Câștigătorii Globurilor de Aur 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/c%c3%a2%c8%99tig%c4%83torii-globurilor-de-aur-2019/

Filmele biografice „Green Book” şi „Bohemian Rhapsody” şi drama „Roma” au fost marile câştigătoare la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care a avut loc duminică seară la Los Angeles.

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2019

Lista completă a câştigătorilor celei de-a 76-a ediţii a galei Globurilor de Aur:

Cel mai bun film – dramă a fost ales „Bohemian Rhapsody” (r. Bryan Singer).

„Green Book” a fost desemnat „cel mai bun musical/ comedie” (r. Peter Farrelly).

Rami Malek (foto sus) a primit trofeul pentru „cel mai bun actor într-un film – dramă” pentru rolul Freddie Mercury din „Bohemian Rhapsody”.

Christian Bale a câştigat Globul de Aur la categoria „cel mai bun actor într-un musical/ comedie”, pentru rolul din „Vice” (r. Adam McKay). La această categorie au mai fost nominalizaţi Lin-Manuel Miranda pentru „Mary Poppins Returns”, Viggo Mortensen pentru „Green Book”, Robert Redford pentru „The Old Man & the Gun” şi John C. Reilly pentru „Stan & Ollie”.

Cea mai bună actriţă într-un film muzical/ comedie a fost aleasă Olivia Colman, pentru „The Favourite” (r. Yorgos Lanthimos).

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj de ficţiune a fost desemnată Regina King, pentru „If Beale Street Could Talk” (r. Barry Jenkins).

Cel mai bun actor într-un rol secundar a fost ales Mahershala Ali, pentru „Green Book”, film premiat şi la categoria „cel mai bun scenariu” (Brian Hayes Currie, Peter Farrelly şi Nick Vallelonga).

Cel mai bun film într-o limbă străină a fost desemnat „Roma” al lui Alfonso Cuaron, cineastul mexican fiind premiat şi la categoria „cel mai bun regizor”.

Cea mai bună actriţă într-un lungmetraj – dramă a fost Glenn Close, pentru „The Wife” (r. Björn Runge). Ea a fost premiată acum pentru a treia oară cu Glob de Aur (după rolurile din „The Lion in Winter” şi „Damages”).

Cea mai bună animaţie a fost desemnată „Spider-Man: Into the Spider-Verse”.

La categoria „cea mai bună muzică” a fost premiată cea compusă de Justin Hurwitz pentru „First Man” (r. Damien Chazelle).

Cât priveşte cel mai bun cântec, aici a fost desemnat câştigător „Shallow” („A Star Is Born”, Lady Gaga şi Bradley Cooper), compus de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando şi Andrew Wyatt.

Televiziune

„The Americans” a câştigat premiul categoriei „cel mai bun serial – dramă”.

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical/ comedie a fost desemnat Michael Douglas, pentru „The Kominsky Method”, care a fost desemnat şi „cel mai bun serial – comedie/ musical”, iar pentru rolul într-un serial dramă a fost ales Richard Madden, pentru „Bodyguard”.

La categoria „cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune – dramă” a fost desemnată câştigătoare Sandra Oh, pentru rolul din „Killing Eve”.

Rachel Brosnahan a fost desemnată „cea mai bună actriţă într-un serial – comedie/ musical”, pentru rolul din „The Marvelous Mrs. Maisel”.

Patricia Arquette a fost premiată la categoria „cea mai bună actriţă într-o miniserie/ film de televiziune”, pentrul rolul din „Escape at Dannemora”.

Darren Criss a fost premiat la categoria „cel mai bun actor într-o miniserie/ film de televiziune”, pentru rolul din „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”. Pentru acest trofeu au mai fost nominalizaţi Antonio Banderas („Genius: Picasso”), Daniel Bruhl („The Alienist”), Benedict Cumberbatch („Patrick Melrose”) şi Hugh Grant („A Very English Scandal”).

Producţia „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” a fost câştigătoare şi la categoria „cea mai bună miniserie/ film de televiziune”.

Cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie, serial sau film de televiziune a fost ales Ben Whishaw, pentru „A Very English Scandal”.

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie, serial sau film de televiziune a fost desemnată Patricia Clarkson, pentru „Sharp Objects”.

13
/08
/15

Într-o zi de 13 august s-a născut Alfred Hitchcock, considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti din istorie. Șase dintre filme sale au fost nominalizate la Premiile Oscar: Rebecca (1941), Suspicion (1942), Lifeboat (1945), Spellbound (1946), Rear Window (1955) și Psycho (1961).

12
/08
/15

„Meşterul Radu Beligan m-a încurajat să folosesc porecla Vizante, pe care am căpătat-o prin calsa a IX-a, ca nume de scenă. Eram deja actor la „Naţional", urma să joc în primul spectacol ca profesionist şi meşterul Beligan a văzut afişul şi mi-a zis: „Da' tu nu joci în ăsta?". „Ba da." „Păi, unde, că nu eşti. Ce, faci figuraţie?" „Nu, maestre, sunt acolo, printre primii." „Păi, cum? Nu te cheamă Vizante?" „Nu, asta e porecla." „Atunci cum te cheamă?" „Marius Florea." „Hm, păi ăsta e nume de actor? Du-te repede să schimbi afişul, pune Vizante!" Şi, de atunci, din primăvara lui 1998, am ca nume de afiş Marius Florea-Vizante”. Îndrăgitul actor împlineşte, astăzi, 43 de ani.

12
/08
/15

Există o problemă a romilor din România în Polonia, unde nu sunt bine primiţi, nici măcar de romii locali – recunoaşte regizoarea poloneză Agnieszka Zwiefka, autoarea unui documentar special despre Denisa, o fată care nu aude şi nu poate vorbi, dintr-o tabără de romi de la marginea oraşului Wroclaw.

12
/08
/15

Caravana NexT 2015 a ajuns deja în cel de-al doilea oraș din traseul său, după două seri de cinema in aer liber la Piatra Neamț. De la Iași, caravana pornește spre Târgu Neamț, urmând să parcurgă toate cele nouă orașe din program până pe 27 august.

12
/08
/15

Într-o zi de 12 august (1913) se năştea Clody Bertola, una dintre marile doamne ale teatrului românesc. Actriţă şi femeie, Clody Bertola şi-a construit o viaţă şi o carieră exemplară rămânând în memoria iubitorilor de teatru prin spectacolele: „Cea din urmă”, „Sfânta Ioana”, „Cum vă place”, „Elisabeta I”, „Opera de trei parale”, „Pescăruşul” sau „Un tramvai numit dorinţă”

12
/08
/15

Cel mai nou film semnat de Radu Muntean va fi proiectat în cinematografele din România începând cu 18 septembrie. Lăudat de presa internațională, „Un etaj mai jos” a avut premiera mondială în această primăvară, la Festivalul de la Cannes, în selecția oficială Un Certain Regard.

11
/08
/15

Luni, 10 august, publicul bucureştean a petrecut prima dintre cele "5 seri TVR 2 în lumina Taborului" - organizate săptămâna aceasta în Studioul "Horia Bernea" din cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

11
/08
/15

Robert Downey Jr., protagonistul filmelor din seria "Iron Man", ocupă primul loc în topul celor mai bine plătiţi actori din lume, potrivit unui clasament publicat de revista Forbes. Pe poziţiile următoare se află Jackie Chan şi Vin Diesel.

11
/08
/15

„Indiferent ce îţi spun oamenii, cuvintele şi ideile pot schimba lumea.” - Robin Williams. Astăzi se împlineşte un an de la moartea unuia dintre cei mai populari şi apreciaţi actori de comedie din ultimele decenii. Robin Williams s-a sinucis pe 11 august 2014, în locuinţa sa din Tibourn, în apropiere de San Francisco, după o viaţă marcată de lupta cu depresia, dependenţa de droguri şi alcoolul.

10
/08
/15

''Doamna comediei românești'', una dintre reprezentantele Generației de Aur a teatrului românesc, împlineşte astăzi 86 de ani. Tamara Buciuceanu-Botez a debutat în 1952, pe scena Teatrului Giulești (actualul Odeon), cu rolul Marfa din ''Makkar Dubrava''.

08
/08
/15

Câştigătorul Premiului Oscar, actorul Ben Kingsley acceptă o nouă provocare şi face schimb de identitate cu Ryan Reynolds, odată cu premiera filmului Self/Less: Transfer de viaţă, care va putea fi urmărit în cinematografe din 7 august, fiind distribuit de Freeman Entertainment.

07
/08
/15

În data de 18 septembrie 2015, va avea loc în România premiera în cinematografe a filmului AMY, regizat de Asif Kapadia (premiat cu BAFTA pentru SENNA). Chiar dacă a declanșat controverse înainte să apară, filmul AMY promite să spună o poveste emoționantă despre cine a fost Amy Winehouse, dincolo de scenă.

07
/08
/15

Astăzi, 7 august, cu ocazia zilei ei de naștere, Charlize Theron îi invită pe toții fanii din România să petreacă o seară specială împreună, pe Canalul Paramount. Actriță, model și o persoană implicată în acțiuni caritabile, Charlize Theron a jucat într-o serie de filme produse la Hollywood care au reușit să obțină atât succesul de box-office, cât și aplauzele criticilor.