Bull, Emigranți și Omul cu Oglinda- primele spectacole programate la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/bull-emigranti-si-omul-cu-oglinda-primele-spectacole-programate-la-teatrul-mic/

Teatrul Mic se redeschide pentru public la finalul acestei săptămâni, conform reglementărilor, doar la 30% din capacitatea sălii- sâmbătă, 8 mai şi duminică, 9 mai 2021, la Sala Studio – Gabroveni 57, cu primele reprezentaţii ale spectacolelor „Bull” de Mike Bartlett, regia Silviu Debu şi „Emigranţi” de Slawomir Mrozek, regia Claudiu Istodor.

Un articol de Petre Ivan|6 mai 2021

Spectacolul „Bull” se pliază pe contextul actual, în care firmele și companiile mari au fost nevoite, din cauza pandemiei, să recurgă fie la restructurări, fie la reorganizarea și modificarea desfășurării activității angajaților – în regim de telemuncă.

În distribuția spectacolului regizat de Silviu Debu îi regăsim pe actorii – Gabi Costin, Vlad Corbeanu, Diana Cavallioti și Virgil Aioanei.

„Emigranți” este un alt titlu nou din repertoriul acestei stagiuni care este programat să se joace duminică, 9 mai, de  la ora 19:00. Spectacolul ce prezintă situația tragicomică în care se află doi emigranți care ”petrec” în noaptea de Anul Nou, îi are ca protagoniști pe actorii Cuzin Toma și Tudor Aaron Istodor și va inaugura spațiul de joc de la subsolul sălii de spectacol Studio- Gabroveni 57.

O nouă premieră este programată și la sala Atelier- Constantin Mille 16, în data de 15 mai, de la ora 19:00 – spectacolul „Omul cu oglinda” după „Teatrul descompus” de Matei Vișniec, regia Teodora Petre, cu Marian Olteanu, Alina Rotaru, Cezar Grumăzescu, Andrei Seușan, Gabriela Iacob și Andrei Brădean, în rolurile principale. 

Noile spectacole care ies astfel la rampă, fac parte din programul „Teatru pentru actori… si numai cu actori” demarat la finalul lunii octombrie 2020, odată cu restricțiile de sistare a activității cu publicul în instituțiile de cultură. Scopul proiectelor inițiate a fost acela de a continua activitatea teatrului și de a valorifica potențialul creativ al trupei artistice. 

Biletele  pot fi achiziționate direct de pe website-ul www.teatrulmic.ro, de pe platforma bilet.ro, și de la casele de bilete ale Teatrului MIC (Constantin Mille 16 și Gabroveni 57).

Bull de Mike Bartlett

Traducerea: Ilinca Hărnuț | Regia: Silviu Debu | Consultant scenografie: Ioana Pashca | Cu: Gabi Costin, Diana Cavallioti, Virgil Aioanei, Vlad Corbeanu

 

Emigranți de Slawomir Mrozek

Traducerea: Stan Velea | Regia: Claudiu Istodor | Scenografie: Ioana Pashca | Cu: Tudor Aaron Istodor, Cuzin Toma

 

Omul cu oglinda după „Teatrul descompus” de Matei Vișniec

Regia: Teodora Petre | Scenografia: Raluca Alexandrescu | Sound design: Cezar Antal | Distribuția: Nebuna liniștită, Nebuna febrilă, Nebuna lucidă – Alina Rotaru; Omul care vorbește în șoaptă, Omul cu oglinda – Marian Olteanu; Omul cu calul – Andrei Seușan; Iluzionistul, Revoluționarul – Cezar Grumăzescu; Filozoafa, Spălătoarea de creiere- Gabriela Iacob; Depanatorul – Andrei Brădean

04
/07
/22

Heather Morris, autoarea bestsellerurilor Tatuatorul de la Auschwitz, Călătoria Cilkăi și Trei surori, vândute în peste 15 000 000 de exemplare în întrega lume, vine la București și se va întâlni cu publicul în cadrul a două evenimente, pe 4 și 5 iulie.

04
/07
/22

După doi ani în care a călătorit prin orașele din țară, într-o formulă descentralizată, adaptată contextului pandemic, Ideo Ideis Festivalul național de teatru tânăr se întoarce acasă, în Alexandria. Între 15 și 21 august, zece trupe de liceeni vor celebra bucuria de a trăi împreună experiența festivalului, alături de comunitatea în care a luat naștere cel mai mare eveniment dedicat educaţiei alternative prin artă.

04
/07
/22

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, între 7 și 10 iulie. Este al 16-lea an în care TIFF aduce la Sibiu cele mai așteptate și premiate producții ale sezonului. Peste 25 de filme în premieră și cine-concerte vor avea loc în două spații outdoor, dar și în cinema. TIFF Sibiu se va desfășura în Piața Huet (toate evenimentele de aici vor avea intrare liberă), în Habermann Markt / Piața Habermann și la Cine Gold. Sloganul ediției este „Make Films, Not War”, un răspuns al organizatorilor față de războiul din Ucraina și un îndemn la creație, nu la distrugere.

04
/07
/22

Prezentarea filmului “R.M.N.” (2022) cu participarea regizorului Cristian Mungiu, proiecţia unei versiuni restaurate a capodoperei “Evanghelia după Matei” (1964), în anul centenarului Pier Paolo Pasolini, şi o dezbatere despre Václav Havel prilejuită de apariţia unui film biografic şi de traducerea în română a unei culegeri de discursuri şi texte ale fostului preşedinte ceh se numără printre evenimentele speciale de la a noua ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 14-17 iulie la Timişoara.

04
/07
/22

Încă un nume important al literaturii universale intră în portofoliul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M. Este vorba despre Roberto Bolaño, unul dintre cei mai importanți scriitori ai secolului XX din America Latină, a cărui operă, publicată postum, a creat un adevărat cult în lumea literară internațională, fiind tradus pe toate meridianele globului.

04
/07
/22

„Privitor ca la teatru: despre arta de a descoperi scena și lumea” se intitulează ediția de vară a seriei de dezbateri creart/Teatrelli Anotimpurile dialogului despre teatru cu Octavian Saiu, avându-i ca invitați speciali pe E.S. David Saranga (Ambasadorul Israelului la București), Gilda Lazăr (organizatoarea Întâlnirilor JTI), Andreea Sandu (fondatoarea și curatoarea Galeriei Galateca), pe Tudor Giurgiu (regizor de film și pe Președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania [TIFF]). Dialogul are loc la Teatrelli, pe 6 iulie, de la ora 19.00, iar intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare.

04
/07
/22

Modelul și actrița franceză Laetitia Casta a fost prezentă, în 1 iulie, la Sibiu, pe scena Filarmonicii de Stat, în cadrul unei conferințe speciale FITS găzduite de profesorul și teatrologul Octavian Saiu. Aceasta a fost a doua sa apariție pe scena de la Sala Thalia, după prima reprezentația a spectacolului „Clara Haskil, Preludiu și Fugă”, joi, 30 iunie.

04
/07
/22

Prima ediție a Bucharest Opera Festival ce s-a desfășurat pe scena Operei Naționale București între 24 iunie și 2 iulie a adus în sală mii de spectatori. Evenimentul de referință în lumea operei și a baletului a reprezentat primul festival ce a invit în capitală toate instituţiile cu rang de operă naţională din România din subordinea Ministerului Culturii.

03
/07
/22

Ceea ce am văzut la Art Safari, la ediția din acest an, cea cu numărul 9, nu poate fi uitat niciodată. Îți rămân întipărite în minte nu doar arta expusă, extraordinar reprezentată prin lucrările lui Theodor Aman, ale inegalabililor Pablo Picasso și Salvador Dali, Marcel Iancu, dar și parfumul de ulei și acuarelă, întinse cu măiestrie pe pânza veche, ce păstrează patina timpului.

30
/06
/22

Festivalul longeviv și cu tradiție din Piatra Neamț aduce, deja de 14 ani, în fața cinefililor, filme documentare și scurtmetraje create de regizoare și regizori aflați la începutul carierei lor în cinematografie.

30
/06
/22

Soprana Rodica Vică revine vineri, 1 iulie 2022, ora 19:00, pe scena Operei Naționale din București pentru opera barocă Indiile Galante, un spectacol unic a cărui regie este semnată de către Andrei Șerban. Promotoare a repertoriului baroc și inițiatoarea a multor proiecte baroce inedite, soprana Rodica Vică va interpreta rolul prințesei Zima din al patrulea […]