Butterfly effect – un concert-performance cu lucrări de Ravel, Stavinski și Olah
https://www.ziarulmetropolis.ro/butterfly-effect-un-concert-performance-cu-lucrari-de-ravel-stavinski-si-olah/

Sub marca celui mai important festival dedicat artiştilor contemporani din România, Festivalul InnerSound, la clubul InSpayer din Capitală are loc marţi, 25 noiembrie, un concert-performance şi vernisajul unei expoziţii de fotografie jurizate de cunoscutul Cosmin Bumbuţ. Intraea este liberă.

Un articol de Petre Ivan|20 noiembrie 2014

Fotografi contemporani, artiști de performance, muzicieni și compozitori se reunesc într-un eveniment care aduce în Capitală un mix unic de arte: “Butterfly effect”, expoziție de fotografie, urmat de un concert-performance are loc marți, 25 noiembrie, de la ora 19.00, la clubul InSpayer din Capitală (Str. Batiștei nr. 24A).

Evenimentul aduce publicului fotografiile premiate la cea de-a treia ediție a Festivalului de Arte Noi InnerSound care a avut loc în luna septembrie.

În cadrul expoziției, intitulate “Finisaj VORTEX”, expun: Alin Bittel, Cornel Brad, Karmen Ramona Bakos, Andrei Conțiu, Iuliana Dumitru, Razvan Dima, Dragos Radu Dumitrescu, Marius Encher (Premiul InnerSound pentru cea mai îndrăzneață abordare fotografică), Ciprian Hord, Teodora Maftei, Ionuț Maga, Anton Marinescu, Marian Mihai, Lucian Muntean, Ștefan Neagu, Corneliu Sarion, Simona Săvulescu, Lucia Simion, Anda Stăncescu, Anamaria Tatu (Premiul InnerSound Vortex) și Sabina Ulubeanu.

„E frumos că un festival de muzică contemporană adună în jurul său atâtea arte și promovează tinerii talentați din mai multe domenii, de aceea amButterfly effect acceptat cu bucurie propunerea de a juriza concursul de fotografie din cadrul InnerSound” – Cosmin Bumbuț, președintele juriului.

“Am dorit să premiez în primul rând autencititatea, simțirea și acele fotografii care se încadrează cel mai bine în linia generală a întregului festival, care reușesc să miște, să transforme ceva în privitor, la fel cum o poate face și muzica.”, a mai spus Bumbuț.

“Alegem să fim efectul sau cauza vieții noastre?”

Vernisajul va fi urmat de un concert-performance inedit al Ansamblului de muzică nouă SonoMania: Mihai Pintenaru (clarinet), Raluca Stratulat (vioară) și Eugen-Bogdan Popa (violoncel). Vor fi interpretate lucrări de Tiberiu Olah – Sonata pentru clarinet solo, Adrian Pop – „Gordun” pentru violoncel solo, Maurice Ravel – Sonata pentru ă și violoncel, partea a-II-a, Igor Stravinski – Trei piese pentru clarinet solo și Sabina Ulubeanu – “Cadenza lirică” pentru vioară solo.

Pentru a ajunge să asculte muzica, publicul va trece mai întâi printr-o “cameră de așteptare”, unde va avea loc un performance al artistei Irina Anghel, o invitație la experiență interactivă neobișnuită, o aventură atât pentru muzicieni, cât și pentru spectatori: „Butterfly-effect”.

Organizat în toamna fiecărui an de Asociația Opus, Festivalul Internațional de Arte Noi InnerSound oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane.

Foto: Butterfly effect – innersoundfestival.webs.com

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.