Canibal, coproducţia româno-spaniolă, în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/canibal-coproductia-romano-spaniola-in-cinematografe/

Transilvania Film anunţă premiera în cinematografe a coproducţiei româno-spaniole – Canibal. Regia filmului ce va avea premiera în cinematografele din ţară pe 11 iulie este semnată de cunoscutul regizor de origine spaniolă Manuel Martín Cuenca.

Un articol de Petre Ivan|2 iulie 2014

Carlos este cel mai prestigios croitor din Granada, dar şi un criminal în umbră. Nu simte nicio remuşcare ori vinovăţie până în ziua când în viaţa lui apare Nina. Ea îl va face să realizeze adevărata natură a actelor sale şi să simtă pentru prima oară fiorul dragostei. Carlos este răul încarnat, inconştient. Nina este inocenţa pură. Iar Canibal este povestea de dragoste a unui demon, spune regizorul, scenaristul și producătorul filmului Canibal, Manuel Martín Cuenca, născut în 1964 în Spania.

În rolurile principale spectatorii îi vor putea vedea pe Antonio de la Torre – cunoscut pentru rolurile sale din Albastru închis aproape negru, Baladă tristă de trompetă şi Volver -‚ și pe actriţa româncă Olimpia Melinte.

Olimpia Melinte s-a născut la Iaşi și a debutat pe marele ecran cu rolul din filmul Cele ce plutesc în regia lui Mircea Daneliuc. Au urmat apoi lungmetrajele Sette opere di misericordia (r. Massimiliano și Gianluca de Serio), Killing Time (r. Florin Piersic Jr.), Selfie (r. Cristina Iacob) și scurtmetrajele Draft 7, My Baby și O lume nouă (r. Luiza Pârvu).

Canibal, o coproducție România (Libra Film) – Spania (MOD Productiones) are 8 nominalizări la prestigioasele premii Goya – echivalentul spaniol al Premiilor OSCAR și alte 6 la Medaliile CEC (Círculo de Escritores Cinematográficos) dintre care amintim Premiul ‘Revelația anului’ (Olimpia Melinte) și Premiul pentru cel mai bun film.

Foto din filmul Canibal – Transilvania Film

09
/11
/14

Actorul şi cântăreţul american Harry Belafonte, scenaristul francez Jean-Claude Carriere, regizorul japonez de filme de animaţie Hayao Miyazaki şi actriţa irlandeză Maureen O'Hara au fost recompensaţi sâmbătă seară cu câte un Oscar onorific (Governors Awards) de către Academia de film americană.

08
/11
/14

Ben Cross şi Dragoş Bucur fac din comedia Alt Love Building un film de 5 Oscaruri, CV-ul cumulat al celor doi actori însumând nu mai puţin de patru statuete şi o nominalizare, distincţii dobândite de filmele ,,Chariots of Fire” şi ,,The Way Back”.

07
/11
/14

CRONICĂ DE FILM Noul film al rusului Andrei Zviaghințev, „Leviathan”, este o alegorie despre puterea discreționară și impunisabilă, ale cărei victime, oamenii simpli, par a-și avea propria vină pentru lumea decăzută și damnată în care trăiesc.

07
/11
/14

La cererea publicului, șase filme din programul Les Films de Cannes à Bucarest vor avea parte de proiecții suplimentare la Cinema Elvira Popescu, între 13 și 16 noiembrie. Spectatorii vor putea viziona filmele: Winter Sleep, Leviathan, The Tribe, Maidan, Bridges of Sarajevo și La Jaula de Oro.

06
/11
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic de la Berlinale 2014, “Patimile Mariei” se lansează vineri, 7 noiembrie, în cinematografele din București și alte 16 orașe.

05
/11
/14

În competiția de lungmetraj internațional a celei de-a șasea ediții a KINOdiseea - Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Familie, care va avea loc între 14 și 19 noiembrie, în București, au fost selecționate 12 filme și animații, care vor putea fi urmărite în exclusivitate la Cinema Studio, Cinemateca Eforie și Cinema Pro.

04
/11
/14

Satiră cinematografică la adresa lumii showbiz de la Hollywood, Maps to the Stars a fost considerat de presă drept cel mai bun film al regizorului din ultimii zece ani. De săptămâna trecută rulează în toate cinematografele din România, distribuit de Independenţa Film.

03
/11
/14

Mii de spectatori au umplut sălile Studio, Patria și Elvira Popescu, la cel mai așteptat eveniment cinematografic al toamnei: Les Films de Cannes à Bucarest. Între 24 și 30 octombrie, peste 14.000 de spectatori au luat parte la proiecții și dezbateri, un număr record pentru istoria de doar cinci ediții a festivalului