(burn)OUT – Prelegeri și incursiuni performative
https://www.ziarulmetropolis.ro/burnout-prelegeri-si-incursiuni-performative/

Artistele Andreea Novac, Irina Marinescu şi Alina Uşurelu, împreună cu psiholoaga Mihaela Vechiu, socioloaga Fidelie Kalambayi şi medicul Roxana Negureanu prezintă (burn)OUT – Prelegeri şi incursiuni performative, la AREAL spaţiu pentru dezvoltare coregrafică.

Un articol de Petre Ivan|9 iunie 2022

Între 9-11 iunie 2022, orele 19:30 – 21:00, artistele și specialistele cu care au colaborat prezintă rezultatele cercetărilor despre epuizare, din perspectivele psihologică, sociologică și medicală, din rezidențele desfășurate la Timișoara, Cluj și Iași. Intrarea este gratuită. Evenimentele vor fi difuzate și în regim live pe Facebook, parțial.

Artistele din Asociația Developing Art au demarat în 2022, în Timișoara, Cluj și Iași, o cercetare artistică pe tema burn-out-ului. În cadrul proiectului (burn)OUT au avut loc în martie, la Timișoara, atelierul de dans contemporan și prezentarea Irinei Marinescu, care colaborează cu psihoterapeuta Mihaela Vechiu în procesul de cercetare, din cadrul rezidenței găzduite de Unfold Motion, și în aprilie, la Cluj, într-o rezidență la Casa Tranzit, unde artista Alina Ușurelu, care lucrează cu medicul Roxana Negureanu, a ținut un studio deschis intitulat „Explorarea epuizării fizice și psihice” și prezentarea cercetării sale artistice. Alina Ușurelu a lansat un apel destinat publicului larg, în perspectiva ultimilor ani în care nivelul stresului şi expunerea la informaţii care generează stres a crescut foarte mult. Cei care doresc să participe trebuie să completeze un chestionar disponibil online – https://bit.ly/AUburnOUT, despre știrile și informațiile publice care le-au dat viețile personale peste cap. Un al doilea apel, coordonat de Irina Marinescu, îndeamnă publicul să împărtășească anonim experiențele personale de epuizare, cu un chestionar disponibil aici https://bit.ly/IMburnOUT În cadrul rezidenței de la Iași a avut loc atelierul de dans contemporan Răspunsuri creative în situații explozive (creativitate și oboseală) la Teatrul din Stejar și o cercetare artistică care abordează burnout-ul și epuizarea ca părți integrante și tolerate ale muncii culturale și artistice, cercetare gândită și aplicată de Andreea Novac în tandem cu socioloaga Fidelie Kalambayi.

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

09
/08
/22

La împlinirea a 150 de ani de la nașterea primului academician provenit din rândul artiștilor plastici, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci și Asociatia Pro Valores, organizează prima ediție a Concursului Internațional de arte plastice „Gheorghe Petrașcu”.

21
/07
/22

Deși am trecut prin doi ani de pandemie, iar anul 2022 a început cu un război, oamenii de bine continuă să se mobilizeze pentru a-i susține pe cei în nevoie. În primele șase luni ale acestui an, pe platforma Galantom s-au făcut 10.707 donații, în valoare totală de 1.620.231 lei. Donațiile au fost strânse în cadrul a 1.241 de campanii individuale inițiate de oameni de bine, galantomi, care și-au mobilizat apropiații pentru cauzele în care cred cu tărie.

18
/07
/22

Ziarul Metropolis vă oferă o selecție de 22 de imagini de la Art Safari 2022, eveniment care aduce la București expozițiile străine „Picasso, Dalí & Falla. Le tricorne” și „Barbara Klemm. Light and Dark. Photographs from Germany” și ne invită în universul unor artiști români precum Marcel Iancu, Theodor Aman și Irina Dragomir. Până pe 7 august, la Palatul Dacia-România din Strada Lipscani nr. 18-20!