CANNES 2016, în cifre
https://www.ziarulmetropolis.ro/cannes-2016-in-cifre/

Au mai rămas cinci zile până la deschiderea oficială a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes ( 11 şi 22 mai). Vă prezentăm, via AFP, câteva cifre care oferă o imagine a amplorii acestei întâlniri unice în lume.

Un articol de Petre Ivan|6 Mai 2016

1.869 de filme au vizionat în acest an Thierry Fremaux, delegat general, și echipa sa, alegându-le în final pe cele din selecția oficială

9 este numărul personalităților membre ale juriului, care vor decerna duminică, 22 mai, Palme d’Or și principalele premii ale celei de-a 69-a ediții a festivalului. 5bărbați și 4 femei.

21 este numărul filmelor aflate în competiție în acest an pentru Palme d’Or.

24 de trepte trebuie urcate până la intrarea în Palatul Festivalurilor.

40.000 de profesioniști sunt acreditați la ediția din 2016, dintre care 4.500 de ziariști.

500 de persoane vor asigura securitatea în interiorul Palatului și în imediata sa apropiere, la care se adaugă forțe de ordine naționale și municipale.

20 de milioane de euro este bugetul festivalului, jumătate finanțat de stat și de comunitățile locale, iar restul de parteneri.

84 reprezintă numărul filmelor ce vor fi proiectate în acest an, dintre care 55 în selecția oficială

Citiți si Puiu, Mungiu şi Mirică, în competiţie la Cannes 2016

21 de filme se vor afla în competiția pentru Palme d’Or

74.000 și 200.000 reprezintă numărul de locuitori stabili și, respectiv, cel din timpul festivalului.

500 este numărul camerelor video prin care orașul va fi supravegheat 24 de ore din 24.

12.000 este numărul de profesioniști participanți la “piața filmului”.

28 este numarul tarilor din care provin peliculele

20.000 de euro valorează trofeul Palme d’Or

19 este numărul frunzelor de aur de pe celebrul trofeu Palme d’Or, confecționate din aur de 18 carate.

39.000 de euro costă o noapte petrecută la Penthouse Majestic, cel mai scump apartament din Hotelul Majestic de pe Croazetă.

Foto: CANNES 2016 – festival-cannes.fr

12
/02
/19

Franco Zeffirelli alături de Robert Powell pe platourile de filmare la Iisus din Nazareth (1976). Regizorul şi producătorul de film, teatru şi operă Franco Zeffirelli împlinește, astăzi, 96 de ani.

12
/02
/19

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Capernaum intră din 8 martie (2019) în cinematografele din România.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră mondială în secțiunea Forum a Festivalului de la Berlin, „Monștri.”, debutul în regia de lungmetraj al lui Marius Olteanu, este un film care tratează cu delicatețe un moment de cumpănă din relația unui cuplu din București, interpretat de Judith State și Cristian Popa.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

09
/02
/19

Actorul britanic Albert Finney, nominalizat de cinci ori la premiul Oscar şi cunoscut pentru apariţiile sale în filmele "Tom Jones", "The Dresser", "Murder on the Orient Express" şi "Erin Brockovich", a murit la vârsta de 82 de ani. Finney a combinat filmul, apariţiile TV şi scena, de-a lungul unei cariere remarcabile de şase decenii.

08
/02
/19

INTERVIU „Monștri.”, debutul regizorului Marius Olteanu, este singurul film românesc din selecția din acest an a Festivalului de la Berlin, unde a fost inclus în secțiunea Forum. Un film cu o „poveste de dragoste atipică”, așa cum o numește Marius Olteanu, care vorbește pe larg despre realizarea acestui lungmetraj ambițios.

07
/02
/19

Mâine (joi), începe, la Berlinale Palast, Festivalului de Film de la Berlin.Eevenimentul va fi deschis de actriţa Juliette Binoche, preşedinta juriului internaţional de anul acesta, Monika Grütters, ministrul german al Culturii, Michael Müller, primarul Berlinului si Dieter Kosslick, directorului Berlinalei. Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 - 17 februarie.

05
/02
/19

Ro Image 2000 împreună cu Idea Film Distribution anunță premiera în cinematografe a filmului semnat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru. Inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul medical din România acum trei ani, SĂ NU UCIZI reprezintă debutul în lungmetraj al celor doi regizori și va putea fi văzut în cinematografe din 1 martie.

04
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi ieşirea Regatului Unit din UE nu s-a finalizat încă, britanicii au lansat deja un film, producţia de televiziune „Brexit”, regizată de Toby Haynes şi cu Benedict Cumberbatch în rolul principal, care încearcă să reconstituie campania de dinaintea referendumului din 2016. Disponibil pe HBO şi HBO GO.

Page 1 of 22812345...102030...Last »