Care e relația ta cu mâncarea?
https://www.ziarulmetropolis.ro/care-e-relatia-ta-cu-mancarea/

Pentru a doua ediţie habits, o serie de conversaţii contemporane despre corp, minte şi spirit, Societatea Omului Sănătos propune un subiect actual, dar în continuă evoluţie: NUTRIȚIA.

Un articol de Petre Ivan|20 aprilie 2021

Cum mâncăm azi, ce mâncăm, de ce mâncăm, dincolo de senzația de foame, și cât știm despre mâncarea noastră? Începând cu 22 aprilie, timp de trei săptămâni, invitații ediției vor oferi insight-uri și informații despre ce înseamnă nutriția modernă.

Participă Dr. Uma Naidoo MD (Harvard Nutritional Psychiatrist), Dr. Margaret Slavin (Cercetător, profesor, expert în Nutriție), Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike (Medic primar dermatologie și homeopatie) și Dr. Sorin Sălăjan (Medic nutriționist, biohacker).  Moderatorul acestei ediții va fi Daniel Stamin (Coach, biohacker), membru al comunității Societății Omului Sănătos.

Conversațiile iau forma unor episoade video care vor fi postate pe site-ul și pe pagina de Facebook a Societății Omului Sănătos, începând cu 22 aprilie.

Seria este deschisă de Dr. Uma Naidoo, psihiatru școlit la Harvard, specialistă în nutriție și chef. Dr. Naidoo a fondat și conduce primul Departament de Psihiatrie Nutrițională al unui spital din SUA (la Massachusetts General Hospital), predă la Universitatea Harvard și este autoarea „THIS IS YOUR BRAIN ON FOOD”, un volum-analiză al modului în care hrana poate ajuta la vindecarea depresiei sau anxietății. Prin sprijinul Societății Omului Sănătos, cartea este în curs de traducere în limba română la Editura Publica.

În ultima săptămână din aprilie, Daniel Stamin va discuta cu Dr. Margret Slavin. Profesor în Departamentul de Nutriție și Food Studies al Universității George Manson din SUA, Dr. Margaret Slavin are pregătire în chimia alimentară și nutriție, intersectarea acestor două sectoare fiind și centrul ei de interes și cercetare. Margaret crede că o mai bună informare generală despre hrană și ce conține ea va duce spre alegeri mai sănătoase în supermarket. Este un pionier al cercetării rolului pe care dieta îl joacă asupra migrenelor.

La începutul lunii mai, e rândul unui dialog despre felul în care ne raportăm la mâncare între doi medici cu formări diferite: Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, medic primar Dermatologie, Homeopatie și Acupunctura și Dr. Sorin Sălăjan, medic ortoped pediatru cu specializări în sistemul Silva Ultramind, hipnoză, nutriție și terapia Bowen.

Nutriția va fi subiectul principal de discuție în perioada următoare și pe grupul de Facebook habits, format în jurul obiceiurilor sănătoase.

habits propune lunar conversații despre corp, minte și spirit. Urmează ediții despre somn și impactul tehnologiei asupra corpului.

///

SOCIETATEA OMULUI SĂNĂTOS este o comunitate formată în jurul obiceiurilor sănătoase, care își propune să promoveze echilibrul în toate aspectele vieții omului modern, dar și în relația pe care acesta o are cu mediul înconjurător. Fondată în 2019 de către Alexandra Gătej și Oana Igrișan, Societatea Omului Sănătos dezvoltă strategii și proiecte pe două direcții principale: prevenția și degradarea mediului înconjurător.

26
/06
/22

Oana Pellea și Patrick Le Mauff, Tompa Gábor și Dragoș Buhagiar, într-un masterclass de actorie, regie și scenografie, cu spectacolul „Scaunele“, de Eugène Ionesco, producție a Théâtre national du Luxembourg, prezentată în Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (24 iunie – 3 iulie).

25
/06
/22

Acum, când e război, când drepturile omului sunt călcate în picioare, când America se întoarce în Evul Mediu, când totul este profit, când meritocrația e subiect de batjocură, când educația e anihilată, când totul devine inaccesibil, când cei mai vulnerabili suferă, când nu mai există speranță, când șocul, crima, terorismul, lăcomia sunt mlaștini prin care trebuie să navigăm abia ținându-ne respirația la suprafață, în momentul ăsta de care acum și peste câteva generații trebuie să ne fie rușine, oare cine mai poate vorbi și despre iubire?

24
/06
/22

În sala cinematografului Victoria din Cluj-Napoca, în cadrul secțiunii competiționale a Festivalului Internațional de Film Transilivania (TIFF, 17-26 iunie), este proiectat „The Last Execution“. În prima scenă a filmului, actorul Lars Eidinger, care joacă rolul medicului Werner Teske, se află pe bancheta din spate a unei dube a poliției politice din Germania de Est.

24
/06
/22

Miercuri, 29 iunie, începând cu ora 19.00, la Palas Mall Iași, va avea loc o întâlnire cu Cristian Tudor Popescu, prilejuită de apariția volumului „Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”, bestsellerul editurii Polirom la Bookfest 2022, la secțiunea nonfiction.

24
/06
/22

UNITER și Radio România Cultural lansează astăzi o campanie care cuprinde secvențe video și audio din testimonialele marilor artiști prezenți pe scenele celor 29 de ediții ale Galei Premiilor UNITER. Redăm mesajul UNITER care anunță noua campanie.

23
/06
/22

Sâmbătă, 25 iunie, Asociațiile Bloc Zero și MaiMultVerde organizează o seară de film pentru toate vârstele pe insula de pe Lacul Morii, dublată de un picnic comunitar și o discuție despre reamenajarea sustenabilă a spațiilor verzi din București.

22
/06
/22

„Elvis“, filmul lui Baz Luhrmann despre cel mai bine vândut cântăreț solo al tuturor timpurilor, e alegerea perfectă pentru entertainment de calitate, în această vară.

22
/06
/22

INTERVIU Prezent la Cluj-Napoca pentru TIFF, regizorul Eran Kolirin vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre ce înseamnă să faci, ca cineast israelian, un film bazat pe o carte a unui scriitor palestinian despre viaţa arabilor care sunt cetăţeni ai Israelului.

22
/06
/22

„Cancún”, noul spectacol care se poate vedea la Teatrul Nottara regizat de Felix Alexa, unul dintre cei mai experimentați și importanți regizori ai noștri, prezintă publicului cuplurile: Reme - Vicente (Cerasela Iosifescu - Gabriel Răuță) și Laura - Pablo (Ada Navrot - Alexandru Jitea) într-un hotel frumos dintr-un loc exotic, care sărbătoresc prietenia și cel de al 25-lea an consecutiv de vacanță împreună.

22
/06
/22

Festivalul Statuilor Vivante, o nouă secțiune inclusă în programul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, va oferi publicului 40 de reprezentații ale celor cinci spectacole din cadrul Proiectului „Moștenirea”, realizat de Mihai Mălaimare și susținut de JTI România.