Călătorie în timp în Bucureștiul anului 1941
https://www.ziarulmetropolis.ro/calatorie-in-timp-in-bucurestiul-anului-1941/

Teatrul Evreiesc de Stat anunţă premiera spectacolului eveniment „Bucureşti 41 – Tur Retur”, în regia lui Alexandru Berceanu, un spectacol care-şi conduce publicul prin istoria Bucureştiului anului 1941.

Un articol de Liliana Matei|8 noiembrie 2016

București 41 – Tur Retur realizează o imersie în trecutul capitalei, în cadrul unui tur teatral cu destinația anul 1941, care va începe la Teatrul Evreiesc de Stat (str. Iuliu Barasch, nr. 15) de la ora 18.00. Spectatorii vor circula între spațiile de joc ale spectacolului (Sinagoga Mare, Liceul Ciocanul) cu un autocar și vor viziona mapping-ul realizat de Les Ateliers Nomad.

Spectacolul va conduce publicul prin istoria Bucureștiul anului 1941, alături de personaje precum Nae Ionescu, Contesa Waldeck, Rabinul Guttman sau Mihail Sebastian.

„București 41 – Tur Retur” aduce o impresionantă desfășurare de forțe: 4 spații, 2 video mappinguri, 11 actori, 40 de locuri în autocar, totul pe parcursul a aproximativ 4 ore. Spectacolul  este regizat de Alexandru Berceanu, după un scenariu original de Andreea Chindriș, Alexa Băcanu și Alexandru Berceanu.

Distribuția este alcătuită din: Anka Levana, Marius Rizea, Liviu Lucaci, Andrei Bibire, Mircea Dragoman, Monia Pricopi, Cristina Cîrcei, Mihai Prejban, Darius Daradici, Viorica Bantaș, Mihai Ciucă și Ștefan Berceanu, invitat special.

Echipa artistică este completată de Andrei Dinu (scenografie), Ana Costea (coregrafie), Raluca Burcea (muzica), Emanuel Burcea (Producție muzicală), Les Ateliers Nomad (Video Mapping), Ema Bolintiru (Director de imagine), Adrian Cioflâncă și Anca Tudorancea (Cercetare), Ștefan Crețu (Grafică).

Turul teatral va fi ghidat de Andreea Chindriș.

Informații: Locul de pornire în Tur este Teatrul Evreiesc de Stat (str. Iuliu Barasch, nr. 15), unde se joacă atât prima, cât și ultima scenă a spectacolului. Deplasarea între spațiile spectacolului este asigurată gratuit cu autocarul. Pe parcursul deplasării spectatorii vor fi însoțiți de un ghid care va prezenta istoria anului 1941. Nu putem asigura transport pentru spectatorii care doresc să plece pe parcursul turului. În cazul în care vremea permite, spectacolul se va desfășura și în exterior în unele spații, motiv pentru care publicului i se recomandă să vină bine îmbrăcat.

Participarea este gratuită. Având în vedere numărul limitat de locuri, spectatorii sunt rugați să facă rezervare la adresa de mail [email protected] sau la numărul de telefon 0721.313.736. Pentru ca rezervarea să fie valabilă este necesar să se transmită și o adresă de email sau un număr de telefon, la care să fie confirmată rezervarea.

Spectacolul Bucuresti 41 – Tur Retur este o co-producție a Teatrului Evreiesc de Stat și a organizației Proiect 2 și face parte din proiectul „Tur-Retur 2016-1941 București”, proiect cultural finanțat de Teatrul Evreiesc de Stat și de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în cadrul programului cultural „București – Orașul In-Vizibil”.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.