Câștigătorii Globurilor de Aur 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/c%c3%a2%c8%99tig%c4%83torii-globurilor-de-aur-2019/

Filmele biografice „Green Book” şi „Bohemian Rhapsody” şi drama „Roma” au fost marile câştigătoare la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur, care a avut loc duminică seară la Los Angeles.

Un articol de Petre Ivan|7 ianuarie 2019

Lista completă a câştigătorilor celei de-a 76-a ediţii a galei Globurilor de Aur:

Cel mai bun film – dramă a fost ales „Bohemian Rhapsody” (r. Bryan Singer).

„Green Book” a fost desemnat „cel mai bun musical/ comedie” (r. Peter Farrelly).

Rami Malek (foto sus) a primit trofeul pentru „cel mai bun actor într-un film – dramă” pentru rolul Freddie Mercury din „Bohemian Rhapsody”.

Christian Bale a câştigat Globul de Aur la categoria „cel mai bun actor într-un musical/ comedie”, pentru rolul din „Vice” (r. Adam McKay). La această categorie au mai fost nominalizaţi Lin-Manuel Miranda pentru „Mary Poppins Returns”, Viggo Mortensen pentru „Green Book”, Robert Redford pentru „The Old Man & the Gun” şi John C. Reilly pentru „Stan & Ollie”.

Cea mai bună actriţă într-un film muzical/ comedie a fost aleasă Olivia Colman, pentru „The Favourite” (r. Yorgos Lanthimos).

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj de ficţiune a fost desemnată Regina King, pentru „If Beale Street Could Talk” (r. Barry Jenkins).

Cel mai bun actor într-un rol secundar a fost ales Mahershala Ali, pentru „Green Book”, film premiat şi la categoria „cel mai bun scenariu” (Brian Hayes Currie, Peter Farrelly şi Nick Vallelonga).

Cel mai bun film într-o limbă străină a fost desemnat „Roma” al lui Alfonso Cuaron, cineastul mexican fiind premiat şi la categoria „cel mai bun regizor”.

Cea mai bună actriţă într-un lungmetraj – dramă a fost Glenn Close, pentru „The Wife” (r. Björn Runge). Ea a fost premiată acum pentru a treia oară cu Glob de Aur (după rolurile din „The Lion in Winter” şi „Damages”).

Cea mai bună animaţie a fost desemnată „Spider-Man: Into the Spider-Verse”.

La categoria „cea mai bună muzică” a fost premiată cea compusă de Justin Hurwitz pentru „First Man” (r. Damien Chazelle).

Cât priveşte cel mai bun cântec, aici a fost desemnat câştigător „Shallow” („A Star Is Born”, Lady Gaga şi Bradley Cooper), compus de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando şi Andrew Wyatt.

Televiziune

„The Americans” a câştigat premiul categoriei „cel mai bun serial – dramă”.

Cel mai bun actor într-un serial de televiziune musical/ comedie a fost desemnat Michael Douglas, pentru „The Kominsky Method”, care a fost desemnat şi „cel mai bun serial – comedie/ musical”, iar pentru rolul într-un serial dramă a fost ales Richard Madden, pentru „Bodyguard”.

La categoria „cea mai bună actriţă într-un serial de televiziune – dramă” a fost desemnată câştigătoare Sandra Oh, pentru rolul din „Killing Eve”.

Rachel Brosnahan a fost desemnată „cea mai bună actriţă într-un serial – comedie/ musical”, pentru rolul din „The Marvelous Mrs. Maisel”.

Patricia Arquette a fost premiată la categoria „cea mai bună actriţă într-o miniserie/ film de televiziune”, pentrul rolul din „Escape at Dannemora”.

Darren Criss a fost premiat la categoria „cel mai bun actor într-o miniserie/ film de televiziune”, pentru rolul din „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story”. Pentru acest trofeu au mai fost nominalizaţi Antonio Banderas („Genius: Picasso”), Daniel Bruhl („The Alienist”), Benedict Cumberbatch („Patrick Melrose”) şi Hugh Grant („A Very English Scandal”).

Producţia „The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story” a fost câştigătoare şi la categoria „cea mai bună miniserie/ film de televiziune”.

Cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie, serial sau film de televiziune a fost ales Ben Whishaw, pentru „A Very English Scandal”.

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie, serial sau film de televiziune a fost desemnată Patricia Clarkson, pentru „Sharp Objects”.

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

21
/03
/24

Cele mai noi filme cu Mads Mikkelsen și Sir Anthony Hopkins în rolurile principale și multipremiatul „All of Us Strangers” (foto) (r. Andrew Haigh) sunt doar câteva dintre titlurile incluse în programul celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care va avea loc la Cluj-Napoca între 14 și 24 iunie.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

28
/02
/24

Filmul documentar AMAR, regizat de Diana Gavra, va avea putea fi văzut în premieră în cinematografe din 8 martie, iar până atunci spectatorii se vor putea întâlni cu regizoarea și parte din echipa filmului în două evenimente speciale: