Campania ARTIȘTI ROMÂNI PENTRU ARTIȘTI UCRAINENI la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București
https://www.ziarulmetropolis.ro/campania-artisti-romani-pentru-artisti-ucraineni-la-teatrul-national-i-l-caragiale-din-bucuresti/

Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, prin Centrul de Creaţie şi Cercetare Teatrală „Ion Sava”, se alătură campaniei umanitare Artişti români pentru artişti ucraineni, iniţiată de UNITER în parteneriat cu Worldwide Reading Project şi CITD (The Center for International Theatre Development) din Baltimore, o campanie la care participă numeroase instituţii culturale de stat şi independente din România şi Republica Moldova, în scopul strângerii de fonduri pentru artiştii ucraineni.

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2022

Astfel, în zilele de 12, 14 și 16 iunie, la Sala Media TNB, vor avea loc o serie de spectacole-lectură, pe baza unor texte scrise de autori ucraineni, după declanșarea războiului din Ucraina, în traducerea Ralucăi Rădulescu. Încasările provenite din vânzarea de bilete vor fi colectate de UNITER și virate în contul Uniunii Naționale a Artiștilor de Teatru din Ucraina (Contul Solidarității Teatrale: RO22RNCB0072049712860086 deschis la BCR – sucursala Sector 1)

Programul spectacolelor-lectură de la TNB este următorul:

12 iunie, ora 14.30

Copiii noștri de Natalia Blok, regia Vlad Massaci, cu Maia Morgenstern;
Sindromul supraviețuitorului de Andrii Bondarenko, regia Vlad Massaci, cu Marius Bodochi;
Dicționar de emoții pe timp de război de Elena Astasieva, regia Claudiu Goga, cu Emilia Popescu.

14 iunie, ora 19.00

Plantăm un măr de Irina Gareț, regia Vladimir Anton, cu Oana Pellea;
Vreau acasă de Oksana Savcenko, regia Vladimir Anton, cu Ilinca Goia;
Țara mea de Liudmila Timoșenko, regia Eugen Gyemant, cu Florentina Țilea.
Cumpără bilete

16 iunie, ora 19.00

Soldatul rus de Igor Biliț, regia Răzvan Popa, cu Aylin Cadîr, Ionuț Toader, Edi Adam;
Să le spunem pe nume de Tetiana Kițenko, regia Răzvan Popa, cu Amalia Ciolan;
Sașa, du gunoiul de Natalia Vorojbit, regia Răzvan Oprea, cu Amalia Ciolan, Marcelo Cobzariu, Fulvia Folosea.

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

10
/04
/24

În perioada 12-14 aprilie 2024, România va participa la Festival du Livre de Paris, prestigios eveniment internațional dedicat cărții și literaturii, organizat la Grand Palais Éphémère și în alte câteva spaţii emblematice din Paris şi în librării partenere.

10
/04
/24

The Rembrandt Art Experience în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță lansarea seriilor de ateliere de artă, dedicate familiei, inspirate de geniul suprarealist Salvador Dalí.

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.