Care e relația ta cu mâncarea?
https://www.ziarulmetropolis.ro/care-e-relatia-ta-cu-mancarea/

Pentru a doua ediţie habits, o serie de conversaţii contemporane despre corp, minte şi spirit, Societatea Omului Sănătos propune un subiect actual, dar în continuă evoluţie: NUTRIȚIA.

Un articol de Petre Ivan|20 aprilie 2021

Cum mâncăm azi, ce mâncăm, de ce mâncăm, dincolo de senzația de foame, și cât știm despre mâncarea noastră? Începând cu 22 aprilie, timp de trei săptămâni, invitații ediției vor oferi insight-uri și informații despre ce înseamnă nutriția modernă.

Participă Dr. Uma Naidoo MD (Harvard Nutritional Psychiatrist), Dr. Margaret Slavin (Cercetător, profesor, expert în Nutriție), Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike (Medic primar dermatologie și homeopatie) și Dr. Sorin Sălăjan (Medic nutriționist, biohacker).  Moderatorul acestei ediții va fi Daniel Stamin (Coach, biohacker), membru al comunității Societății Omului Sănătos.

Conversațiile iau forma unor episoade video care vor fi postate pe site-ul și pe pagina de Facebook a Societății Omului Sănătos, începând cu 22 aprilie.

Seria este deschisă de Dr. Uma Naidoo, psihiatru școlit la Harvard, specialistă în nutriție și chef. Dr. Naidoo a fondat și conduce primul Departament de Psihiatrie Nutrițională al unui spital din SUA (la Massachusetts General Hospital), predă la Universitatea Harvard și este autoarea „THIS IS YOUR BRAIN ON FOOD”, un volum-analiză al modului în care hrana poate ajuta la vindecarea depresiei sau anxietății. Prin sprijinul Societății Omului Sănătos, cartea este în curs de traducere în limba română la Editura Publica.

În ultima săptămână din aprilie, Daniel Stamin va discuta cu Dr. Margret Slavin. Profesor în Departamentul de Nutriție și Food Studies al Universității George Manson din SUA, Dr. Margaret Slavin are pregătire în chimia alimentară și nutriție, intersectarea acestor două sectoare fiind și centrul ei de interes și cercetare. Margaret crede că o mai bună informare generală despre hrană și ce conține ea va duce spre alegeri mai sănătoase în supermarket. Este un pionier al cercetării rolului pe care dieta îl joacă asupra migrenelor.

La începutul lunii mai, e rândul unui dialog despre felul în care ne raportăm la mâncare între doi medici cu formări diferite: Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, medic primar Dermatologie, Homeopatie și Acupunctura și Dr. Sorin Sălăjan, medic ortoped pediatru cu specializări în sistemul Silva Ultramind, hipnoză, nutriție și terapia Bowen.

Nutriția va fi subiectul principal de discuție în perioada următoare și pe grupul de Facebook habits, format în jurul obiceiurilor sănătoase.

habits propune lunar conversații despre corp, minte și spirit. Urmează ediții despre somn și impactul tehnologiei asupra corpului.

///

SOCIETATEA OMULUI SĂNĂTOS este o comunitate formată în jurul obiceiurilor sănătoase, care își propune să promoveze echilibrul în toate aspectele vieții omului modern, dar și în relația pe care acesta o are cu mediul înconjurător. Fondată în 2019 de către Alexandra Gătej și Oana Igrișan, Societatea Omului Sănătos dezvoltă strategii și proiecte pe două direcții principale: prevenția și degradarea mediului înconjurător.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).