Cannes 2017. Noul film al lui Polanski, în afara competiției
https://www.ziarulmetropolis.ro/cannes-2017-noul-film-al-lui-polanski-in-afara-competitiei/

Noul film al lui Roman Polanski, „D’apres une histoire vraie”, cu Emmanuelle Seigner şi Eva Green, va fi prezentat în afara competiţiei la cea de a 70-a ediţie a Festivalului de la Cannes, care se va derula între 17 şi 28 mai

Un articol de Petre Ivan|28 aprilie 2017

Cannes 2017. Cineastul franco-polonez de 80 de ani a renunțat să prezideze ultima ceremonie a premiilor Cesar, din luna februarie, sub presiunea feministelor, din cauza faptului că încă este urmărit penal în SUA la 40 de ani după ce a fost acuzat de viol asupra unei minore.

Un judecător american a respins la începutul lui aprilie cererea sa de a putea reveni în SUA fără a risca să fie încarcerat, la patru decenii după ce a fugit din SUA din cauza acestui caz.

Regizorul, care a câștigat Palme d’or la Cannes în 2002 și Oscarul pentru cel mai bun film străin în 2003, a venit ultima dată la Festivalul de la Cannes în 2013, unde a fost înscris în competiție cu filmul „La Vénus a la fourrure”.

Adaptare a cărții cu același nume a lui Delphine de Vigan, cu un scenariu scris de Olivier Assayas, filmul relatează povestea unei romanciere care traversează o criză de inspirație.Cannes 2017

Filmul, aflat încă în fază de montaj, nu a figurat în selecția oficială anunțată la 13 aprilie. Prezentat în afara competiției, filmul nu va fi în cursa pentru Palme d’or.

Alte filme au fost adăugate joi seară, la selecția oficială. Printre acestea:

„The Square”, filmul suedezului Ruben Ostlund, cu Elisabeth Moss și Dominic West, se va alătura și el celor 18 filme aflate deja în competiție pentru Palme d’or.

De asemenea, două lungmetraje suplimentare vor intra în cursă la secțiunea „Un certain regard”, este vorba despre „La Cordillera”, al argentinianului Santiago Mitre, un thriller politic cu Ricardo Darin, și „Walking past the future”, al chinezului Li Ruijun.

Filmul de animație „Zombillenium”, al lui Arthur de Pins și Alexis Ducord, comedie cu zombi, vampiri și vârcolaci, adaptare a benzilor desenate cu același nume, va fi difuzat la rândul său în cadrul unei vizionări speciale pentru copii.

Foto: Cannes 2017, D’apres une histoire vraie – facebook

12
/05
/15

 În luna mai, Merci Charity Boutique (MCB) împreună cu Acuarela Bufet organizează Charity Lunch #4 - un prânz pentru tine sau un cadou special oferit unui prieten, cu o personalitate pe care o admiră.

12
/05
/15

Caravana Docuart poposește vineri, 15 mai, la Timișoara. în cadrul StudentFest. Puteți vedea documentare românești în mansarda Facultății de Arte și Design, din strada Oituz nr 4, vineri de la ora 23 și sâmbătă (de Noaptea Muzeelor), de la aceeași oră. Intrarea e liberă.

11
/05
/15

CRONICĂ DE FILM Bazat pe o piesă de teatru și un scenariu scrise de (actorul și dramaturgul) Mimi Brănescu, „Acasă la tata”, debutul în regie al lui Andrei Cohn, se afișează ca o farsă sub care se ascunde o dramă la foc mic despre sentimentul ratării și regretul pierderii tinereții.

11
/05
/15

Cineasta franceză Agnès Varda, supranumită "bunica noului val francez", va primi premiul Palme d'Or onorific la cea de-a 68-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes. Premiul îi va fi înmânat în timpul ceremoniei de închidere a prestigiosului eveniment, care are loc anul acesta în perioada 13 - 24 mai.

08
/05
/15

Recent selecționat la Festivalul de Film de la Cannes 2015 în secțiunea oficială Un Certain Regard, filmul COMOARA/THE TREASURE va avea premiera în cinematografele din România în data de 29 mai. Regia și scenariul îi aparțin lui Corneliu Porumboiu.

07
/05
/15

MARI FILME ROMÂNEȘTI UITATE Ultimul lungmetraj realizat în România de Mircea Săucan înainte de a fi interzis și, apoi, de a pleca în Israel, „O sută de lei” (1973) este, alături de „Meandre” (1967), al aceluiași cineast, unul dintre cele mai moderne filme ale cinematografiei române.

06
/05
/15

Emoție, tensiune dusă la extrem și încercări surprinzătoare ale unor cineaști tineri de a revigora filmul de gen se vor regăsi anul acesta în Competiția Festivalului Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie).

05
/05
/15

Numărul de bilete vândute de cinematografele româneşti a crescut cu 12,4% în anul 2014, iar cota de piaţă a filmelor europene a ajuns anul trecut la un nivel record, a anunţat, luni, Observatorul European al Audiovizualului.

04
/05
/15

Cele mai bune filme recente în care tăcerea e uneori asurzitoare, iar emoțiile explodează în gesturi și imagini percutante vor fi reunite la Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie) în secțiunea tematică Cuvintele sunt de prisos/ Words are Very Unnecessary.