Canarul albastru pe scena de la Masca
https://www.ziarulmetropolis.ro/canarul-albastru-pe-scena-de-la-masca/

Canarul albastru poposeşte pe scena teatrului Masca.  Spectacolul premiat la festivalul Internaṭional Studenṭesc de Teatru, Film şi Fotografie ,, Hyperion Stud Fest 2012’’ , deṭinãtor al Trofeului Hyperion pentru cel mai bun spectacol şi al premiului Pãcalã pentru cel mai bun rol de comedie Sebastian Gita pentru rolul Dottore, promite sã impresioneze spectatorii prin dinamismul […]

Un articol de Andrada Văsii|12 decembrie 2012

Canarul albastru poposeşte pe scena teatrului Masca. 

Spectacolul premiat la festivalul Internaṭional Studenṭesc de Teatru, Film şi Fotografie ,, Hyperion Stud Fest 2012’’ , deṭinãtor al Trofeului Hyperion pentru cel mai bun spectacol şi al premiului Pãcalã pentru cel mai bun rol de comedie Sebastian Gita pentru rolul Dottore, promite sã impresioneze spectatorii prin dinamismul şi prospeṭimea specifice vârstei actorilor. In plus,  datoritã succesului avut în trecut, piesa va beneficia de reprezentaṭii în Sala Mare şi se va bucura de o nouã distribuṭie.

 

Având regia şi scenariul semnate de cãtre Mihai Mãlaimare, piesa aminteşte de faimoasa Commedia dell’arte în cadrul cãreia orice miracol este posibil. Actriṭa Isabela Andreini îşi aminteşte cele mai frumoase momente din viaṭã, când a putut sã fie alãturi de colegii de breaslã şi a pregãtit scene încãrcate de emoṭie.

 

Din distribuṭie fac parte :

 

Signora, Pantalone, Colombina – Georgiana Vrațiu

Brighella – Anamaria Iordache

Cicinetta, Capitano Cocodrillo – Mihaela  Albu

Pulcinellina – Liana Pecican

Arlechino, Francesco – Mihai Hurduc

Capitano Matamores – Alexandru Floroiu

Pulcinella – Antonio Tadeus Mincă

Dottore – Sebastian Ghiță

 

09
/06
/14

I. L. Caragiale s-a stins din viață pe 9 iunie 1912, în exil, la Berlin. Ziarul Metropolis reconstituie, din documentele epocii, atmosfera din preajma morții celui mai mare dramaturg pe care l-a dat România.

09
/06
/14

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - ARCEN organizează marţi, 10 iunie, de la ora 19.30, în faţa Muzeului Naţional al Literaturii Române (MNLR), situat pe Bulevardul Dacia din Capitală, evenimentul "Recviem pentru Muzeu", în contextul în care existenţa instituţiei este pusă în pericol.

09
/06
/14

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către ,,Visul unei nopţi de vară”? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn  a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.

09
/06
/14

În perioada 8 iunie - 2 iulie, Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine 4 concerte extraordinare în oraşele Baia Mare, Oradea, Târgovişte şi Iaşi. Evenimentele fac parte din programul turneului naţional de vară.

08
/06
/14

A fost idolul masculin al oricărei femei. Era un amestec de straniu, de gesturi elegante. Avea magnetism, dar şi un dram de mister. Pe scenă, a fost un neuitat Romeo marcat de maladia marilor orgolii, un Hamlet romantic, apoi un Oedipe salvat de intensitatea liniştii tragice. Actorul Adrian Pintea ar fi împlinit anul acesta 60 de ani.

08
/06
/14

Miercuri, 11 iunie, de la ora 19.00, va avea loc spectacolul ,,Noapte bună, mamă!”, de Marsha Norman, cea mai recentă premieră ARCUB. În regia lui Mircea Cornisteanu şi cu o distribuţie de excepţie, Florina Cercel şi Cerasela Iosifescu, piesa îi dezvăluie spectatorului o multitudine de sensuri despre atitudinea faţă de viaţă.

08
/06
/14

Telespectatorii pot urmări luni, 9 iunie, de la ora 20.10, la TVR 2, „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Eugen Todoran (premiera TVR: 1983). Din distribuţia acestui spectacol fac parte Szilágyi Enikö, Florin Zamfirescu, Octavian Cotescu, Ovidiu Iuliu Moldovan, Petre Gheorghiu, Rodica Tapalagă, Camelia Maxim, Teodor Danetti, Sandu Sticlaru, Ion Anghel şi Cornel Vulpe.

07
/06
/14

La Teatrelli, „theatre, music & more”, în centrul Capitalei, în Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, Gelu Colceag a montat „Hotel California“, după trei piese de Neil Simon. Ajutat de actori precum Carmen Tănase, Tania Filip, Radu Gabriel sau Mircea Constantinescu, regizorul își explică și ne explică în ce fel poate sau nu să reziste dragostea într-un cuplu.

07
/06
/14

Eusebiu Ștefănescu a primit anul acesta Premiul UNITER pentru rostirea poeziei, despre care spune că nu se poate face pe dinafară, ci ,,pe dinăuntru”. Când era mic, credea că o să devină poet. Apoi, o ședință de spiritism i-a arătat că destinul său este legat de actorie...

06
/06
/14

Abonamentele pentru cel mai important eveniment muzical al acestei toamne, RadiRo – Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, ediţia a II-a, organizat de Radio România, pot fi achiziţionate începând cu data de 5 iunie, online, în reţeaua bilete.ro, sau în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

06
/06
/14

Fluturi şi oameni este un spectacol neastâmpărat, gândit special pentru copiii neastâmpăraţi ai zilelor noastre. Copiii care sigur vor înţelege de ce fluturii, mai nou, iau lecţii de balet, pe cine așteaptă Sirena în mijlocul mării și unde îşi vor petrece ... luna de miere Scufiţa Roşie şi Lupul cel Rău.