Bursierii SoNoRo Interferențe 2019, la Port Cultural Cetate
https://www.ziarulmetropolis.ro/bursierii-sonoro-interferente-2019-la-port-cultural-cetate/

Tinerii muzicieni selectaţi în programul SoNoRo Interferenţe 2019 încheie săptămâna de studiu si mentorat cu un concert la Portul Cultural Cetate, sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 19:00. Bursierii vor interpreta alături de profesorii lor capodopere de Sergei Rachmaninov, Wolfgang Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven, Antonin Dvorak, Dmitri Șostakovici, Max Bruch, Gabriel Fauré si Felix Mendelssohn-Bartholdy.

Un articol de Petre Ivan|25 aprilie 2019

Concertul de pe 27 aprilie de la Portul Cultural Cetate este cu intrare liberă și vine ca o încununare a săptămânii 21 – 28 aprilie de workshop muzical.

În acest timp, tinerii bursieri studiază alături de patru muzicieni cu experiență internațională: pianista și directoarea artistică a Festivalului SoNoRo Diana Ketler, profesoară la Royal Academy of Music, violonistul Christoph Wyneken, profesor la Academia de Muzică din Freiburg, violistul Răzvan Popovici, directorul executiv al Festivalului SoNoRo și membru la Ansamblului Raro, și violoncelistului Marcin Sieniawski, profesor la Academia de Muzică Imola din Italia.sonoro

Scopul programului de studiu SoNoRo Interferențe este de a oferi tinerilor virtuozi un mediu potrivit pentru studiu și acumulare. De la an la an, nivelul bursierilor este tot mai ridicat, la fiecare ediție avem surpriza plăcută să descoperim tineri impresionanți, pe care sorim să-i ajutăm să-și împlinească potențialul și să aibă o dezvoltare consecventă, declară Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Interferențe.

Muzicienii selectați în programul de burse SoNoRo Interferențe 2019 au început seria celor trei workshop-uri muzicale în Italia, la Montepulciano. La sfârșitul săpămânii de lucru, pe 30 martie, bursierii au avut ocazia să facă un prim pas în cariera lor internațională prin concertul pe care l-au susținut alături de maeștrii lor, pe scena Palatului Ricci.

Următoarea și ultima serie de tineri muzicieni selectați în programul de burse de anul acesta, va participa la  un workshop în Germania, la Traunstein, în perioada 25 august – 1 septembrie 2019. La finalul perioadei de studiu și de lucru, bursierii, acompaniați de mentorii lor, vor susține un concert pentru publicul german.

Programul de studiu SoNoRo Interferențe la Portul Cultural Cetate este susținut de CEZ România, partener SoNoRo de 11 ani.

Suntem bucuroși să oferim tinerilor cu potențial din România oportunitatea de a-și dezvolta pasiunea pentru muzică, de a studia alături de artiști și profesori europeni și de a se remarca pe scenele naționale și internaționale. Continuăm să promovăm valorile locale la cel mai înalt nivel și să îi sprijinim pe bursierii SoNoRo Interferențe în drumul lor spre o carieră de succes”, a declarat Ondřej Šafář, CEO CEZ Romania

SoNoRo Interferențe își propune de treisprezece ani să formeze și să promoveze elita de mâine a muzicienilor, dar și să ofere publicului român și internațional șansa de a-i asculta și încuraja pe tinerii instrumentiști în cadrul unor concerte gratuite susținute la finalul workshop-urilor. Bilanțul programului educațional dedicat tinerilor muzicieni români arată că peste 300 de tineri au beneficiat de bursele Interferențe de-a lungul anilor.

Bursa de studii SoNoRo Interferențe se adresează tinerilor între 14 și 31 de ani și constă în gratuitatea cursurilor (muzică de cameră + instrument solo: pian, vioară, violă și violoncel), acoperirea costurilor de transport din București la localitatea workshop-ului, cazarea şi masa gratuite pe durata programului.

Partenerii SoNoRo Interferențe sunt Portul Cultural Cetate, Universitatea Națională de Muzică Palazzo Ricci, Festivalul Chiemgauer Musikfruhling, Fundatia Wolfgang Sawallisch și Ensemble Raro.

Accesul la concerte este gratuit. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați: www.interferente.sonoro.ro.

Despre SoNoRo Intereferențe

SoNoRo-Interferenţe a luat naştere în România în anul 2007 şi de atunci s-a extins şi în alte ţări europene, inclusiv Italia (Arezzo şi Montepulciano), Ucraina (Kiev) şi Germania (Bad Endorf, Neuwied și Traunstein). Printre alesele locuri din România unde au avut loc workshop-urile SoNoRo-Interferențe se numără Portul Cultural Cetate, reședința Băncii Naționale de la Păltiniș sau Palatul Cantacuzino din Bușteni.

Programul SoNoro Interferențe a fost inițiat cu scopul de a crea, pe termen lung, o elită muzicală, pentru continuarea demersului Festivalului SoNoRo de a include România în circuitul de vârf al vieții muzicale europene. Mulţi dintre câștigătorii burselor au atins rezultate remarcabile şi studiază, în prezent, la instituţii prestigioase de muzică din Londra, Berlin, Viena, Zurich, Hamburg şi Bucureşti. Unii dintre ei au participat la importante concursuri din întreaga lume și s-au clasat pe locuri fruntașe. Cea mai recentă reușită a unuia dintre bursierii SoNoRo Interferențe este cea a lui Cea mai recentă reușită a unuia dintre bursierii SoNoRo Interferențe este cea a lui Andrei Ioniță care a câştigat premiul I la secţiunea Violoncel a Concursului P.I.Ceaikovski, din Rusia.

Foto: SoNoRo –  Serban Mestecaneanu

26
/11
/15

La un secol şi jumătate de la lansare, "Alice în țara minunilor" este transformată într-un spectaculos music-hall plasat sub semnul digitalului, cu ajutorul rockerului Damon Albarn. Inspirat din capodopera lui Lewis Carroll, spectacolul de aproape două ore și jumătate, intitulat "wonder.land", în stilul unui e-mail, se joacă de la începutul săptămânii la National Theatre din Londra, urmând să fie prezentat și pe scena Theatre du Chatelet din Paris, în iunie 2016

25
/11
/15

Sâmbătă 28 noiembrie, Mariana Nicolesco va împlini 67 de ani, prilej pentru marea noastră soprană să prezinte, pentru prima oară în Bucureşti, un florilegiu extraordinar de lieduri enesciene.

25
/11
/15

În 2 decembrie se împlinesc 65 ani de la trecerea în eternitate a pianistului-simbol pentru arta interpretativă românească, Dinu Lipatti, prilej pentru Radio România Muzical de a-i dedica acestei mari personalități o serie de evenimente: o emisiune-maraton, un recital și un simpozion de muzicologie.

24
/11
/15

Marți, 24 noiembrie, ora 19:00, la Palatul Bragadiru, va putea fi auzit în premieră sunetul unic al Violei organista. Un instrument aproape fantastic, extrem de inedit, existența lui fiind, în sine, un act artistic. Recuperat din schițele lui Leonardo da Vinci, instrumentul a fost salvat de la condiția de proiecție teoretică și adus la cea de realitate „consumabilă”.

23
/11
/15

Vineri, 27 noiembrie (19.00), Orchestra Națională Radio prezintă Concertul dedicat Zilei Naționale a României, eveniment ce va reuni pe scenă patru artiști români sau născuți în România, care se bucură de o frumoasă carieră atât în țară, cât și în străinătate. Printre aceştia se vor număra dirijorul NICOLAE MOLDOVEANU, violonistul RAFAEL BUTARU, pianista REBECA OMORDIA şi violoncelistul RĂZVAN SUMA.

20
/11
/15

Actriţa americană Gwyneth Paltrow a înregistrat un single cu fostul ei soţ, Chris Martin, care va fi inclus pe următorul album al trupei acestuia, Coldplay. Vedeta hollywoodiană a făcut backing vocals pentru single-ul "Everglow", care va fi inclus pe noul album al trupei Coldplay, intitulat "A Head Full of Dreams".

20
/11
/15

Atentatele teroriste de la Paris au transformat "La Marseillaise", poate cel mai cunoscut şi admirat imn din lume, într-un imn al solidarităţii lumii civilizate împotriva terorismului. Marseieza a fost intonată de un înteg stadion, zilele trecute, la meciul amical Anglia - Franţa, de pe Wembley, şi va fi cântat înaintea tuturor meciurilor din prima ligă engleză din acest weekend. În Premier League evoluează un număr de 72 de jucători francezi.

20
/11
/15

Cu prilejul conferinței de toamnă a rețelei internaționale Opera Europa care se desfășoară la București în perioada 18 - 21 noiembrie 2015, pe scena Operei Naționale București va avea loc, pe 20 noiembrie, premiera spectacolului ,,Oedipe” de George Enescu, în regia Valentinei Carrasco.

19
/11
/15

Soprana Angela Gheorghiu va susține un concert extraordinar pe 29 noiembrie, la Ateneul Român, evenimentul fiind dedicat strângerii de fonduri necesare pentru tratamentul victimelor incendiului de la clubul Colectiv. Alături de îndrăgita soprană pe scenă se vor afla Corul și Orchestra Filarmonică "George Enescu", sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

19
/11
/15

Concertul Orchestrei de Cameră Radio ce se va derula miercuri, 25 noiembrie (19.00), la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea, este conceput în jurul a doi dintre cei mai mari compozitori ai repertoriului simfonic german: Beethoven și Mendelssohn.

17
/11
/15

Joi, 19 noiembrie, ora 19.00, la Marele Salon de Recepție al Muzeului Național Cotroceni va avea loc concertul „Royal Fantasies” susținut de ansamblul elvețian „The Little Light Consort”. Concertul este programat în cadrul Festivalului de Muzică Veche București 2015 (ed. a X-a).

17
/11
/15

Cântărețul și actorul francez Charles Aznavour a primit Ordinul Coroanei în grad de comandor, înaltă distincție acordată de regele Philippe al Belgiei, la propunerea ministrului Afacerilor Externe, Didier Reynders. Charles Aznavour, unul dintre cei mai apreciați, iubiți și mai longevivi cântăreți francezi, a împlinit, pe 22 mai, 91 de ani.