Buzunarul cu pâine, în regia lui Tudor Chirilă – proiecţie în avanpremieră
https://www.ziarulmetropolis.ro/buzunarul-cu-paine-in-regia-lui-tudor-chirila-proiectie-in-avanpremiera/

Miercuri, 18 noiembrie, de la ora 19.00, Casa de producţie TVR îi invită pe iubitorii teatrului la proiecţia în avanpremieră a producţiei Buzunarul cu pâine, de Matei Vişniec, în regia lui Tudor Chirilă.

Un articol de Petre Ivan|13 noiembrie 2015

Teleplay-ul Buzunarul cu pâine va fi difuzat în premieră la Televiziunea Română în 23 noiembrie 2015, de la ora 20.10, la TVR 2 și TVR HD.

Operă de tinerețe a dramaturgului Matei Vișniec (regele de necontestat al situațiilor scenice), inspirată în mod evident de hidoșenia și absurdul dictaturii ceaușiste, piesa este o halucinație în doi, un vis greu care pare că se perpetua la infinit, fără ieșire, ca o Bandă a lui Moebius ce absoarbe și înghite existențe aidoma unei găuri negre a spiritului. – Tudor Chirilă

Avanpremiera „BUZUNARUL CU PÂINE” va avea loc la Creart – Sala Teatrelli, Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, Bucureşti.

Din distribuție fac parte ADA SIMIONICĂ și IOAN COMAN (foto).

Spectacolul face parte din programul Casei de producție TVR de promovare a dramaturgiei contemporane, Matei Vișniec fiind primul dramaturg pus în scenă la Teatrul de Televiziune, în 1990.

Foto: Buzunarul cu pâine – Casa de Producţie TVR

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu