Cannes 2014 se vede în direct la TV5MONDE
https://www.ziarulmetropolis.ro/cannes-2014-se-vede-in-direct-la-tv5monde/

Cu ocazia celei de 67-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes (14 – 25 mai 2014), TV5MONDE va avea un program special, pe toată durata prestigiosului eveniment cinematografic.

Un articol de Petre Ivan|13 mai 2014

Anul acesta, TV5MONDE – canalul filmului francofon – susține trei lungmetraje: Timbuktu, în regia lui Abderrahmane Sissako, selecționat în Competiția Oficială la Cannes 2014, Hope, regizat de Boris Lojkine, în cadrul Semaine de la Critique, și P’tit Quinquin, al lui Bruno Dumont, care va rula în Quinzaine des Réalisateurs.

Serile vor fi rezervate filmelor de festival, din anii ’60 până acum, realizate de regizori și actori de referință, de la Jean-Luc Godard și Marcel Camus, la Isabelle Huppert sau Vincent Martinez. Totodată, în fiecare zi, TV5MONDE va intervieva pe covorul roșu artiștii prezenți pe Croazetă.

L’INVITÉ / Invitatul

cannes 2014L’Invité / Invitatul se mută pe Croazetă. În fiecare zi, de la 00.45, Patrick Simonin are ca invitați personalități din industria cinematografică, cu precădere artiști francofoni, care sunt în centrul evenimentelor festivalului. Interviurile vor fi, ca întotdeauna, foarte personale, departe de formal.

Printre invitații de anul acesta: regizorul Abderrahmane Sissako, din Mauritania, regizorul Xavier Dolan, din Quebec, și frații Luc și Jean-Pierre Dardenne, din Belgia, de două ori câștigători ai Palme d’or-ului, precum și Președinta Juriului, Jury Jane Campion.

În fiecare zi, din 14 în 25 mai, de la 00.45.

64’ : le monde en français

Pe parcursul celor 15 zile de festival, echipele redacției TV5MONDE vor realiza reportaje și interviuri ce vor putea fi urmărite continuu în cadrul Jurnalului TV5MONDE, al emisiunii 64’ : le monde en français, precum și pe tv5.org.

În fiecare seară, de la ora 19.00.

TV5MONDE este una dintre principalele reţele mondiale de televiziune, prezente în 220 ţări şi teritorii, prin intermediul a nouă canale regionale distincte și a TiVi5Monde, un canal 100% tânăr, difuzat pe teritoriul american.

Foto: Cannes 2014 – wikipedia şi Jeremie Nassif

10
/08
/23

• 15 zile, peste 120 de evenimente, peste 100 de artiști și invitaţi speciali la Râşnov, Braşov, Codlea, Feldioara şi Bran • Un festival la ediţia a 15-a: filme, proiecte artistice, concerte, dezbateri, teatru, cărţi, şcoală de vară ş.a. • Vorbitorincii (Cătălin Striblea & Radu Paraschivescu), Maia Morgenstern, Nicu Alifantis, Pasărea Rock, Ada Milea, Mădălina Pavăl, Irina Margareta Nistor, Robin and the Backstabbers, Adrian Cioroianu, Gelu Duminică alături de mulţi alţi invitaţi speciali. • Cultură de calitate într-un cadru natural deosebit fără „zgomote” inutile • Un spaţiu al dialogului civilizat, nu al talibanismului

09
/08
/23

Cinema in aer liber se intoarce pe Insula Artelor din Parcul Titan cu 21 dintre dintre cele mai bune filme ale ultimilor ani, care acopera toata paleta de genuri cinematografice, de la drama si thriller la comedie si chiar animatie. Acestea vor putea fi urmarite la Bucuresti, timp de 4 saptamani, de marti pana duminica, in perioada 15 august – 10 septembrie. Intrarea la proiectii este libera.

31
/07
/23

Cea de-a doua ediție a SUNSCREEN Film & Arts Festival va avea loc la Constanța, între 17 și 20 august 2023. Inițiat anul trecut de organizatorii celui mai mare eveniment de film din țară – TIFF, festivalul își propune să aducă în fața publicului de la malul mării cele mai noi și apreciate filme românești și internaționale, concerte și invitați speciali.

31
/07
/23

București, 27 iulie 2023 - Bucharest International Film Festival (BIFF) revine în capitala României pentru a XIX-a ediție care se va desfășura anul aceasta în perioada 15-22 septembrie, aducând în prim plan unele dintre cele mai captivante și inspirate filme din întreaga lume.

30
/07
/23

Asociația One World Romania şi centrul Mediawise Society duc educaţia media şi filmul documenar în mai multe biblioteci din România, activându-le ca hub-uri culturale și semnalând utilitatea lor ca noduri accesibile ale cunoașterii.