„Call Me by Your Name”, o poveste gay din Italia anilor ’80, cel mai bun film la Gotham Awards 2017
https://www.ziarulmetropolis.ro/call-me-by-your-name-o-poveste-gay-din-italia-anilor-80-cel-mai-bun-film-la-gotham-awards-2017/

“Call Me by Your Name”, o poveste despre doi bărbaţi care se îndrăgostesc şi devin amanţi în Italia anilor 1980, a fost desemnat “cel mai bun film” la Gotham Independent Film Awards 2017, o gală dedicată producţiilor cinematografice independente realizate cu bugete reduse.

Un articol de Petre Ivan|29 noiembrie 2017

Cea de-a 27-a ediție a galei Gotham Awards a avut loc în clubul Cipriani de pe Wall Street, New York.

Deși premiile Gotham sunt atribuite în urma voturilor exprimate de un grup relativ mic de actori și regizori, gala Gotham Awards, organizată de Independent Film Project, a câștigat foarte mult în notorietate în ultimii ani.

Trei dintre laureații premiului pentru cel mai bun film de la galele organizate în anii precedenți — „Moonlight”, „Spotlight” și „Birdman” — au devenit veritabile staruri ale sezonului trofeelor cinematografice americane și au impresionat apoi la gala premiilor Oscar.

Lungmetrajul „Call Me by Your Name” spune o poveste gay, prezentând iubirea dintre un tânăr de 17 ani și un proaspăt absolvent universitar, în vârstă de 24 de ani. Pelicula s-a impus la două categorii — „cel mai bun film” și „cel mai bun actor debutant” (Timothee Chalamet).

Un alt mare câștigător al galei a fost pelicula horror „Get Out”, considerată marele favorit al evenimentului. Acest film, regizat de Jordan Peele și produs de Universal Pictures, a câștigat trei premii, triumfând la categoriile „cel mai bun scenariu”, „cel mai bun regizor debutant” și „premiul publicului”.

James Franco a fost desemnat cel mai bun actor pentru rolul interpretat în filmul „The Disaster Artist”.

Saoirse Ronan s-a impus la categoria „cea mai bună actriță” grație interpretării sale din filmul „Lady Bird”.

Cel mai bun documentar a fost desemnat filmul „Strong Island”, regizat de Yance Ford.

Organizatorii galei au atribuit și două premii în domeniul industriei de televiziune. Astfel, producția TV „Atlanta” s-a impus la categoria „cel mai bun serial aflat la debut — în formă lungă”, iar „The Strange Eyes of Dr. Myes” a triumfat la categoria „cel mai bun serial aflat la debut — în formă scurtă”.

Foto: Gotham Awards, Call Me by Your Name – facebook

 

28
/02
/15

Regizorul Ken Loach se întoarce pe marile ecrane cu un nou film istoric despre războiul civil din Irlanda. Jimmy’s Hall / Salonul lui Jimmy este povestea lui Jimmy Gralton, un activist irlandez care a trăit în comitatul Leitrim, Irlanda începutului de secol. Filmul, care a participat anul trecut în Competiţia Oficială Cannes 2014, va avea premiera în România în 6 martie.

28
/02
/15

Actorul american Leonard Nimoy, cunoscut pentru rolul comandantului Spock din serialul "Star Trek", a murit vineri la vârsta de 83. Nimoy a fost internat în spital, săptămâna trecută, după ce s-a plâns de "dureri severe în zona pieptului". El suferea de boala pulmonară obstructivă cronică care duce la insuficienţă respiratorie.

27
/02
/15

Cea mai importantă competiție de scurtmetraj din România, o selecție unică de filme, masterclass-uri, workshop-uri și petreceri îi așteaptă pe spectatori la cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT, care va avea loc între 15 și 19 aprilie 2015, la Cinema Studio, Elvira Popescu, CinemaPRO și într-o serie de locuri neconvenționale.

27
/02
/15

"Aferim!", lungmetrajul pentru care cineastul Radu Jude a primit Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2015, va putea fi vizionat în avanpremieră, pe 5 martie, în reţeaua naţională de cinematografe Cinema City.

26
/02
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Un film, cu siguranță, subapreciat. Sau, mai exact, privit de sus ca fiind o simplă operă burlescă. „S-a furat o bombă” (1961), scris și regizat de Ion Popescu-Gopo, este însă mai mult decât atât.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan

24
/02
/15

Neill Blomkamp revine la invitația pe care ne-a făcut-o în filmele sale anterioare, District 9 şi Elysium, aceea de a ne reimagina lumea în care trăim. Blomkamp a combinat acţiunea cu conştiinţa socială, iar această combinaţie a stârnit o reacţie de neuitat, rămânând în memoria spectatorilor.