CANNES 2015: Del Toro, Dolan, Sophie Marceau, şi Sienna Miller, în juriul Festivalului de Film
https://www.ziarulmetropolis.ro/cannes-2015-del-toro-dolan-sophie-marceau-si-sienna-miller-in-juriul-festivalului-de-film/

Regizorii Guillermo del Toro şi Xavier Dolan, actriţele Sophie Marceau, Sienna Miller şi Rossy de Palma, compozitoarea Rokia Traoré şi actorul american Jake Gyllenhaal vor face parte din juriul oficial al celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes, care va fi prezidat de fraţii Coen.

Un articol de Petre Ivan|22 aprilie 2015

CANNES 2015 / Juriul Festivalului de Film de la Cannes va fi prezidat în 2015 de cineaştii americani Joel şi Ethan Coen, laureaţi cu Palme d’Or în 1991, preşedinţia bicefală a juriului prestigiosului eveniment fiind o premieră în istoria acestuia.

Anul acesta, în competiţia oficială au fost selecţionate filmele

„Dheepan”, de Jacques Audiard,

„La Loi Du Marché”, de Stéphane Brizé,

„Marguerite et Julien, de Valérie Donzelli,

„Il Racconto Dei Racconti”, de Matteo Garrone,

„Carol”, de Todd Haynes,

„The Assassin/ Nie Yinniang”, de Hou Hsiao Hsien,

„Mountains May Depart/ Shan He Gu Ren”, de Jia Zhang-Ke,

„Our Little Sister/ Umimachi Diary, de Hirokazu Kore-Eda,

„Macbeth”, de Justin Kurzel,

„The Lobster”, de Yorgos Lanthimos,

„Mon Roi”, de Maïwenn,

„Mia Madre”, de Nanni Moretti,

„Saul Fia”, de László Nemes,

„La giovinezza”, de Paolo Sorrentino,

„Louder Than Bombs”, de Joachim Trier,

„The Sea of Trees”, de Gus Van Sant, şi

„Sicario”, de Denis Villeneuve.

Alte titluri ar putea fi anunţate în următoarele zile, astfel încât competiţia oficială să cuprindă un număr de cel mult 20 de filme.

Cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc între 13 şi 24 mai.

Foto: CANNES 2015 – festival-cannes.com

28
/03
/20

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, oferă gratuit o selecție de filme pentru a vă transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în perioada de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online.

25
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat anul trecut în premieră mondială în competiţia de documentare a Festivalului de la Sarajevo şi disponibil pe platforma HBO GO, "Fata de aur" (2019), de Denisa Morariu-Tamaş şi Adrian Robe, îi face un portret fostei gimnaste Andreea Răducan.

18
/03
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat împreună cu istoricul Adrian Cioflâncă și prezentat în premieră în secțiunea Forum la Berlinale, documentarul de aproape trei ore „Ieșirea trenurilor din gară” (2020) este cel mai solicitant, dar și cel mai tulburător film al lui Radu Jude. Un film-document despre Pogromul de la Iași din 1941.

17
/03
/20

Bad Unicorn pune la dispoziție pe platforma video on demand Vimeo 8 titluri din portofoliu: Despre trup și suflet (r: Ildikó Enyedi), Tărâmul Binecuvântat (r: Francis Lee), Atelierul (r: Laurent Cantet), Dovlatov (r: Alexey German Jr), Utoya: 22 iulie (r: Erik Poppe), Vinovatul (r: Gustav Möller), Păsări Călătoare (r: Cristina Gallego, Ciro Guerra) și Amanda (r: Mikhaël Hers) sunt acum disponibile online pe https://vimeo.com/badunicorn.

16
/03
/20

Ținând cont de evoluția epidemiei COVID-19, dar și de măsurile luate recent de autorități, cu părere de rău vă anunțăm că am decis amânarea celei de-a IV-a ediții a rezidenței-consurs The Script Contest.

16
/03
/20

Lansarea în cinematografe a filmului „5 Minute”, scris și regizat de Dan Chișu, a fost amânată. Lungmetrajul ar fi trebuit să aibă premieră națională pe 27 martie 2020, fiind distribuit de Domestic Film. Decizia a fost luată ținând cont de contextul epidemiologic actual și în acord cu măsurile luate deja de autorități pentru evitarea răspândirii noului virus, Covid -19.

11
/03
/20

Gala Premiilor Gopo, eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc împreună cu Asociația Film și Cultură Urbană, va fi amânat, în contextul măsurilor de prevenție și restricțiilor impuse de evoluția epidemiei COVID-19, interesul pentru siguranța și sănătatea participanților - invitați din industrie, parteneri, sponsori, presă acreditată - și a echipelor implicate fundamentând această decizie.

Page 1 of 25912345...102030...Last »