„Când coboară luna plină peste second hand“, o nouă premieră de Radu Afrim
https://www.ziarulmetropolis.ro/cand-coboara-luna-plina-peste-second-hand-o-noua-premiera-de-radu-afrim/

A doua premieră a Teatrului Tamási Áron – Sfântu Gheorghe, din actuala stagiune, este o comedie scrisă şi regizată de Radu Afrim, „Când coboară luna plină peste second hand“, care va avea primele reprezentaţii vineri şi sâmbătă, respectiv în 9 şi 10 octombrie, de la ora ora 19:00, în spaţiul de joc construit pe scena Sălii Mari.

Un articol de Petre Ivan|9 octombrie 2020

Claribella se întoarce. Venită în lumea teatrală odată cu un copil din flori şi a sa poveste pe fond albastru, Claribella se întoarce, tot cinefilă cum o ştiam, ba între timp a devenit o adevărată influenceriţă în cinema, care ne convinge că există deja un film despre tot ce trăim. Chiar şi peste un magazin de haine, dintr-un mic oraş secuiesc, luna coboară plină de fantezii muzicale şi cinematografice. Alianţa regizorului şi dramaturgului  Radu Afrim cu luna plină reuneşte toate obsesiile sale artistice şi lasă în urmă un spectacol de care teatrul are nevoie acum, mai mult ca niciodată. Un spectacol care luminează drumul spre teatru şi rostul său, acela de a deschide  un spaţiu intim, o lume de oglinzi, ca într-o cabină de probă, unde nimeni nu ne poate opri să evadăm spre alte lumi, să călătorim în timp şi spaţiu, în căutarea unor bucurii pierdute.

Următoarele reprezentaţii cu spectacolul Când coboară luna plină peste second hand sunt programate în zilele de 13, 20 și 21 octombrie, toate cu începere de la ora 19:00.

Vă recomandăm să cumpărați bilete online, de pe biletmaster.ro, iar dacă acest lucru nu este posibil, puteți merge la Casa de Bilete de lângă teatru, care este deschisă de luni până joi, între orele 9:00-16:00, și vineri între orele 9:00-13:00. Dacă locurile nu sunt epuizate, mai puteţi lua bilete şi de la faţa locului, cu o oră înainte de începerea reprezentaţiei.

Cum încă suntem în pandemie, reprezentaţiile teatrale în spaţii închise se pot desfăşura în condiţii de siguranţă numai dacă suntem conştienţi că toţi avem responsabilitatea de a respecta  regulile de prevenire a răspândirii virusului. Spaţiul de joc şi scaunele rezervate spectatorilor sunt dezinfectate cu toată atenţia, în acord cu măsurile de prevenţie în vigoare.

După reprezentaţie, spectatorii părăsesc sala pe alt traseu decât cel pe care au intrat.  Desigur, spectatorii au obligaţia de a purta mască odată cu intrarea în foaier şi pe toată durata reprezentaţiei, până la ieşirea din teatru. Cu excepția actorilor, toţi angajaţii teatrului implicaţi în buna desfăşurare a reprezentaţiei vor purta măști.

19
/10
/20

Joi, 22 octombrie 2020, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Lior Shambadal, va susține, de la ora 19.00, un program integral semnat de Wolfgang Amadeus Mozart, în regim live, în cadrul stagiunii online. Concertul este transmis în direct, fără spectatori, din Sala mare a Ateneului Român, pe canalele online ale instituției.

19
/10
/20

Teatrul Național Iași anunță cea dintâi premieră a stagiunii, care va avea loc pe scena Sălii Mari: „Unchiul Vanea” de A.P. Cehov, în regia lui Claudiu Goga, un eveniment care marchează 160 de ani de la nașterea dramaturgului rus, programat în două părți: prima parte vineri, pe 23 octombrie, cea de-a doua parte sâmbătă, pe 24 octombrie, ambele cu începere de la ora 19:00.

19
/10
/20

„Spiral/ Spirala”, primul lungmetraj al regizoarei clujene Cecília Felméri, a fost recompensat cu Mențiunea Specială a Juriului în Competition 1-2 la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

19
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Programat să poată fi văzut la noua ediţie a Festivalului "Les Films de Cannes à Bucarest" (23 octombrie - 1 noiembrie), adaptată condiţiilor de pandemie, „Mandibules” (2020), cel mai recent film al excentricului regizor francez Quentin Dupieux, este o comedie absurdă a cărei lejeritate este şi marele său atu.

19
/10
/20

În perioada 9–18 octombrie 2020 a avut loc editia a 10-a a festivalului Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, unul dintre cele mai mari, îndrăgite și longevive festivaluri dedicate teatrului independent din România care are drept scop principal promovarea artiștilor independenți.

18
/10
/20

Asociația Arta în Dialog anunță cea de-a șaptea ediției a Festivalului de Film UrbanEye, care va avea loc în perioada 4 – 8 noiembrie online, dar și în mai multe birouri de arhitectură din România.

18
/10
/20

Cinema ARTA este, în prezent, cel mai vechi cinematograf din România care încă își păstrează funcțiunea. Istoria lui nu este doar istoria unui loc, ci el reflectă istoria ultimului secol în care se intersectează straturi din istoria orașului, a filmului, precum și straturi ale memoriei – straturi subiective, personale.

16
/10
/20

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest va continua să aducă în această toamnă cinefililor multe din filmele și evenimentele așteptate, însă se reorganizează, urmând ca în perioada preconizată, 23 octombrie – 1 noiembrie, sa pună accentul pe evenimente desfășurate online, în aer liber, dar și la drive-in, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară – care vor fi la momentul respectiv.

15
/10
/20

PREVIEW Două filme realizate de regizori consacrați și două debuturi pot fi văzute online, gratuit, pe platforma TIFF Unlimited, între 16 şi 22 octombrie, în cadrul CinePOLSKA. Mirela Lazăr, coordonatoarea CinePOLSKA din partea Institutului Polonez, vorbește într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre selecție și ediția specială din acest an.

15
/10
/20

Cu o narațiune evidentă în lucrările sale, Francesco Villicich este artist vizual, absolvent al Institutului de Arte “Gaetano Chierici” din Reggio Emilia, Italia.

Pagina 1 din 92312345...102030...Ultima »