Caravana Docuart ajunge la Timișoara
https://www.ziarulmetropolis.ro/caravana-docuart-ajunge-la-timisoara/

Caravana Docuart poposeşte vineri, 15 mai, la Timişoara. în cadrul StudentFest. Puteţi vedea documentare româneşti în mansarda Facultăţii de Arte şi Design, din strada Oituz nr 4, vineri de la ora 23 şi sâmbătă (de Noaptea Muzeelor), de la aceeaşi oră. Intrarea e liberă.

Un articol de Liliana Matei|12 mai 2015

PROGRAM PROIECȚII

Vineri, 15 mai
23:00 „Iulian”, R: Alexandru Mironescu, 2014
Documentarul prezintă portretul unei existenţe fără rădăcini. Iulian se hotărăşte să fugă. Ajuns in Bucureşti, consecinţele deciziei luate nu intârzie să apară. Odată cu ele apar noi prieteni, care nu ezita sa-şi implice familiile în încercarea de a-l ajuta. Va reuşi Iulian să-şi atingă scopul?

23:15 „Vibrația”, R: Germain Kanda, 2013
“Ne înconjoară și mai mult decât atât ea există în interiorul nostru.” O expunere a fenomenului vibraţiei pornind de la teoria fizică și descris prin variatele sale modalităţi de manifestare și percepţie, prin instrumente muzicale, voce umană, dans, stări sau chiar materie. O trecere captivanta prin lumea noatra fizica si spirituala.

23:35 „Sorin Chifiriuc: compromis”, R: Alexandru Badea
Sorin Chifiriuc, una dintre cele mai reprezentative figuri ale muzicii underground românesti, vorbeşte, printre multe alte lucruri, despre viaţa lui personala şi cariera muzicală. (2013)

Sâmbătă, 16 mai
23:00 „O altă zi a omenirii”, R: Alexandru Vlad, 2014
Filmul prezintă terifianta poveste trăită de Charles
Wratto, un fost copil soldat al Războiului Civil din Liberia, Africa. Acesta, printr-un colaj alcătuit din diferite memorii, construiește imaginea războiului ale cărui cicatrici se răgăsesc și astăzi în sufletele victimelor.

23:20 „George”, R: Alexandra Coca-Cozma, 2014
Prezintă povestea unui copil de 12 ani, nevăzător, inteligent şi pianist talentat. Iubeşte cu tot sufletul ceea ce face, iar filmul prezintă unul dintre cele mai importante momente din viaţa lui, respectiv participarea la un concert alături de o formaţia, Voltaj.

23:40 „Afacerea Tănase”, R: Ionuţ Teianu, 2013
Filmul este reconstituirea celebrei afaceri de spionaj numită de presa franceză „Afacerea Tănase” (Paris, 1982). Personajele principale – disidenţii Virgil Tănase şi Paul Goma, spionul Matei Haiducu – participă la reconstituire prin mărturii actuale sau din epocă, susţinuţi de relatările unui fost director adjunct al serviciului francez de contrainformaţii. Intriga politică din fundalul afacerii este ilustrată de conflictul dintre preşedinţii François Mitterrand şi Nicolae Ceauşescu.

„Venim la Timișoara cu premiate la București Docuart Fest 2014, singurul festival dedicat exclusiv filmelor documentare românești”, spune Daniela Apostol, director Docuart Festival.

INFO

Docuart este singurul festival de film documentar exclusiv românesc și are loc la București în fiecare toamnă.

Caravana, o inițiativă Docuart, promovează filmul documentar autohton și tinerii regizori. Evenimentul se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), iar la nivel local cu sprijinul Osut Timisoara. (Organizatia Studentilor din Universitatea Timisoara) și al Turn Cultural Association, sub egida StudentFest.

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.