Campania ARTIȘTI ROMÂNI PENTRU ARTIȘTI UCRAINENI la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/campania-artisti-romani-pentru-artisti-ucraineni-la-teatrul-national-i-l-caragiale-din-bucuresti/

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, prin Centrul de Creaţie şi Cercetare Teatrală „Ion Sava”, se alătură campaniei umanitare Artişti români pentru artişti ucraineni, iniţiată de UNITER în parteneriat cu Worldwide Reading Project şi CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, o campanie la care participă numeroase instituţii culturale de stat şi independente din România şi Republica Moldova, în scopul strângerii de fonduri pentru artiştii ucraineni.

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2022

Astfel, în zilele de 12, 14 și 16 iunie, la Sala Media TNB, vor avea loc o serie de spectacole-lectură, pe baza unor texte scrise de autori ucraineni, după declanșarea războiului din Ucraina, în traducerea Ralucăi Rădulescu. Încasările provenite din vânzarea de bilete vor fi colectate de UNITER și virate în contul Uniunii Naționale a Artiștilor de Teatru din Ucraina (Contul Solidarității Teatrale: RO22RNCB0072049712860086 deschis la BCR – sucursala Sector 1)

Programul spectacolelor-lectură de la TNB este următorul:

12 iunie, ora 14.30

Copiii noștri de Natalia Blok, regia Vlad Massaci, cu Maia Morgenstern;
Sindromul supraviețuitorului de Andrii Bondarenko, regia Vlad Massaci, cu Marius Bodochi;
Dicționar de emoții pe timp de război de Elena Astasieva, regia Claudiu Goga, cu Emilia Popescu.

14 iunie, ora 19.00

Plantăm un măr de Irina Gareț, regia Vladimir Anton, cu Oana Pellea;
Vreau acasă de Oksana Savcenko, regia Vladimir Anton, cu Ilinca Goia;
Țara mea de Liudmila Timoșenko, regia Eugen Gyemant, cu Florentina Țilea.
Cumpără bilete

16 iunie, ora 19.00

Soldatul rus de Igor Biliț, regia Răzvan Popa, cu Aylin Cadîr, Ionuț Toader, Edi Adam;
Să le spunem pe nume de Tetiana Kițenko, regia Răzvan Popa, cu Amalia Ciolan;
Sașa, du gunoiul de Natalia Vorojbit, regia Răzvan Oprea, cu Amalia Ciolan, Marcelo Cobzariu, Fulvia Folosea.

12
/08
/22

Scriitorul Salman Rushdie, celebru odată cu publicarea romanului „Versetele satanice”, care i-a atras amenințări cu moartea din partea Iranului, a fost înjunghiat la New York, anunță Bloomberg.

12
/08
/22

ICR New York și Battery Dance Festival, unul dintre cele mai de impact evenimente culturale ale verii new-yorkeze, formează de mai mulți ani un parteneriat foarte strâns, care continuă în 2022 printr-un proiect comun de această dată chiar mai amplu decât cele de până acum.

12
/08
/22

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), se apropie de final.

12
/08
/22

Pe 13 şi 14 august, bucureştenii şi turiştii sunt aşteptaţi în ultimul weekend pietonal al verii la „Străzi deschise” cu plimbări urbane şi noi activităţi recreative pe Calea Victoriei şi activităţi sportive pe şoseaua Kiseleff.

12
/08
/22

Festivalul Cinemascop din Eforie Sud, ajuns la a cincea ediție anul acesta, s-a încheiat pe 7 august.

12
/08
/22

Ediția aniversară a Galei Tânărului Actor HOP – program al UNITER aflat sub direcția artistică a coregrafului și regizorului RĂZVAN MAZILU – se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în perioada 25-27 august 2022.