Călin Grigoriu Trio susţine Kilimanjaro Challenge printr-un concert în luna februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/calin-grigoriu-trio-sustine-kilimanjaro-challenge-printr-un-concert-in-luna-februarie/

Vineri 19 februarie 2016 începând cu ora 19.30 Călin Grigoriu Trio susţine la sala de concerte a Cercului Militar Naţional concertul caritabil extraordinar „Africa se poate hrăni singură”.

Un articol de Petre Ivan|28 ianuarie 2016

Concertul şi ascensiunea a doi voluntari români pe Kilimanjaro reprezintă, în România, principalele forme de strângere de fonduri pentru susţinerea proiectelor fundaţiei Send a Cow, în demersul ei de a eradica foametea în Africa. Cei doi voluntari sunt Paula Muntean şi Andrei Baicu, singurii participanţi din Europa Continentală în acest proiect internaţional.

Mă bucur că ne putem implica în acest proiect şi putem ajuta oamenii aflaţi în dificultate. Paula şi Andrei vor avea de susţinut proba fizică, pe cel mai înalt munte din Africa, timp de 7 zile, iar noi vom face tot ce putem astfel ca mesajul lor să ajungă la cât mai mulţi oameni”, spune Călin Grigoriu.  „Ne-am gândit la contextul global al întregului proiect şi am ales pentru acest concert stilul world contemporary music în care inserăm compoziţii de muzică clasică”, mai adaugă artistul.

Fundaţia Send a Cow implementează proiecte pentru educarea populaţiei sărace din Africa în creşterea animalelor şi folosirea responsabilă a pământului. În 2015, organizaţia a ajutat mai mult de 120.000 de oameni să devină fermieri, ridicând la 1 milion numărul celor susţinuţi în cei 25 de ani de când a fost înfiinţată. Preşedintele fundaţiei Send a Cow este Alteţa Sa Regală, Prinţul de Wales.

Cauza caritabilă se bucură şi de susţinerea artiştilor plastici profesionişti din Iaşi şi Bucureşti, membrii în Uniunea Artiştilor Plastici, şi a micilor artişti în devenire de la Şcoala şi Grădiniţa Atelier nr 1 din Iaşi, care au donat lucrări pentru ajutorarea semenilor lor din Africa. Lucrările vor fi prezentate si licitate pe pagina de Facebook a voluntarilor şi în expoziţia de la concert, câştigătorii urmând a intra în posesia lor la finalul expoziţiei din seara concertului.

Send a Cow_1. Credits Send a Cow

„Îmi plac provocările iar strângerea de fonduri şi ascensiunea pe Kilimanjaro reprezintă o provocare pentru oricine. Cu toţii avem sentimente de compasiune pentru semenii noştri mai puţin norocoşi dar asta nu e suficient. O acţiune oricât de mică valorează mai mult decât 1000 de gânduri bune” spune Andrei Baicu.

Susţinerea proiectelor derulate de fundaţia Send a Cow se face prin donaţiile obţinute în schimbul invitaţiilor la concert, din licitarea lucrărilor de artă şi din sponsorizări.

Accesul la concert se face în baza invitaţiilor primite de la organizatori. Donaţia recomandată este de 100 lei, iar invitaţia este pentru o persoană. Invitaţiile pot fi obţinute de la Paula Muntean [email protected] şi Andrei Baicu [email protected].

Send a Cow este o organizaţie caritabilă internaţională cu sediul în Regatul Unit, infiinţată de un grup de fermieri britanici în urmă cu 25 de ani. Pe atunci, limita de lapte impusă de Uniunea Europeană forţa fermierii să îşi trimită vacile de lapte la abator, iar în acelaşi timp Uganda şi alte ţări africane lansau apeluri internaţionale prin care cereau lapte. Ca urmare, acest grup de fermieri a decis să lanseze un proiect care urma să devină o acţiune caritabilă inovativă şi practică.

Astăzi, Send a Cow lucrează în 7 ţări africane şi sunt recunoscuţi pentru efectele transformative ale muncii lor. Send a Cow respectă în continuare principiile stabilite la înfiinţare: fermieri care lucrează cu fermieri, vorbind aceeaşi limbă, învăţând împreună cum să se hrănească folosind pământul. Organizaţia oferă instruire, furaje, seminţe şi suport continuu, ajutând familiile să folosească cât de mult este posibil  pământul şi resursele pe care le au deja. În schimbul ajutorului primit, fiecare familie donează prima văcuţa unei alte familii sărace, care la rândul ei va face acelaşi lucru şi tot aşa.

În 2015 organizaţia a ajutat mai mult de 120.000 de oameni să devină fermieri responsabili, ridicând la 1 milion  numărul celor susţinuţi în cei 25 de ani de când a fost înfiinţată.

http://www.sendacow.org/

 Despre Călin Grigoriu Trio

Călin Grigoriu este chitarist, compozitor şi aranjor. Absolvent al Conservatorului de Muzică din Bucureşti, clasa chitară, şi al unui master în muzică de cameră la clasa compozitorului Şerban Nichifor este considerat în prezent unul dintre cei mai buni chitarişti din ţară. Descoperă primele sonorităţi la chitară la 7 ani, apoi dobândeşte treptat cunoştinţe muzicale solide pe care le perfecţionează în cadrul conservatorului. S-a remarcat prin fuziunea dintre muzica cultă-clasică şi genurile moderne rock-pop-jazz. Această abordare stilistică variată  îi permite intrarea în zona muzicii de film, teatru şi musical. Chitarist virtuoz a avut apariţii memorabile la concerte Mozart-Rocks şi două turnee internaţionale cu celebrul chitarist american Steve Vai. În ultimii ani, în afara numeroaselor apariţii personale, iese în evidenţă şi prin compoziţiile pentru teatru în zona musical. În 2016, trei musicaluri ce-i poartă semnatura se joacă în Bucureşti.

Împreună cu Călina Epuran, la violoncel, şi Cezar Cazanoi, la flaut, formează Călin Grigoriu Trio, din anul 2012, şi participă la concerte şi festivaluri în întreaga ţară, încântând audienţa cu stilul lor eclectic- world contemporary.

Cezar Cazanoi este flautist şi multi instrumentist, aranjor şi compozitor. A preluat tradiţia muzicală din familie şi a experimentat de mic instrumente de suflat în general şi apoi flautul în special, intrument care l-a consacrat devenind astăzi unul dintre cei mai apreciati flautişti din ţară şi din Europa. După absolvirea Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Cezar Cazanoi devine unul din cei mai experimentaţi aranjori şi lideri de orchestră. În prezent, vorbim de zeci de proiecte, aranjamente şi concerte, cu precădere în zona folclorică. Recent, a fost invitat la Paris de către compozitorul român Vladimir Cosma, pentru a susţine o serie de concerte cu muzica maestrului.

Calina Epuran este actriţă, violoncelistă şi artistă independentă. Studiază muzica şi violoncelul de la 6 ani, iar după absolvirea liceului de muzica George Enescu este admisă la Conservator şi la UNATC, simultan. Alege însă arta teatrală ca disciplină zilnică absolvind la clasa lui Florin Zamfirescu. În prezent este studentă în anul II la master, clasa Prof. Univ. Dr. Gelu Colceag. Cu o muzicalitate deosebita, dizolvă graniţa dintre cele două arte, performând ca poliinstrumentistă şi un actor remarcabil. În ultimii ani s-a remarcat prin spectacole de musical şi teatru.

05
/04
/16

CD-ul „Ethnotic Project. Şapte scări” al Irinei Sârbu a fost declarat CD-ul anului 2015, secţiunea Etno,  la Gala premiilor de jazz, un concert-eveniment ce a avut loc duminică, 3 aprilie, la Hard Rock café din Bucureşti.

04
/04
/16

Are 22 de ani. În 2015 a fost câştigătorul locului I şi al medaliei de aur la Concursul Internaţional „Ceaikovski" din Rusia, o „olimpiadă a muzicii”. Violoncelistul Andrei Ioniţă este invitat la Nocturne de luni, 4 aprilie. Ediţia se difuzează de la 23.30, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

02
/04
/16

Flautistul Matei Ioachimescu pornește într-un nou turneu prin România, însoțit de această dată de virtuozul pianist venezuelean Alfredo Ovalles, cu programul LA VIDA LOCA, ce va cuprinde unele dintre cele mai îndrăgite cântece și dansuri latino americane. Îi puteți auzi pe 17 aprilie, ora 19.00, la Teatrul Odeon - Sala Majestic.

01
/04
/16

The Hollywood Vampires, grupul care a făcut senzaţie la Premiile Grammy 2016, format din actorul Johnny Depp, rockerul Alice Cooper şi chitaristul trupei Aerosmith, Joe Perry, va cânta, în premieră în România, pe 6 iunie.

01
/04
/16

Trei sferturi de veac şi-a închinat viaţa în slujba cântecului şi, mai ales, a romanţei, despre care spunea că este cea mai sinceră, cea mai pătimaşă expresie a unei epoci şi a societăţii. Cântecele lui de inimă albastră au făcut duminici de vis din toate zilele săptămânii. Gică Petrescu s-a născut pe 2 aprilie 1915 si s-a stins din viață pe 18 iunie 2006.

30
/03
/16

Bartholomäus Traubeck este un artist multimedia născut în 1987 la Monaco, care trăieşte şi munceşte la Viena. Lui Traubeck i-a venit ideea să secţioneze transversal un trunchi de copac, asemenea unui disc de vinil, şi să-l asculte la un pick-up special. Ceea ce a ieşit este cu adevărat impresionant. Copacii chiar au multe de povestit...

29
/03
/16

Vineri, 1 aprilie, de la ora 19.00, dirijorul francez Julien Salemkour, care a fost asistentul celebrului Daniel Barenboim, la Opera de Stat din Berlin, revine la pupitrul Orchestrei Naţionale Radio. Programul serii cuprinde şi Daphnis şi Chloé, balet într-un act semnat de Maurice Ravel, considerat adesea ca cel mai mare compozitor francez al epocii moderne.

28
/03
/16

Celebrul compozitor american Philip Glass, cunoscut pentru coloana sonoră a unor filme precum The Hours/Orele și Notes on a Scandal/ Jurnalul unui scandal și cvartetul de coarde Kronos Quartet vin la Bran și la București pentru a interpreta LIVE în premieră românească un spectacol unic care a făcut înconjurul lumii: DRACULA - MUZICA ȘI FILMUL.

25
/03
/16

Duminică, 27 martie, de la ora 15,00, de Ziua Mondială a Teatrului, Centrul Cultural Casa Artelor (CCCA) lansează programul cultural „Matineele Artelor”, dedicat seniorilor din Sectorul 3.

24
/03
/16

24 martie 1997 este prima zi de emisie a postului Radio România Muzical, cel care, după 19 ani, rămâne unicul post de radio românesc dedicat muzicii clasice, un reper al calității confirmate.

23
/03
/16

Sâmbătă, 2 aprilie, de la ora 19:00, la Opera Națională București are loc premiera baletului „Manon” - muzica de Jules Massenet, coregrafia de Kenneth MacMillan. Cu un scenariu bazat pe romanul din 1731 al Abatelui Prévost, „L’Histoire du Chevalier des Grieux et de Manon Lescaut” -, spectacolul marchează întâia reprezentare integrală a acestui balet pe o scenă din România.

23
/03
/16

Romantic exclusiv. Chopin. Cu această propunere muzicală, Horia Mihail pornește din nou la drum însoțit de un pian de concert, pus la dispoziție de Radio România. Turneul Pianul Călător, ediția a VI-a, va avea loc în perioada 24 martie – 21 mai 2016, în 19 localități din țară și la Chișinău.

21
/03
/16

„Cu Bach, viaţa ar fi suportabilă chiar şi într-un canal” - Emil Cioran. Considerat, alături de Mozart şi Beethoven, cel mai mare compozitor al lumii, Johann Sebastian Bach s-a născut într-o zi de 21 martie (1685).

20
/03
/16

Din 2013, 21 martie a fost declarată Ziua europeană a muzicii vechi; este chiar ziua când s-a născut în 1685 cel mai important reprezentant a ceea ce numim astăzi muzica veche: compozitorul Johann Sebastian Bach. Și într-un timp când moștenirea fundamentală europeană este invocată din ce în ce mai des, o asemenea sărbătoare nu poate fi trecută cu vederea.

18
/03
/16

Ansamblul IMAGO MUNDI, unul dintre cele mai creative și admirate grupuri din România, prezintă pe 22 martie, de la ora 19.00, la Sala Radio, un concert-eveniment: „ISVOR. George Enescu: Rapsodiile Române vs. muzică tradițională și folclor urban”. Proiectul – primit cu entuziasm la New York, Salzburg, Tunis sau Granada – sondează sursele de inspirație folosite de Enescu și face o paralelă între acestea și contextul mai larg al creaţiilor populare / urbane muntenești ale secolului al XIX-lea.

17
/03
/16

Joi, 31 martie, de la ora 19.00, Fundaţia Calea Victoriei îi invită pe melomani la un eveniment dedicat muzicii de operă, având-o ca gazdă pe doamna Luminița Arvunescu, apreciat realizator Radio România Muzical, în decorul elegant al Muzeului Național Cotroceni. Invitata specială este doamna Nelly Miricioiu, celebra soprană britanică de origine română, capabilă să cânte aproape orice, de la belcanto, la operă veristă.