Canarul albastru pe scena de la Masca
https://www.ziarulmetropolis.ro/canarul-albastru-pe-scena-de-la-masca/

Canarul albastru poposeşte pe scena teatrului Masca.  Spectacolul premiat la festivalul Internaṭional Studenṭesc de Teatru, Film şi Fotografie ,, Hyperion Stud Fest 2012’’ , deṭinãtor al Trofeului Hyperion pentru cel mai bun spectacol şi al premiului Pãcalã pentru cel mai bun rol de comedie Sebastian Gita pentru rolul Dottore, promite sã impresioneze spectatorii prin dinamismul […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Canarul albastru poposeşte pe scena teatrului Masca. 

Spectacolul premiat la festivalul Internaṭional Studenṭesc de Teatru, Film şi Fotografie ,, Hyperion Stud Fest 2012’’ , deṭinãtor al Trofeului Hyperion pentru cel mai bun spectacol şi al premiului Pãcalã pentru cel mai bun rol de comedie Sebastian Gita pentru rolul Dottore, promite sã impresioneze spectatorii prin dinamismul şi prospeṭimea specifice vârstei actorilor. In plus,  datoritã succesului avut în trecut, piesa va beneficia de reprezentaṭii în Sala Mare şi se va bucura de o nouã distribuṭie.

 

Având regia şi scenariul semnate de cãtre Mihai Mãlaimare, piesa aminteşte de faimoasa Commedia dell’arte în cadrul cãreia orice miracol este posibil. Actriṭa Isabela Andreini îşi aminteşte cele mai frumoase momente din viaṭã, când a putut sã fie alãturi de colegii de breaslã şi a pregãtit scene încãrcate de emoṭie.

 

Din distribuṭie fac parte :

 

Signora, Pantalone, Colombina – Georgiana Vrațiu

Brighella – Anamaria Iordache

Cicinetta, Capitano Cocodrillo – Mihaela  Albu

Pulcinellina – Liana Pecican

Arlechino, Francesco – Mihai Hurduc

Capitano Matamores – Alexandru Floroiu

Pulcinella – Antonio Tadeus Mincă

Dottore – Sebastian Ghiță

 

31
/10
/14

Puține filme ar fi fost mai potrivite pentru a deschide noua ediție Anim’est Chișinău decât simpaticul „Minuscule - La Vallée des fourmis perdues” („Minuscule: Valea furnicilor pierdute”), o producție franceză din 2013 realizată de Thomas Szabo și Hélène Giraud.

30
/10
/14

Invitatul emisiunii Nocturne de vineri, 31 octombrie, este regizorul de film şi scenaristul Radu Mihăileanu. Discuţia dintre Marina Constantinescu şi Radu Mihăileanu este un regal de spiritualitate, filosofie şi umanitate, chiar la ore târzii, emisiunea fiind programată la TVR 1, TVR HD şi TVR+, de la ora 24.00.

30
/10
/14

Vineri, 31 octombrie, de la ora 19.00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu îi invită pe iubitorii de literatură la lansarea celui mai nou roman al Hertei Müller, “Astăzi mai bine nu m-aş fi întâlnit cu mine însămi”. De asemenea, Ada Milea va susţine un minirecital cu piesele favorite ale Hertei Müller, iar Corina Bernic va prezenta un colaj de filme cu şi despre Herta Müller

30
/10
/14

La Librăria Humanitas de la Cișmigiu au avut loc două lansări de carte ale autorului Vlad Zografi: „Infinitul dinăuntru” și „Toate mințile tale”. Volumele au apărut la Editura Humanitas.

30
/10
/14

Câteva din cele mai apreciate lungmetraje de animație recente, o retrospectivă a unui animator celebru, scurtmetraje și o conferință despre animație și propagandă sunt câteva din atracțiile celei de-a patra ediții a Festivalului Anim’est Chișinău, care are loc de joi până duminică la Cinema Odeon și Re:Animation Hub – Tipografia 5.

30
/10
/14

Duminică, 14 decembrie, Ateneul Român va găzdui cele două concerte de Crăciun ale Corului Național de Cameră Madrigal - Marin Constantin. Dirijate de Anna Ungureanu, cele două evenimente (ora 17:30 și ora 20:00) aduc în fața publicului bucureștean tradiționalele colinde de Crăciun pe care Madrigalul le interpretează de 51 de ani.

29
/10
/14

Sâmbătă, 29 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „In Memoriam Johnny Răducanu“, susținut de Nicolas Simion Trio feat. Kruno Levačić și Sorin Romanescu. Evenimentul se desfășoară la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

29
/10
/14

Marţi, 4 noiembrie, ora 19:00, A1 găzduieşte ultimul eveniment din seria CIMRO DAYS 2014, FRESCOMANIA - un proiect inedit prin care Centrul de Informare Muzicală din România al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti a provocat tineri şi foarte tineri compozitori să creeze variaţiuni contemporane pe o temă de Girolamo Frescobaldi (sec. XVII).

29
/10
/14

Începutul lunii noiembrie aduce pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu două dintre cele mai îndrăgite povești ale copilăriei: „Cipollino” după Gianni Rodari și „Sarea-n bucate” după Petre Ispirescu.