Caravana Docuart ajunge pentru al doilea an consecutiv în Cluj-Napoca
https://www.ziarulmetropolis.ro/caravana-docuart-ajunge-pentru-al-doilea-an-consecutiv-in-cluj-napoca/

Caravana Docuart ajunge pentru al doilea an consecutiv în Cluj-Napoca la Cinema Mărăşti, de această dată pe 4 aprilie,  unde va proiecta filmele premiate la Bucureşti Docuart Fest 2014, singurul festival de film documentar românesc.

Un articol de Liliana Matei|1 Aprilie 2015

Inițiativa Docuart aduce la lumină tinerii studenți la regie alături de primele lor realizări cinematografice. Documentarele tratează povești autentice și mai puțin întâlnite de viață, situații istorice lăsate într-un con de umbră, toate reale, actuale și cu potențial de a educa mințile spectatorilor.

Vom proiecta “George” (R: Alexandra Coca-Cozma, cea mai bună regie secţiunea studenţească la Docuart Fest 2014), “Aici Nora Iuga” (R: Vlad Rotaru, cea mai bună imagine, secţiunea principală), “Iulian” (R: Alex Mironescu, cea mai bună imagine, secţiunea studenţească), “Sorin Chifiriuc: compromise” (R: Alexandru Badea, cel mai bun montaj, secţiunea studenţească), “O altă zi a omenirii” (R: Alexandru Vlad, premiu special, secțiunea studențească), “În spatele cortinei” ( R: Bogdan Mustață, cel mai bun montaj, secţiunea principală) și “Afacerea Tanase” ( R: Ionuț Teianu, marele premiu).  “Vibrația”, în regia lui Germain Kanda, film selectat în secțiunea studențească, va fi și el proiectat în Caravana Docuart.

Proiecția filmelor va fi însoțită de sesiuni de întrebări și răspunsuri la care vor participa regizorii dornici să ofere o perspectivă amănunțită a poveștilor mult documentate și să răspundă curiozităților publicului. Caravana programează așadar o zi de sâmbătă abundând în proiecții de film documentar, odată cu orele după-amiezii, iar intrarea este liberă pentru toți spectatorii interesați.

Caravana Docuart este o extensie a festivalului de film documentar românesc București Docuart Fest, care în toamna acestui an își are programată cea de-a IV-a ediție. Caravana și-a propus să valorifice în mai multe zone ale țării fenomenul autohton de film documentar și să ajungă inclusiv să îl popularizeze în perimetre unde evenimentele culturale lipsesc, acestea urmând să fie ținta următoarelor proiecții pe hartă din decursul acestei a doua ediții de Caravană.

Proiectul “Caravana Docuart 2014” a fost nominalizat la Gala Premiilor Radio România Cultural, secțiunea proiecte culturale și festivaluri.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

14
/03
/19

Vă scriu după ce am văzut a doua oară, tot la cinema, acolo unde ar trebui vizionate toate filmele dvs., „Sub umbra părului sălbatic”. Prima dată am văzut acest film minunat în octombrie, la Les Films de Cannes à Bucharest, din primul rând, cu o sală Cinema PRO plină.

13
/03
/19

Se poate vedea în cinematografe filmul „Să nu ucizi” (scris și regizat de Cătălin Rotaru și Gabi Virigina Șarga, aflați la debut în lungmetraj). Filmul e inspirat din fapte reale – scandalul biocidelor diluate din spitalele românești.

13
/03
/19

Documentarul McQueen, un portret fascinant al vizionarului designer britanic, și cineconcertul The Inferno Unseen, care îmbină spectaculos muzica electronică cu imagini până acum nevăzute din arhiva celebrului film neterminat al lui Henri-Georges Clouzot, Inferno (1964), sunt primele titluri anunţate în selecţia Bucharest Fashion Film Festival, ce va avea loc între 11 și 14 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, Teatrul Odeon, Promenada și Fix | Botanical Bar.

12
/03
/19

PREVIEW Cea de-a 12-a ediție a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania începe vineri la București. Așa că v-am propus un scurt ghid cu cele mai promițătoare proiecții, care să vă ajute la orientarea printr-un program extrem bogat, cu zeci de filme proiectate pe parcursul a zece zile.

10
/03
/19

Actriţa şi cântăreaţa Julie Andrews va fi recompensată cu Leul de Aur onorific, pentru întreaga activitate, la Festivalul de Film de la Veneţia de anul acesta. Cunoscută pentru rolurile din „Mary Poppins” şi „The Sound of Music”, Andrews a jucat în peste 40 de filme, inclusiv „Victor Victoria” (1982), regizat de fostul ei soţ, Blake Edwards.

10
/03
/19

CRONICĂ DE FILM Ca în cazul oricărui gen, există melodrame bune şi melodrame proaste. În ciuda numeroaselor sale nominalizări şi premii, inclusiv la Cannes şi Oscar, „Capernaum” (2018), al treilea film al regizoarei libaneze Nadine Labaki, este din a doua categorie.

Page 1 of 23012345...102030...Last »