Call for bands: înscrie-ți trupa la Showcase Romanian Music Export!
https://www.ziarulmetropolis.ro/call-for-bands-inscrie-ti-trupa-la-showcase-romanian-music-export/

Primul birou de export muzical din România asumat de zona antreprenorială anunţă deschiderea înscrierilor pentru tinerii pasionaţi de muzică, care cântă solo sau împreună cu o trupă.

Un articol de Liliana Matei|2 aprilie 2018

Romanian Music Export, a cărui eveniment de lansare va avea loc la Sibiu, pe data de 26 iulie, în cadrul East European Music Conference, va pune cinci trupe/artiști din România față în față cu promoteri, producători, manageri și agenți de booking din industria muzicală europeană. Orice trupă din România se va putea înscrie, cu condiția ca piesele să fie creații originale.

Selecția artiștilor se va face în două etape. În prima etapă, un juriu format din producători, jurnaliști, reprezentanți ai festivalurilor și spațiilor de concerte din România, va alcătui lista scurtă pentru cea de-a doua etapă, în care un juriu internațional va alege cele cinci trupe care vor susține concerte pe data de 26 iulie la Sibiu.

Bogdan Serban – Radio Guerrilla, Mihai Tița – jurnalist, Mihai Dinu – eclecticfm.ro, Norbert Tako – PLAI Festival, Andi Vanca – Electric Castle, Guido Janssens – Emagic, Dudu Radoslav – Made In TM, Andrei Coste – Stereo Beasts, Ioana Moldoveanu – Local Rec, Florin Oslobanu – Club Control, Teodor Negrea  – Form Space și Ștefan Zaharescu – Rockstadt sunt cei 12 componenți ai juriului național Romanian Music Export.

Data limită a înscrierilor este 30 aprilie 2018. Lista scurtă a preselecției juriului local va fi anunțată pe data de 18 mai 2018. Lista finală a celor cinci trupe, selectată juriul internațional, va fi anunțată pe data de 7 iunie 2018.

East European Music Conference reunește reprezentanți ai festivalurilor europene de mare anvergură, producători și manageri din industria muzicală europeană, într-un eveniment unic ca anvergură în spațiul românesc. EEMC e locul în care artiștii, managerii, producătorii și operatorii culturali din România vor avea ocazia de a întâlni și iniția colaborări cu invitații speciali ai conferinței.

Conferința de la Sibiu este organizată în colaborare cu AROC – Asociația Română a Organizatorilor de Concerte si Evenimente Culturale, care-i are ca membri fondatori pe cei mai importanți promoteri din România, precum Emagic, Events, Electric Castle, Summer Well, ARTmania, Blaj aLive sau Twin Arts, printre alții. Un proiect susținut de Kaufland România.

Biletele s-au pus în vânzare la prețul de 190 de lei pentru cele trei zile. Un bilet asigură accesul la showcase-urile Romanian Music Export și la zilele 1 și 2 de EEMC. Achiziționarea unui bilet la EEMC oferă posibilitatea achiziționării unui abonament la ARTmania Festival (27-28 iulie, Piața Mare din Sibiu) la prețul special de 110 lei pentru ambele zile de concerte.

East European Music Conference se derulează  în aceeași perioadă cu Festivalul ARTmania, contribuind la transformarea Sibiului, prin muzică și artă, într-o veritabilă Capitală a
Culturii Europene.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.