Canibal, coproducţia româno-spaniolă, în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/canibal-coproductia-romano-spaniola-in-cinematografe/

Transilvania Film anunţă premiera în cinematografe a coproducţiei româno-spaniole – Canibal. Regia filmului ce va avea premiera în cinematografele din ţară pe 11 iulie este semnată de cunoscutul regizor de origine spaniolă Manuel Martín Cuenca.

Un articol de Petre Ivan|2 iulie 2014

Carlos este cel mai prestigios croitor din Granada, dar şi un criminal în umbră. Nu simte nicio remuşcare ori vinovăţie până în ziua când în viaţa lui apare Nina. Ea îl va face să realizeze adevărata natură a actelor sale şi să simtă pentru prima oară fiorul dragostei. Carlos este răul încarnat, inconştient. Nina este inocenţa pură. Iar Canibal este povestea de dragoste a unui demon, spune regizorul, scenaristul și producătorul filmului Canibal, Manuel Martín Cuenca, născut în 1964 în Spania.

În rolurile principale spectatorii îi vor putea vedea pe Antonio de la Torre – cunoscut pentru rolurile sale din Albastru închis aproape negru, Baladă tristă de trompetă şi Volver -‚ și pe actriţa româncă Olimpia Melinte.

Olimpia Melinte s-a născut la Iaşi și a debutat pe marele ecran cu rolul din filmul Cele ce plutesc în regia lui Mircea Daneliuc. Au urmat apoi lungmetrajele Sette opere di misericordia (r. Massimiliano și Gianluca de Serio), Killing Time (r. Florin Piersic Jr.), Selfie (r. Cristina Iacob) și scurtmetrajele Draft 7, My Baby și O lume nouă (r. Luiza Pârvu).

Canibal, o coproducție România (Libra Film) – Spania (MOD Productiones) are 8 nominalizări la prestigioasele premii Goya – echivalentul spaniol al Premiilor OSCAR și alte 6 la Medaliile CEC (Círculo de Escritores Cinematográficos) dintre care amintim Premiul ‘Revelația anului’ (Olimpia Melinte) și Premiul pentru cel mai bun film.

Foto din filmul Canibal – Transilvania Film

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.