Campania ARTIȘTI ROMÂNI PENTRU ARTIȘTI UCRAINENI la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/campania-artisti-romani-pentru-artisti-ucraineni-la-teatrul-national-i-l-caragiale-din-bucuresti/

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, prin Centrul de Creaţie şi Cercetare Teatrală „Ion Sava”, se alătură campaniei umanitare Artişti români pentru artişti ucraineni, iniţiată de UNITER în parteneriat cu Worldwide Reading Project şi CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, o campanie la care participă numeroase instituţii culturale de stat şi independente din România şi Republica Moldova, în scopul strângerii de fonduri pentru artiştii ucraineni.

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2022

Astfel, în zilele de 12, 14 și 16 iunie, la Sala Media TNB, vor avea loc o serie de spectacole-lectură, pe baza unor texte scrise de autori ucraineni, după declanșarea războiului din Ucraina, în traducerea Ralucăi Rădulescu. Încasările provenite din vânzarea de bilete vor fi colectate de UNITER și virate în contul Uniunii Naționale a Artiștilor de Teatru din Ucraina (Contul Solidarității Teatrale: RO22RNCB0072049712860086 deschis la BCR – sucursala Sector 1)

Programul spectacolelor-lectură de la TNB este următorul:

12 iunie, ora 14.30

Copiii noștri de Natalia Blok, regia Vlad Massaci, cu Maia Morgenstern;
Sindromul supraviețuitorului de Andrii Bondarenko, regia Vlad Massaci, cu Marius Bodochi;
Dicționar de emoții pe timp de război de Elena Astasieva, regia Claudiu Goga, cu Emilia Popescu.

14 iunie, ora 19.00

Plantăm un măr de Irina Gareț, regia Vladimir Anton, cu Oana Pellea;
Vreau acasă de Oksana Savcenko, regia Vladimir Anton, cu Ilinca Goia;
Țara mea de Liudmila Timoșenko, regia Eugen Gyemant, cu Florentina Țilea.
Cumpără bilete

16 iunie, ora 19.00

Soldatul rus de Igor Biliț, regia Răzvan Popa, cu Aylin Cadîr, Ionuț Toader, Edi Adam;
Să le spunem pe nume de Tetiana Kițenko, regia Răzvan Popa, cu Amalia Ciolan;
Sașa, du gunoiul de Natalia Vorojbit, regia Răzvan Oprea, cu Amalia Ciolan, Marcelo Cobzariu, Fulvia Folosea.

17
/10
/13

Spectacolele „Îngropaţi-mă pe după plintă“, „Lear(a)“, „Căsătoria“ şi „Conul Leonida faţă cu reacţiunea“, cu Mariana Mihuţ, nu vor mai avea loc în cadrul Festivalului Naţional de Teatru (25 octombrie-3 noiembrie), din cauza îmbolnăvirii actriţei.

15
/10
/13

După ce au fost invitaţii serii Radio România Muzical în cadrul evenimentelor din Festivalul Internaţional „George Enescu” 2013, membrii grupului Jazzappella vor cânta pe scena Sălii Radio luni, 21 octombrie (19.00), în cadrul seriei de evenimente „Jazz pe româneşte”.

15
/10
/13

CRONICĂ DE TEATRU Vreţi să vedeţi un BMW înaintând pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, pe muzica lui Mozart? Astfel îşi deschide spectacolul Felix Alexa, regizorul celebrei piese gogoliene „Revizorul“.

15
/10
/13

A VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo va avea loc între 1 și 19 noiembrie, cu tema „UP”. Concertele sunt programate la București, Cluj-Napoca și Iași.

15
/10
/13

În această seară, începând cu ora 18:30, în sala „Horia Lovinescu“ a Teatrului „Nottara“, în cadrul primei ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, va avea loc premiera spectacolului Mobila si durere de Teodor Mazilu.

15
/10
/13

Astăzi a avut loc conferinţa de lansare a proiectului 5 Licee 5 Teatre. Evenimentul a avut loc în sala de festivităţi a Colegiului Naţional ,,Matei Basarab’’ şi a reunit atât reprezentanţi ai teatrelor bucureştene, cât şi instituţii guvernamentale.

15
/10
/13

CRONICĂ DE FILM Roxanne, debutul lui Vali Hotea, este un film onest care, în pofida lipsei valenţelor cinematografice, reuşeşte să se achite onorabil de sarcina angajată. Din păcate, lungmetrajul nu străluceşte şi nu lasă aproape deloc spectatorului oportunitatea de a broda singur semnificaţii.