CARAVANA  JAZZ MANOUCHE, cu Emy Drăgoi
https://www.ziarulmetropolis.ro/caravana-jazz-manouche-cu-emy-dragoi/

În cadrul celui mai nou proiect muzical pe care l-a iniţiat şi lansat – 3D PRO’ECT- cunoscutul artist Emy Drăgoi  va  prezenta pe scena Teatrului Odeon din Bucureşti, vineri, 13 mai 2016,  de la ora 19.00, un gen muzical cu o istorie şi un parfum aparte.

Un articol de Liliana Matei|9 mai 2016

Aduse din Franţa – ţara în care  Emy Drăgoi şi-a desăvârşit studiile muzicale, primind titlul de  „Artistul anului”,   în care i-a descoperit pe  iluştrii promotori ai acestui gen muzical, Django Reinhardt şi Stephane Grapelli,  dar şi un gen muzical care îl inspiră în propriile apariţii interpretative şi creaţii componistice – acorduri muzicale inedite vor fi  înfăţişate publicului într-o formulă  vocal-instrumentală ea însăşi specială.  Alături de Emy Drăgoi şi Jazz Hot Club România, vor apărea pe scenă membrii din trei generaţii de muzicieni ai familiei sale – Bică Drăgoi (acordeon), Bianca Drăgoi (vioară), Alessia Drăgoi (vioară).  Acestora li se vor alătura alţi câţiva instrumentişti de top – chitaristul Robert Cina, acordeonistul Emilian Jr., precum şi un chitarist special invitat din Franţa. Mai mult decât atât, spectacolul este întregit prin prezenţa, într-o ipostază mai puţin cunoscută, a actriţei Anca Sigartău. Apreciată pentru rolurile sale din teatru şi film, pentru prezenţele de la radio şi televiziune, aceasta are însă şi o solidă pregătire muzicală şi legături nu doar tangenţiale cu muzica, pe care în acest spectacol le dezvăluie din plin.

Alăturarea şi armonizarea  unor artişti din generaţii diferite îşi găsesc punctul comun în frumuseţea, muzicalitatea şi în atmosfera  creată de ritmurile de jazz manouche, înnobilate de virtuozitatea şi de  valoarea celor care le transmit către public.

INFO

Preţul biletelor: 53 lei, 31.80 lei

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu