Campania „Români pentru o lume“ a ajuns la ultima etapă: Concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti“
https://www.ziarulmetropolis.ro/campania-romani-pentru-o-lume-a-ajuns-la-ultima-etapa-concursul-tribut-valorilor-culturale-romanesti/

Campania „Români pentru o lume” a ajuns la cea treia etapă, şi ultima, respectiv concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” ce promovează valorile naţionale şi încurajează tânăra generaţie în a-şi urma visul, indiferent de segmentul cultural în care activează.

Un articol de Andrada Văsii|13 august 2013

Campania „Români pentru o lume” a ajuns la cea treia etapă, şi ultima, respectiv concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti“ ce promovează valorile naţionale şi încurajează tânăra generaţie în a-şi urma visul, indiferent de segmentul cultural în care activează.

Concursul se desfăşoară online pe website-ul campaniei  şi pe pagina de Facebook „Români pentru o lume” şi oferă tinerilor români, orientaţi către cultură, oportunităţi prin care aceştia pot fi descoperiţi, pot debuta artistic, pot fi promovaţi, pot performa şi pot primi burse care să le asigure progresul necesar în a deveni viitorii reprezentanţi ai culturii româneşti.

„Tribut Valorilor Culturale Româneşti” este menit să umple golul reprezentat de lipsa unor astfel de iniţiative tocmai pentru a oferi mai mult decât o şansă acestor tineri cât şi viitorului cultural al României.

Conform calendarului, concursul se va desfășura astfel: înscrierea în concurs: 2 septembrie – 14 octombrie 2013; selecţie dosare pe criterii de eligibilitate: 15 – 28 octombrie 2013; afişarea listei participanţilor declaraţi admişi: 30 octombrie 2013; promovarea participanţilor admişi, pe website-ul oficial al campaniei şi pe pagina de Facebook: 30 octombrie – 27 noiembrie 2013; jurizare: 30 octombrie – 27 noiembrie 2013; anunţarea câştigătorilor: 27 noiembrie 2013

Cinci categorii de concurs

Categoriile concursului sunt: 1. Muzică clasică: Canto, Vioară, Pian, Nai, Instrumente cu corzi grave (violă, violoncel, contrabass), Instrumente de suflat (flaut, oboi, clarinet, fagot), Instrumente de alamă (trompetă, corn, trombon, tubă); 2. Arte plastice: Pictură, Sculptură; 3. Teatru şi film: Actorie, Regie teatru, Regie film, Imagine; 4. Dans clasic: Balet (interpretare şi coregrafie),Dans contemporan (interpretare şi coregrafie); 5. Literatură şi filozofie: Poezie, Proză scurtă şi Eseu filozofic.

Pentru fiecare categorie a concursului a fost alcătuit un juriu de specialitate desemnat de către Fundaţia Sergiu Celibidache, ce urmează a fi anunţat săptămâna următoare.

poster concurs etapa 3

Pot participa la acest concurs toate persoanele fizice, cetăţeni români, rezidenţi în România sau în alte ţări, având în momentul înscrierii vârsta maximă de 25 ani. Participanţii nu au dreptul să se înscrie de mai multe ori la aceeaşi secţiune sau la mai multe categorii/subcategorii.

Premii și like-uri 

Premiile constau în oferirea de suport educaţional (burse, şcoli de vară, Masterclass-uri, cursuri de specializare, în România sau în străinătate), acordat în funcţie de vârsta şi nivelul educaţional al fiecărui câştigător în parte.

Vor exista două categorii de premii: Premii Subcategorii (se va desemna câte un câştigător pentru fiecare subcategorie în parte, luându-se în calcul cea mai mare notă obţinută în urma jurizării) şi Premiul Publicului (va exista un singur câştigător pentru întreg concursul, desemnat de către public, prin acumularea celui mai mare număr de voturi, date sub formă de Like-uri, înregistrate pe pagina de Facebook a campaniei „Români pentru o lume”).

Info:

Regulamentul concursului, dar şi alte detalii despre desfăşurarea lui, sunt disponibile aici pe  şi pe pagina oficială de Facebook a campaniei.

Perioada de desfăşurare a concursului este 2 septembrie – 28 noiembrie 2013.

Foto credit: Campania „Români pentru o lume”

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.