CÂND TIMPUL STĂ PE LOC, de Donald Margulies Premiera, pe 30 octombrie și 13 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/cand-timpul-sta-pe-loc-de-donald-margulies-premiera-pe-30-octombrie-si-13-noiembrie/

Sfârşitul lunii octombrie vine cu o surpriză, la Teatrul de Artă Bucureşti: spectacolul Când timpul stă pe loc de Donald Margulies, aşteptat de mai bine de un an şi jumătate, va avea premiera pe 30 octombrie şi 13 noiembrie, de la ora 19.15.

Un articol de Petre Ivan|26 octombrie 2017

Producția îi reunește, pentru prima dată, pe scena din strada Sfântul Ștefan nr. 21, pe Mihaela Sîrbu, Andi Vasluianu, Dorin Andone și Diana Roman, sub îndrumarea regizorului Bogdan Budeș care semnează și traducerea piesei. Scenografia îi aparține lui Romulus Boicu.

Textul este centrat pe două cupluri: Sarah-James și Richard-Mandy. Sarah (Mihaela Sîrbu), fotoreporter de război, și James (Andi Vasluianu), scriitor și jurnalist, întorși din Irak, încearcă să se readapteze vieții civile. Richard (Dorin Andone), prieten apropiat al celor doi și, totodată, editorul lor la revistă, începe o viață nouă, alături de o femeie mult mai tânără decât el, Mandy (Diana Roman), organizator de evenimente.

Două povești de dragoste, două traiectorii pe cât de previzibile, la prima vedere, pe atât de surprinzător imprevizibile. Când timpul stă pe loc este, esențialmente, o poveste despre viață, cuplu, profesie, iubire în confruntarea cu vremurile pe care le trăim, marcate de presiunea cotidianului, violență, război.

La realizarea spectacolului Când timpul stă pe loc, cea mai recentă producție a Teatrului de Artă București, au contribuit și donațiile prietenilor producători, în urma unei campanii de crowdfunding inițiată de regizorul Bogdan Budeș.

Producția a câstigat, de asemenea, o finanțare din partea UNITER,  în urma sesiunii finanțare din aprilie 2016.

 Când timpul stă pe loc este al treilea spectacol regizat de Bogdan Budeș, la Teatrul de Artă București. Primele două – Și veni bărbatul la femeie de Semion Zlotnikov și Dureri fantomă de Vasili Sigarev se bucură de un mare succes la public și în festivalurile de teatru.

Anul acesta, Dureri fantomă a obținut Marele Premiu pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul Internațional de Dramaturgie Contemporană Kolyada Plays, de la Ekaterinburg, Rusia și Premiul pentru Cel mai bun actor (George Constantinescu), la Festivalul Internațional de Teatru de la Constanța, iar în urmă cu doi ani, Premiul pentru cel mai bun actor (George Constantinescu), la Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe.

Bilete la premiera spectacolului Când timpul stă pe loc, din 30 octombrie și 13 noiembrie, ora 19.15, sunt disponibile pe MyStage.ro.

Foto: CÂND TIMPUL STĂ PE LOC – teatruldearta.ro

 

22
/01
/24

Art Safari revine în această primăvară cu o ediție ce marchează un deceniu de existență. În prim plan, marii maeștri ai artei românești: Eustațiu Stoenescu, Grigorescu, Tonitza, Luchian, Pallady, Baba, Petrașcu, Mützner, Dărăscu, Ressu, Iser. Noul sezon prezintă 5 expoziții de artă, ce pot fi văzute în perioada 8 martie-28 iulie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani.

22
/01
/24

Anul acesta, Teatrul Tamási Áron celebrează Ziua Culturii Maghiare prin deschiderea a trei spaţii de întâlnire : luni, 22 ianuarie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului, spectatorii din Sfântu Gheorghe pot urmări spectacolul "Voiam să mă revolt cu voi", o producţie a Teatrului Naţional din Târgu Mureş, în regia lui Aba Sebestyén; în aceeași zi, Trupa Tamási Áron joacă una dintre producţiile sale de succes, Floarea Soarelui, în regia lui Radu Afrim, pe scena Teatrului Naţional din Târgu Mureş; miercuri, 24 ianuarie, la Braşov, va fi lansată cartea despre viaţa actorului Nemes Levente, fostul director al Teatrului Tamási Áron.

22
/01
/24

Un spectacol-coupé, cu o durată de două ore, vă aşteaptă în penultima zi a lunii la Sala Media a TNB, ca să ne amintim de cel mai mare dramaturg al românilor, Ion Luca Caragiale, născut pe 30 ianuarie 1852: Caragiale altfel & Moftul român.

19
/01
/24

Acum un an, George Banu mai avea de trăit doar două zile. A murit pe 21 ianuarie 2023, la Paris, iar dispariția lui a însemnat sfârșitul unei lumi. O lume nu așa „perfectă” cum se dorește cea pe care o trăim, dar o lume frumoasă, în care se respira la alte înălțimi.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

19
/01
/24

Teatrul Bulandra prezintă sâmbătă, 20 ianuarie, de la ora 19:00, la Sala Toma Caragiu, premiera spectacolului Oedip de Robert Icke, după Sofocle, traducere Irina Velcescu, în regia lui Andrei Șerban, regizor asociat Dana Dima și scenografia Carmencita Brojboiu.

18
/01
/24

Teatrul azi lasă în urmă anul 2023 cu numărul dublu 11-12, care are în centrul atenţiei cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru – FNT2023. Eveniment de amploare, ce a pus viaţa teatrală românească într-o lumină nouă sub tema „Laboratoarele sensibilului”, a reprezentat subiectul la care au fost invitați să reflecteze specialiști și jurnaliști din domeniu.