Care e relația ta cu mâncarea?
https://www.ziarulmetropolis.ro/care-e-relatia-ta-cu-mancarea/

Pentru a doua ediţie habits, o serie de conversaţii contemporane despre corp, minte şi spirit, Societatea Omului Sănătos propune un subiect actual, dar în continuă evoluţie: NUTRIȚIA.

Un articol de Petre Ivan|20 aprilie 2021

Cum mâncăm azi, ce mâncăm, de ce mâncăm, dincolo de senzația de foame, și cât știm despre mâncarea noastră? Începând cu 22 aprilie, timp de trei săptămâni, invitații ediției vor oferi insight-uri și informații despre ce înseamnă nutriția modernă.

Participă Dr. Uma Naidoo MD (Harvard Nutritional Psychiatrist), Dr. Margaret Slavin (Cercetător, profesor, expert în Nutriție), Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike (Medic primar dermatologie și homeopatie) și Dr. Sorin Sălăjan (Medic nutriționist, biohacker).  Moderatorul acestei ediții va fi Daniel Stamin (Coach, biohacker), membru al comunității Societății Omului Sănătos.

Conversațiile iau forma unor episoade video care vor fi postate pe site-ul și pe pagina de Facebook a Societății Omului Sănătos, începând cu 22 aprilie.

Seria este deschisă de Dr. Uma Naidoo, psihiatru școlit la Harvard, specialistă în nutriție și chef. Dr. Naidoo a fondat și conduce primul Departament de Psihiatrie Nutrițională al unui spital din SUA (la Massachusetts General Hospital), predă la Universitatea Harvard și este autoarea „THIS IS YOUR BRAIN ON FOOD”, un volum-analiză al modului în care hrana poate ajuta la vindecarea depresiei sau anxietății. Prin sprijinul Societății Omului Sănătos, cartea este în curs de traducere în limba română la Editura Publica.

În ultima săptămână din aprilie, Daniel Stamin va discuta cu Dr. Margret Slavin. Profesor în Departamentul de Nutriție și Food Studies al Universității George Manson din SUA, Dr. Margaret Slavin are pregătire în chimia alimentară și nutriție, intersectarea acestor două sectoare fiind și centrul ei de interes și cercetare. Margaret crede că o mai bună informare generală despre hrană și ce conține ea va duce spre alegeri mai sănătoase în supermarket. Este un pionier al cercetării rolului pe care dieta îl joacă asupra migrenelor.

La începutul lunii mai, e rândul unui dialog despre felul în care ne raportăm la mâncare între doi medici cu formări diferite: Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, medic primar Dermatologie, Homeopatie și Acupunctura și Dr. Sorin Sălăjan, medic ortoped pediatru cu specializări în sistemul Silva Ultramind, hipnoză, nutriție și terapia Bowen.

Nutriția va fi subiectul principal de discuție în perioada următoare și pe grupul de Facebook habits, format în jurul obiceiurilor sănătoase.

habits propune lunar conversații despre corp, minte și spirit. Urmează ediții despre somn și impactul tehnologiei asupra corpului.

///

SOCIETATEA OMULUI SĂNĂTOS este o comunitate formată în jurul obiceiurilor sănătoase, care își propune să promoveze echilibrul în toate aspectele vieții omului modern, dar și în relația pe care acesta o are cu mediul înconjurător. Fondată în 2019 de către Alexandra Gătej și Oana Igrișan, Societatea Omului Sănătos dezvoltă strategii și proiecte pe două direcții principale: prevenția și degradarea mediului înconjurător.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

06
/05
/21

Teatrul de Comedie își reia programul reprezentațiilor începând cu weekend-ul 14-16 mai și își invită spectatorii în sala de spectacole, unde le promite o atmosferă unică, care îi va face să se simtă ca acasă.

06
/05
/21

Teatrul Mic se redeschide pentru public la finalul acestei săptămâni, conform reglementărilor, doar la 30% din capacitatea sălii- sâmbătă, 8 mai și duminică, 9 mai 2021, la Sala Studio – Gabroveni 57, cu primele reprezentații ale spectacolelor „Bull” de Mike Bartlett, regia Silviu Debu și „Emigranți” de Slawomir Mrozek, regia Claudiu Istodor.

28
/04
/21

Fundația Alexandrion anunţă finaliştii Galei Premiilor Matei Brâncoveanu 2021: 5 tineri cu abilităţi şi pasiuni diferite, care au ȋn comun curajul şi determinarea de a iniţia şi coordona proiecte care generează schimbări pozitive importante ȋn comunităţile lor.

28
/04
/21

„Mici crime conjugale” (regia Mariana Cămărășan și Amalia Florina Iorgoiu), „Hin und Her / Încoace și încolo” (regia Alexander Riemenschneider) și „ROavant:garDE” (o piesă radiofonică de Florian von Hoermann, Julia Schulz și Hunor von Horváth) sunt premierele lunii mai pe Scena Digitală.

28
/04
/21

Joi, 6 mai 2021, între orele 16:00 și 20:00 are loc la Galeria Senat, str. Băiculești nr. 29, Sector 1, București, la Combinatul Fondului Plastic, deschiderea expoziției Depozitul 12, prima din seria Politici ale non-acțiunii.