Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu, un proiect nou iniţiat de Editura ALL
https://www.ziarulmetropolis.ro/cafeneaua-lui-alex-stefanescu-un-proiect-nou-initiat-de-editura-all/

Cărţile sunt scrisori către prieteni, iar prietenii ne fac viaţa mai frumoasă. Marti, 30 septembrie, ora 18.30, vă invităm să vă împrieteniţi cu literatura română şi cu oamenii cărţilor şi ai gândurilor frumoase la Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu.

Un articol de Petre Ivan|24 septembrie 2014

Evenimentul, găzduit de Librăria Bastilia (Piaţa Romană, nr.5), îi are ca invitaţi pe scriitorul Vlad A. Popescu, autorul cărţii Viaţa face toţi banii și pe psihologa Gigi Ghinea. Tema primei ediţii: Cât e de frumoasă viața?

Invitaţii vor discuta despre rolul literaturii în viaţa noastră, despre importanța lecturii și necesitatea scrisului, iar  actrița Anca Bejenaru va lectura un fragment din cartea Viața face toți banii, apărută la Editura ALL, în colecția Strada Ficțiunii. De asemenea, Alexandru Semeniuc, elev la Colegiul de Muzică „George Enescu”, va susține un moment artistic la vioară.

Cafeneaua lui AlexIubitorii de literatură ocolesc autorii români, și nu o fac întotdeauna pe bună dreptate. De multe ori îi judecă greșit, fără a se obosi să le citească scrierile. Am vrea să stabilim un contact permanent între cititori și autorii români, care să-i facă și pe unii și pe alții să fie mai atenți la așteptările celorlalți. Mă bucur că cei la care am apelat pentru a da viață acestor evenimente au fost bucuroși de convocare. Cafeneaua lui Alex. are înainte un drum lung și mulți oameni de împrietenit – Viorel Zaicu, director editorial.

Foto: Cafeneaua lui Alex. Ştefănescu – Editura ALL

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.