Café Society, noul film al lui Woody Allen, deschide Festivalul de la Cannes
https://www.ziarulmetropolis.ro/cafe-society-noul-film-al-lui-woody-allen-deschide-festivalului-de-la-cannes/

Filmul Café Society, noul film al lui Woody Allen, cu Kristen Stewart şi Jesse Eisenberg în rolurile principale, va fi proiectat în deschiderea celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de la Cannes din 11 mai.

Un articol de Petre Ivan|30 Martie 2016

Ajuns la 80 de ani, prolificul Woody Allen este un obișnuit al inaugurării Festivalului de la Cannes: el a fost deja prezent în 2002, cu Hollywood Ending, și în 2011, cu Woody AllenMidnight in Paris.

Café Society prezintă povestea unui tânăr care ajunge la Hollywood în anii 1930 cu speranța de a lucra în industria filmului, care se îndrăgostește și intră în atmosfera grupului Café Society, un club select de artiști și de finanțatori care au marcat această epocă.

Filmul lui Allen va fi proiectat în afara concursului.

Începând cu “Manhattan” în 1979 și culminând cu “Irrational Man” în 2015, acesta este cel de al 14-lea film semnat de cineast american şi prezentat în afara competiției la Cannes.

Juriul celei de-a 69-a ediții a Festivalului de la Cannes, care se va desfășura în perioada 11 — 22 mai, va fi prezidat de regizorul australian George Miller (Mad Max).

Foto: Café Society, Woody Allen – cinemagia

Citiţi şi:
18
/10
/19

CRONICĂ DE FILM În documentarul „Jurnalul familiei -escu” (2018), regizorul Șerban Georgescu discută pe un ton jucăuș, ironic, ce (mai) înseamnă a fi român, la 100 de ani de la apariția României moderne, perioadă în care țara a trecut prin multe șocuri și transformări.

18
/10
/19

În Bucureşti, gala de deschidere a Les Films de Cannes à Bucarest este programată vineri, de la ora 19:00 la Cinema PRO, în prezența sărbătoritului ediţiei, Vlad Ivanov şi a cineastului Claude Lelouch.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

Page 1 of 25012345...102030...Last »