Când praful de pe mașini devine artă
https://www.ziarulmetropolis.ro/cand-praful-de-pe-masini-devine-arta/

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul „ProBoyNick”, Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe maşini din capitala Rusiei şi a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete şi pensule.

Un articol de Petre Ivan|20 aprilie 2017

Prima sa lucrare de acest tip, care înfățișează chipul unui bărbat cu o țigară în gură, ”pictată” pe partea din spate a unei autoutilitare, a acumulat peste 400 de like-uri.arta

În dreptul acesteia artistul a recunoscut, într-un scurt mesaj, că: ”încearcă o nouă tehnică”.

Una dintre cele mai recente opere ale sale este o caracatiță, desenată pe o mașină de marfă murdară. În mesajul alăturat fotografiei publicate pe Instagram, însoțită de hashtag-ul #dirtpainting, artistul a scris: ”O nouă zi, o nouă murdărie”.

Contul de Instagram al lui Golubev se bucură de o atenție din ce în ce mai mare, având acum peste 10.000 de ”urmăritori”.

Printre operele sale inedite realizate pe mașinile murdare de praf se numără imagini cu un rechin, o gorilă, o pisică, o bufniță, flori și un grup de surferi.

Foto: Arta lui Golubev – Nikita Golubev

25
/04
/23

Fundația Art Encounters din Timişoara, oraş care este Capitala Europeană a Culturii în acest an, găzduieşte expoziția "Adrian Ghenie - Corpul imposibil", ce conține o serie de desene și câteva picturi tulburătoaere, inspirate din izolarea din perioada pandemiei.

24
/04
/23

„Albinele Mării Negre” de Vasile Rață este a doua expoziție din seria „Window to Europe” de la Arbor.art.room, care-și propune ca de-a lungul acestui an să promoveze artiști cu rădăcini basarabene, care și-au început cariera la sfârșitul anilor ’80 și începutul anilor ’90. Acela a fost momentul prăbușirii cortinei de fier și al deschiderii de noi oportunități în spațiul occidental.

20
/04
/23

Spotlight – Bucharest International Light Festival revine între 21 şi 23 aprilie la Bucureşti cu noi experienţe şi locaţii în premieră. Cea de-a şaptea ediţie Spotlight Festival se numeşte ”Geometry of the City” şi transformă Calea Victoriei şi ARCUB – Hanul Gabroveni prin spectacole de video mapping, proiecţii de lumină şi instalaţii multimedia din Franţa, Austria, Ungaria şi România.

20
/04
/23

Expoziția colectivă centrală Chronic desire – Sete cronică, inaugurată odată cu Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, va avea finisajul în acest sfârșit de săptămână. Evenimentul ce se va desfășura pe parcursul a trei zile va conține ateliere, dezbateri, performance, tururi ghidate și concerte care intră în dialog cu sau activează lucrările din expoziție.

10
/04
/23

La începutul lunii, ca într-un city break în care au devorat tot ce se putea în materie de artă contemporană, mai mulți membri ai Comisiei pentru Cultură și Educație (CULT) din Parlamentul European au văzut tot ce are de oferit Timișoara în prezent, în muzee, săli de spectacol și spații neconvenționale. Expresia redundantă, care a fost rostită de mai mulți parlamentari europeni a fost: „Cum putem să ajutăm“?