Caravana Docuart 2016 se încheie la Timișoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/caravana-docuart-2016-se-incheie-la-timisoara/

Ultima oprire a Caravanei Docuart va avea loc la Timişoara, unde va organiza proiecţii de film documentar românesc şi un seminar în cadrul StudentFest, în perioada 19 – 21 mai. 

Un articol de Liliana Matei|18 Mai 2016

A treia ediție a Caravanei Docuart se încheie la Timișoara, după alte 5 orașe vizitate (Brașov, Vălenii de Munte, Târgu Jiu, Baia Mare, Cluj-Napoca) în lunile martie, aprilie și mai. Aici, evenimentul se va desfășura la Ambasada și în Parcul Justiției pe parcursul a 3 zile. Timișorenii sunt invitați să urmărească filme premiate în cadrul București Docuart Fest, festivalul dedicat exclusiv documentarului românesc și să ia parte la conferința ținută de filmologul Cristian Tudor Popescu despre “cinema și politică în istoria filmului românesc”.

Joi, 19 mai, Caravana debutează la ora 20:30 cu filmul „Românești”, în regia lui Artur Borusz, un documentar despre peștera de la Românești, spațiu al terapiei prin artă, și continuă de la 21:00 cu “Roboțelul de Aur” (R: Mihai Dragolea & Radu Mocanu), câștigătorul marelui trofeu la Docuart Fest, ce prezintă povestea multiplei campioane europene și mondiale la box, Steluța Duța. Proiecțiile vor avea loc în Parcul Justiției.

Vineri, 20 mai, începând cu ora 20:30, este programat filmul “Pașaport de Germania”, de Răzvan Georgescu, dezvăluind un aranjament secret între Germania și România prin care Ceaușescu a vândut aproximativ 250.000 de etnici germani.

Ziua de sâmbătă aduce un seminar cu Cristian Tudor Popescu, despre “Rolul religiei în cinematografia comunistă”, de la ora 16:00 la Ambasada. De la 20:30, proiecțiile își reiau locul în Parcul Justiției, de această dată cu “Aliyah Dada”, în regia Oanei Giurgiu. Filmul prezentând o istorie bine documentată a evreilor în România cu amprenta vizuală a stilului dadaist va fi însoțit de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu realizatorul.

Caravana Docuart se întoarce pentru a doua oară în cadrul StudentFest, proiect realizat de studenții din Timișoara, aflat la cea de 25-a ediție.

Caravana Docuart este o extensie a festivalului București Docuart Fest și are ca scop promovarea și susținerea filmului documentar românesc. Intrarea la eveniment este liberă atât pe parcursul proiecțiilor, cât și în timpul seminarului.

Evenimentul este organizat de Asociația Docuart, co-finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

11
/12
/19

CRONICĂ DE FILM „Marriage Story” (2019), noul film al regizorului Noah Baumbach, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai cinemaului american independent, are toate datele pentru a se face simpatic: actori celebri și cool, un subiect cu o puternică încărcătură emoțională și o regie discretă. Este însă și un mare film?

09
/12
/19

Ajuns la ediția a 23-a, festivalulul de film studențesc CineMAiubit, care a avut loc între 3 și 7 decembrie la Cinemateca Eforie din București, a scos în prim-plan câțiva tineri cineaști foarte promițători, care merită urmăriți și de care foarte probabil vom mai auzi în anii care vin.

09
/12
/19

Muzeul Național de Artă al României invită publicul, pe 12 decembrie, de la ora 19.00, la o seară de film cu o proiecție specială: un moment rar de confesiune în care Corneliu Baba, acest pictor singuratic, a acceptat prezența celorlalți în atelierului său.

08
/12
/19

Al șaselea și ultimul sezon al dramei Vikingii a revenit, în exclusivitate, la HISTORY® cu două episoade, joi, 5 decembrie, de la ora 21:00, la doar o zi după premiera din Statele Unite. Drama crește în intensitate pe parcursul călătoriei vikingilor în locuri îndepărtate, la mii de kilometri de Kattegat, pe măsură ce aceștia vor întâlni rivali de temut și vor înfrunta consecințele morții lui Ragnar.

28
/11
/19

CRONICĂ DE FILM După „Cealaltă Irina” (2009) și „Q.E.D.” (2013), regizorul Andrei Gruzsniczki revine cu un nou lungmetraj, „Zavera” (2019), o dramă minimalistă - dar și manieristă - despre un inginer constructor (Dorian Boguță) a cărui viață e dată peste cap de moartea celui mai bun prieten (Șerban Pavlu).

28
/11
/19

Organizat de American Independent Film Festival și Cinema „Elvire Popesco”, pe 30 noiembrie, Maratonul „Blade Runner” este o invitație în lumea a două filme cult.

Page 1 of 25412345...102030...Last »