Café Society, noul film al lui Woody Allen, deschide Festivalul de la Cannes
https://www.ziarulmetropolis.ro/cafe-society-noul-film-al-lui-woody-allen-deschide-festivalului-de-la-cannes/

Filmul Café Society, noul film al lui Woody Allen, cu Kristen Stewart şi Jesse Eisenberg în rolurile principale, va fi proiectat în deschiderea celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de la Cannes din 11 mai.

Un articol de Petre Ivan|30 martie 2016

Ajuns la 80 de ani, prolificul Woody Allen este un obișnuit al inaugurării Festivalului de la Cannes: el a fost deja prezent în 2002, cu Hollywood Ending, și în 2011, cu Woody AllenMidnight in Paris.

Café Society prezintă povestea unui tânăr care ajunge la Hollywood în anii 1930 cu speranța de a lucra în industria filmului, care se îndrăgostește și intră în atmosfera grupului Café Society, un club select de artiști și de finanțatori care au marcat această epocă.

Filmul lui Allen va fi proiectat în afara concursului.

Începând cu “Manhattan” în 1979 și culminând cu “Irrational Man” în 2015, acesta este cel de al 14-lea film semnat de cineast american şi prezentat în afara competiției la Cannes.

Juriul celei de-a 69-a ediții a Festivalului de la Cannes, care se va desfășura în perioada 11 — 22 mai, va fi prezidat de regizorul australian George Miller (Mad Max).

Foto: Café Society, Woody Allen – cinemagia

Citiţi şi:
25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.