Bursierii SoNoRo-Interferențe vor concerta în Germania
https://www.ziarulmetropolis.ro/bursierii-sonoro-interferente-vor-concerta-in-germania/

Joi, 23 august, şi vineri, 24 august, tinerii muzicieni, beneficiari ai bursei SoNoRo-Intereferenţe, vor susţine două concerte în Germania, la Grassau şi la Traunstein, la finalul unei săptămânii de pregătire, în care vor lucra alături de muzicieni şi profesori de la renumite şcoli de muzică din Europa.

Un articol de Liliana Matei|22 august 2018

Programul educativ SoNoRo-Interferente, aflat la cea de-a XII-a ediție, adresat tinerilor muzicieni se desfășoară în perioada 18-25 august 2018, în Germania, la Traunstein, și se va încheia cu două concerte în care bursieri se vor alătura profesorilor lor. Programul celor două concerte va cuprinde lucrări compuse de Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Jean Cras, Franz Schubert și Johannes Brahms.

Mentoratul din cadrul programului SoNoRo-Interferențe Traunstein este coordonat în Germania de pianista Diana Ketler (profesor la Haute Ėcole de Musique Genève; foto), violonista Tatiana Samoiul (profesor la Königliches Konservatorium Antwerpen), violoncelistul Alexander Bouzlov (profesor la Tschaikowsky Konservatorium din Moscova) și violistul Răzvan Popovici (inițiatorul programului SoNoRo-Interferențe).

SoNoRo-Interferențe propune, formează și promovează elita tinerilor muzicieni, oferind publicului român și internațional concerte gratuite susținute la finalul fiecărui workshop. Bilanțul programului sesiunilor SoNoRo-Interferențe dedicat tinerilor muzicieni români arată că peste 300 de tineri au beneficiat de bursele Interferențe de-a lungul anilor.

În anul 2018, au fost selecționați 30 de tineri care studiază la colegii din țară, București, Timisoara, Iași, Cluj, precum și în cadrul unor prestigioase instituții din străinătate, Austria, Germania, Marea Britanie și Elveția.

A XII-a ediție SoNoRo Interferențe se încheie la Traunstein, în Germania, locul unde eu mi-am făcut studiile și mi-am început cariera de muzician. Pentru mine această întoarcere aici, cu tineri muzicieni români, pentru a-i ajuta să pună bazele unei cariere muzicale solide este simbolică și reprezintă cumva o reiterare a parcursului meu muzical, pe un drum care știu sigur că va conduce spre succes. Consider că fiecare muzician matur este dator să-i îndrume pe cei tineri și mă bucur că de 12 ani, programul SoNoRo Interferențe prilejuiește cadrul pentru această întâlnire și transfer de cunoștințe, declară Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo-Interferențe.

Programul educativ SoNoRo-Interferențe este susținut de Institutul Cultural Român, partener SoNoRo de 10 ani, precum și de CEZ România și UniCredit Bank. Partenerii SoNoRo Interferențe sunt Portul Cultural Cetate, Universitatea Națională de Muzică Palazzo Ricci, Festivalul Chiemgauer Musikfruhling, Fundatia Wolfgang Sawallisch și Ensemble Raro.

18
/06
/15

Străzile orașului vor fi inundate de sunete și culori în ultimele zile ale Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În zona pietonală Nicolae Bălcescu, în Piața Mică și Piața Mare, dar și la Muzeul Astra, spectacole de pe trei continente vin în fața publicului cu statui vivante, baloane zburătoare cu apă, dansuri amerindiene și muzică indiană.

18
/06
/15

Pe lângӑ un lineup de excepţie curatoriat de pianistul şi compozitorul de jazz Lucian Ban, a patra ediţie a Bucharest Jazz Festival continuӑ seria de evenimente conexe inauguratӑ anul trecut la Hanul Gabroveni. Startul Bucharest Jazz Festival 2015 este dat de vernisajul expoziţiei Now’s the Time – Romanian Jazz Photographers de la Hanul Gabroveni, în seara zilei de 30 iunie.

16
/06
/15

Cea de-a noua ediţie a evenimentului Noaptea Institutelor Culturale are loc în Bucureşti vineri, începând cu ora 16.00, şi va aduce publicului un program variat, cu filme, muzică, teatru, spectacole de dans, ateliere de creaţie, degustări de preparate tradiţionale şi târguri de produse hand-made.

15
/06
/15

 Salonul de carte Bookfest Estival, Biblioteca Deschisă a British Council și Zilele Porților Deschise la Facultatea de Pictură a Universității de Artă și Design din Cluj sunt proiectele culturale complementare muzicii propuse pentru cea de-a treia ediție Jazz in the Park, care se va desfășura în perioada 29 iunie – 5 iulie la Cluj-Napoca.

15
/06
/15

VLADIMIR LUNGU, dirijor şi director muzical al Operei de Stat din Mersin (Turcia), violoncelistul RĂZVAN SUMA, recent aplaudat în cea de-a II-a ediţie a turneului său naţional „Vă place tango?” şi un „trio” de mari compozitori – MOZART, HAYDN şi CEAIKOVSKI – compun împreună „afişul” concertului desfăşurat la Sala Radio, vineri, 19 iunie (19.00), eveniment ce punctează închiderea stagiunii ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO.

13
/06
/15

 Bucharest Music Film Festival va sărbători anul acesta cea de-a X-a ediţie, aducând, în perioada 19 - 28 iunie, în Piaţa "George Enescu" din Bucureşti, concerte live susţinute de artişti precum Virgil Ianţu şi Bucharest Jazz Orchestra, Monica Anghel, Luminiţa Anghel, Nico şi Pasărea Rock.

11
/06
/15

Violoncelistul Adrian Naidin prezintă sâmbătă, 13 iunie, de la ora 19.00, la Teatrul Odeon, în premieră, proiectul muzical “Pân la Rai”, un proiect de world music ce poate deveni revelația acestui an.