Caravana Docuart 2016 se încheie la Timișoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/caravana-docuart-2016-se-incheie-la-timisoara/

Ultima oprire a Caravanei Docuart va avea loc la Timişoara, unde va organiza proiecţii de film documentar românesc şi un seminar în cadrul StudentFest, în perioada 19 – 21 mai. 

Un articol de Liliana Matei|18 Mai 2016

A treia ediție a Caravanei Docuart se încheie la Timișoara, după alte 5 orașe vizitate (Brașov, Vălenii de Munte, Târgu Jiu, Baia Mare, Cluj-Napoca) în lunile martie, aprilie și mai. Aici, evenimentul se va desfășura la Ambasada și în Parcul Justiției pe parcursul a 3 zile. Timișorenii sunt invitați să urmărească filme premiate în cadrul București Docuart Fest, festivalul dedicat exclusiv documentarului românesc și să ia parte la conferința ținută de filmologul Cristian Tudor Popescu despre “cinema și politică în istoria filmului românesc”.

Joi, 19 mai, Caravana debutează la ora 20:30 cu filmul „Românești”, în regia lui Artur Borusz, un documentar despre peștera de la Românești, spațiu al terapiei prin artă, și continuă de la 21:00 cu “Roboțelul de Aur” (R: Mihai Dragolea & Radu Mocanu), câștigătorul marelui trofeu la Docuart Fest, ce prezintă povestea multiplei campioane europene și mondiale la box, Steluța Duța. Proiecțiile vor avea loc în Parcul Justiției.

Vineri, 20 mai, începând cu ora 20:30, este programat filmul “Pașaport de Germania”, de Răzvan Georgescu, dezvăluind un aranjament secret între Germania și România prin care Ceaușescu a vândut aproximativ 250.000 de etnici germani.

Ziua de sâmbătă aduce un seminar cu Cristian Tudor Popescu, despre “Rolul religiei în cinematografia comunistă”, de la ora 16:00 la Ambasada. De la 20:30, proiecțiile își reiau locul în Parcul Justiției, de această dată cu “Aliyah Dada”, în regia Oanei Giurgiu. Filmul prezentând o istorie bine documentată a evreilor în România cu amprenta vizuală a stilului dadaist va fi însoțit de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu realizatorul.

Caravana Docuart se întoarce pentru a doua oară în cadrul StudentFest, proiect realizat de studenții din Timișoara, aflat la cea de 25-a ediție.

Caravana Docuart este o extensie a festivalului București Docuart Fest și are ca scop promovarea și susținerea filmului documentar românesc. Intrarea la eveniment este liberă atât pe parcursul proiecțiilor, cât și în timpul seminarului.

Evenimentul este organizat de Asociația Docuart, co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

Page 1 of 23112345...102030...Last »