Care e relația ta cu mâncarea?
https://www.ziarulmetropolis.ro/care-e-relatia-ta-cu-mancarea/

Pentru a doua ediţie habits, o serie de conversaţii contemporane despre corp, minte şi spirit, Societatea Omului Sănătos propune un subiect actual, dar în continuă evoluţie: NUTRIȚIA.

Un articol de Petre Ivan|20 aprilie 2021

Cum mâncăm azi, ce mâncăm, de ce mâncăm, dincolo de senzația de foame, și cât știm despre mâncarea noastră? Începând cu 22 aprilie, timp de trei săptămâni, invitații ediției vor oferi insight-uri și informații despre ce înseamnă nutriția modernă.

Participă Dr. Uma Naidoo MD (Harvard Nutritional Psychiatrist), Dr. Margaret Slavin (Cercetător, profesor, expert în Nutriție), Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike (Medic primar dermatologie și homeopatie) și Dr. Sorin Sălăjan (Medic nutriționist, biohacker).  Moderatorul acestei ediții va fi Daniel Stamin (Coach, biohacker), membru al comunității Societății Omului Sănătos.

Conversațiile iau forma unor episoade video care vor fi postate pe site-ul și pe pagina de Facebook a Societății Omului Sănătos, începând cu 22 aprilie.

Seria este deschisă de Dr. Uma Naidoo, psihiatru școlit la Harvard, specialistă în nutriție și chef. Dr. Naidoo a fondat și conduce primul Departament de Psihiatrie Nutrițională al unui spital din SUA (la Massachusetts General Hospital), predă la Universitatea Harvard și este autoarea „THIS IS YOUR BRAIN ON FOOD”, un volum-analiză al modului în care hrana poate ajuta la vindecarea depresiei sau anxietății. Prin sprijinul Societății Omului Sănătos, cartea este în curs de traducere în limba română la Editura Publica.

În ultima săptămână din aprilie, Daniel Stamin va discuta cu Dr. Margret Slavin. Profesor în Departamentul de Nutriție și Food Studies al Universității George Manson din SUA, Dr. Margaret Slavin are pregătire în chimia alimentară și nutriție, intersectarea acestor două sectoare fiind și centrul ei de interes și cercetare. Margaret crede că o mai bună informare generală despre hrană și ce conține ea va duce spre alegeri mai sănătoase în supermarket. Este un pionier al cercetării rolului pe care dieta îl joacă asupra migrenelor.

La începutul lunii mai, e rândul unui dialog despre felul în care ne raportăm la mâncare între doi medici cu formări diferite: Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, medic primar Dermatologie, Homeopatie și Acupunctura și Dr. Sorin Sălăjan, medic ortoped pediatru cu specializări în sistemul Silva Ultramind, hipnoză, nutriție și terapia Bowen.

Nutriția va fi subiectul principal de discuție în perioada următoare și pe grupul de Facebook habits, format în jurul obiceiurilor sănătoase.

habits propune lunar conversații despre corp, minte și spirit. Urmează ediții despre somn și impactul tehnologiei asupra corpului.

///

SOCIETATEA OMULUI SĂNĂTOS este o comunitate formată în jurul obiceiurilor sănătoase, care își propune să promoveze echilibrul în toate aspectele vieții omului modern, dar și în relația pe care acesta o are cu mediul înconjurător. Fondată în 2019 de către Alexandra Gătej și Oana Igrișan, Societatea Omului Sănătos dezvoltă strategii și proiecte pe două direcții principale: prevenția și degradarea mediului înconjurător.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]