Bursierii SoNoRo-Interferențe vor concerta în Germania
https://www.ziarulmetropolis.ro/bursierii-sonoro-interferente-vor-concerta-in-germania/

Joi, 23 august, şi vineri, 24 august, tinerii muzicieni, beneficiari ai bursei SoNoRo-Intereferenţe, vor susţine două concerte în Germania, la Grassau şi la Traunstein, la finalul unei săptămânii de pregătire, în care vor lucra alături de muzicieni şi profesori de la renumite şcoli de muzică din Europa.

Un articol de Liliana Matei|22 august 2018

Programul educativ SoNoRo-Interferente, aflat la cea de-a XII-a ediție, adresat tinerilor muzicieni se desfășoară în perioada 18-25 august 2018, în Germania, la Traunstein, și se va încheia cu două concerte în care bursieri se vor alătura profesorilor lor. Programul celor două concerte va cuprinde lucrări compuse de Wolfgang Amadeus Mozart, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Jean Cras, Franz Schubert și Johannes Brahms.

Mentoratul din cadrul programului SoNoRo-Interferențe Traunstein este coordonat în Germania de pianista Diana Ketler (profesor la Haute Ėcole de Musique Genève; foto), violonista Tatiana Samoiul (profesor la Königliches Konservatorium Antwerpen), violoncelistul Alexander Bouzlov (profesor la Tschaikowsky Konservatorium din Moscova) și violistul Răzvan Popovici (inițiatorul programului SoNoRo-Interferențe).

SoNoRo-Interferențe propune, formează și promovează elita tinerilor muzicieni, oferind publicului român și internațional concerte gratuite susținute la finalul fiecărui workshop. Bilanțul programului sesiunilor SoNoRo-Interferențe dedicat tinerilor muzicieni români arată că peste 300 de tineri au beneficiat de bursele Interferențe de-a lungul anilor.

În anul 2018, au fost selecționați 30 de tineri care studiază la colegii din țară, București, Timisoara, Iași, Cluj, precum și în cadrul unor prestigioase instituții din străinătate, Austria, Germania, Marea Britanie și Elveția.

A XII-a ediție SoNoRo Interferențe se încheie la Traunstein, în Germania, locul unde eu mi-am făcut studiile și mi-am început cariera de muzician. Pentru mine această întoarcere aici, cu tineri muzicieni români, pentru a-i ajuta să pună bazele unei cariere muzicale solide este simbolică și reprezintă cumva o reiterare a parcursului meu muzical, pe un drum care știu sigur că va conduce spre succes. Consider că fiecare muzician matur este dator să-i îndrume pe cei tineri și mă bucur că de 12 ani, programul SoNoRo Interferențe prilejuiește cadrul pentru această întâlnire și transfer de cunoștințe, declară Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo-Interferențe.

Programul educativ SoNoRo-Interferențe este susținut de Institutul Cultural Român, partener SoNoRo de 10 ani, precum și de CEZ România și UniCredit Bank. Partenerii SoNoRo Interferențe sunt Portul Cultural Cetate, Universitatea Națională de Muzică Palazzo Ricci, Festivalul Chiemgauer Musikfruhling, Fundatia Wolfgang Sawallisch și Ensemble Raro.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).