Campanie inedită de promovare a lecturii la Gaudeamus: ZIUA ÎN CARE AVEM TIMP, o zi fără ecrane
https://www.ziarulmetropolis.ro/campanie-inedita-de-promovare-a-lecturii-la-gaudeamus-ziua-in-care-avem-timp-o-zi-fara-ecrane/

Editura Gama le propune cititorilor prezenţi la Gaudeamus 2018 (14-18 noiembrie) o campanie inedită de promovare a lecturii şi jocului: alegerea unei zile în care suntem provocaţi să renunţăm la dispozitivele electronice. Derulată sub sloganul „Ziua în care avem timp”, campania debutează la ediţia din acest an a târgului de carte Gaudeamus cu o dezbatere amplă, plănuită pentru data de duminică, 18 noiembrie, ora 13.30, la Sala Cupola din cadrul Romexpo, şi o tombolă.

Un articol de Petre Ivan|8 noiembrie 2018

Dezbaterea, având tema „Copilăria și noile oferte de divertisment: între digital, carte și joacă în aer liber”, reunește nume cunoscute din sfera educației și parentingului, precum: Mirela Retegan – autoare, creatoarea fenomenului Gașca Zurli, Dana Papadima – director educațional Avenor College, Daria, prietenă cu cărțile – booktuber de succes, Mircea Toma – coordonator de programe educaționale, jurnalist, Diana Mocanu – directoarea generală a Editurii Gama. Gazda dezbaterii va fi Daniela Palade Teodorescu, autoare, redactor-șef al revistei CARIERE.

În contextul în care dispozitivele digitale invadează tot mai mult spațiul copilăriei, oraganizatorii au plănuit un dialog sincer despre relația copiilor noștri cu multitudinea dispozitivelor electronice, cu acest întreg univers virtual care îi fascinează încă din primii ani de viață și care le dă, însă, atât de mult de gândit părinților și dascălilor. Un dialog despre dreapta măsură în educația copilului, despre noi metode de parenting și despre nevoile și dorințele celor mici.

„Considerăm că tema dezbaterii de la Gaudeamus este una importantă și, împreună cu invitații noștri – voci cunoscute în domeniul cărților și al parentingului –, ne dorim să venim cu soluții viabile pentru părinți și copii”, a declarat Diana Mocanu, directoarea generală a Editurii Gama, inițiatoarea acestei campanii.

La finalul dezbaterii, inițiatorii proiectului vor vorbi și despre „Ziua în care avem timp”, plănuită a fi sărbătorită pe data de 2 decembrie 2018. O zi în care suntem provocați să renunțăm la dispozitivele electronice, petrecând timp în compania cărților sau a jocurilor educative. Tot cei care aleg să celebreze această zi au șansa de a câștiga o excursie la munte în familie, la începutul lui 2019. Tot ceea ce trebuie să facă cei care doresc să se încrie în competiție este să încarce pe Facebook fotografii care „documentează” cum au petrecut ziua de 2 decembrie, cu tag către Editura Gama. Ulterior, prin tragere la sorți live pe Facebook, va fi ales un câștigător.

Dezbaterea are loc în ultima zi de Gaudeamus, însă cititorii vor fi informați despre campania „Ziua în care avem timp” chiar din prima zi de târg, prin materialele promoționale pregătite de Editura Gama și tombola special gândită pentru ei: cititorii sunt invitați să achiziționeze cărți și jocuri educative de la oricare expozant prezent la Romexpo, apoi să le fotografieze și să le încarce pe Facebook cu tag către Editura Gama. În săptămâna de după încheierea târgului de carte, va fi ales un câștigător, prin tragere la sorți live pe Facebook, care va fi recompensat cu un pachet consistent de cărți din oferta Editurii Gama.

Editura Gama este recunoscută pe piața de carte pentru copii drept un specialist în educație. Cu o experiență în editarea de carte de peste 20 de ani, Editura Gama le propune cititorilor volume și produse educative cu o componentă instructivă consistentă.

Pentru Gama, una dintre cele mai bune ocazii ale editurii de a sta față în față cu cititorii săi este târgul de carte și învățătură Gaudeamus: „Pentru noi, Gaudeamus e o mare sărbătoare an de an, fiindcă ne dă ocazia să comunicăm direct cu cititorii noștri, copiii și părinții acestora. Ne reîntâlnim în standul editurii cu vechi prieteni și cunoaștem alții noi. E un prilej extraordinar de a prezenta titlurile nou create și viziunea noastră despre educație – și, mai ales, de a înțelege nevoile micuților cititori și evoluția acestor nevoi în mediul contemporan, extrem de dinamic. Doar fiind strâns conectați cu publicul nostru putem crea titluri actuale și foarte utile”, a mărturisit Diana Mocanu.

Conceptul de la care pornesc cele mai multe dintre colecțiile originale ale editurii este învățarea prin joc. La ediția din acest an a Târgului Internațional de Carte Gaudeamus Editura Gama (standul 8, nivelul A0) vine cu o ofertă de peste 700 de titluri și reduceri care pornesc de la 20% și ajung până la 80%.

Titluri noi în colecțiile bestseller („Învăț să citesc!” sau „Bebe puzzle”), noi colecții proprii care urmează principiul învățării prin joc („Triopuzzle”, „Flippo”, „Bingoletto” sau „EduKit” ar fi cele mai recente), dar și câteva serii care vin din tipografie direct pe rafturile de la Gaudeamus: „Povești aniversare” – cărți-cadou în format mare, integral ilustrate, ce conțin povești, versuri, fabule și basme repovestite, pline de haz și tâlc; „O zi în lumea animalelor” – cărți ilustrate educative despre meserii, „Eu citesc cu tine” – o colecție de deprindere a cititului de la vârste mici, precum și seria de ficțiune pentru copii „Ivy Pocket” – care a făcut deja mare vâlvă peste hotare, fiindcă este scrisă de un autor incredibil de talentat, dar complet misterios!

*

O campanie inițiată de Editura Gama, specializată, de peste 20 de ani, în editarea de cărți și produse educative cu o componentă instructivă consistentă.

Tombolă la Gaudeamus 2018 și dezbatere cu tema „Copilăria și noile oferte de divertisment: între digital, carte și joacă în aer liber”

„Considerăm că tema dezbaterii de la Gaudeamus este una importantă și, împreună cu invitații noștri – voci cunoscute în domeniul cărților și al parentingului –, ne dorim să venim cu soluții viabile pentru părinți și copii.” (Diana Mocanu, directoarea generală a Editurii Gama).

Detalii despre proiect, pe pagina de Facebook a Editurii Gama, edituragama.ro.

Foto: Campanie inedita Gaudeamus – edituragama.ro.

 

07
/10
/23

Romanul „Numele celălalt. Septologie I-II” de Jon Fosse, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din acest an, antologia de proză scurtă „Kiwi, 2023. Trecuturi”, coordonată de Marius Chivu, și cartea pentru copii ,,Mai isteț decât regele” de George Shannon sunt propunerile noastre de lectură pentru mijlocul toamnei.

06
/10
/23

În imprintul Armada de la Nemira, prezent de cinci ani pe piața de profil, sunt publicate cărțile celor mai importanți autori de SF, Fantasy & thriller din lume: George R. R. Martin, Stephen King, Frank Herbert, Ursula K. LeGuin.

29
/09
/23

Atelierele de autocunoaștere prin scris Casa din mine vin în întâmpinarea adolescenților bucureșteni, membri ai trupei de teatru Brainstorming, elevi ai Colegiului Național Bilingv „George Coșbuc”, Colegiul Național „Sfântul Sava”, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, Liceul Teoretic Internațional de Informatică (ICHB) și Liceul Teoretic „Alexandru Vlahuță” din București.

21
/09
/23

Luni, 25 septembrie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Regina Elisabeta 38), George C. Dumitru va intra în dialog cu Bogdan Răileanu și Victor Cobuz, pornind de la romanul „Rupturi”, publicat de curând în colecția „Ego. Proză” a Editurii Polirom.

18
/09
/23

Editura Paul Editions anunță lansarea unei colecții de memorii biografice despre cele mai reprezentative personalități pe care le-a avut țara noastră. Cartea în două volume „Mari Români – La răscruce de veacuri” semnată Nicolae Petrașcu cuprinde o serie de scrieri unice, istorisiri și trăiri adevărate ale autorului. Primul volum apare astăzi, 18 septembrie, iar cel de-al doilea volum se va lansa pe data de 25 septembrie.

17
/09
/23

Raluca Nagy (Cluj-Napoca, 1979) este antropologă şi scriitoare. Din 2005, a publicat texte de popularizare a antropologiei, eseuri și povestiri în majoritatea revistelor culturale din România și în mai multe volume colective. „Despre memoriile femeii și alți dragoni” este cea de-a treia sa carte și prima de non-ficțiune.