Carpeta din Astana și întoarcerea de la Ploiești. OPINIA lui Dede’s
https://www.ziarulmetropolis.ro/carpeta-din-astana-si-intoarcerea-de-la-ploiesti-opinia-lui-dedes/

Echipa naţională joacă un meci oficial într-o zi de joi. E o premieră. Indiferent ce se va întâmpla nu vom putea vorbi nici de „joia dulce” din marea literatură americană, dar nici de „joia neagră”, din religia care a dictat mersul Europei în ultimii 2000 de ani. Echipa naţională ne-a anesteziat pentru lung timp epitetele vesele şi mirările triste, plasându-ne într-o contemplare blazată.

Un articol de Dan Nicolaie (Dede's)|5 octombrie 2017

Predicţii vizavi de această echipă fără să patinăm pe gheaţa subţire a ridicolului nu mai putem face.

Avem un antrenor nou, ambițios, dar cu evidente limite de experiență, dar beneficiem de aceiași jucători „vechi”, care au reușit toate contraperformanțele actualei campanii. Ce ridică puțin pulsul meciului este faptul că suntem vizitați de echipa Kazahstanului, una dintre cele mai neprietenoase, ca să folosim un termen elegant, pe care le-am întâlnit în deplasare.

Pe carpeta jerpelită, numită gazon, din Astana, orașul care a poleit acoperișurile cu aur, dar nu a avut ceva mărunțiș și pentru o mochetă verde, kazahii s-au comportat ca niște neamuri proaste autentice, care au încercat să se impună prin forță brută și scăpată de sub control în fața unor fotbaliști români nepermis de leșinați pentru statutul lor de profesioniști.

Cum am depășit etapa „dinte pentru dinte”, dar încă nu am ajuns la „întoarcerea celuilat obraz” ar fi cazul să le oferim oaspeților de azi, de la Ploiești, o lecție strict fotbalistică, bazată pe tehnică individuală și rigoare tactică colectivă. Dacă putem. dacă nu, nu. În rest, hai România, timid, cu o doză consistentă de jenă fotbalistică!

Foto: Carpeta din Astana și întoarcerea de la Ploiești – facebook

17
/07
/18

“Unu-i meșter mondial / Kylian MBAPPE / A scos Franța la un dans / Pe Champs-Élysées...” (ultima strofă) / Ce-a fost mai greu, Mondialul rusesc, a trecut. Urmează o vară fierbinte cu seri lungi și șprițuri reci, în cinstea epigramistului Păstorel, cel care a inpsirat și această poezioară, de 14 strofe, în formă continuată.

13
/07
/18

N-au mai rămas multe ore până la meciul pentru medalia de bronz: Belgia – Anglia (astăzi, de la ora 17.00). Și dacă unor concetățeni din urbea sa Mondialul din Rusia li s-a părut unul lung și plictisitor, domnul Spirache funţionar la prefectură, personaj compus din familie, slujbă şi cumsecădenie, iubitor de Premier League și susținător pătimaș al echipei lui Harry Kane,  Trippier și Dele Alli, nu împărtășește pe deplin această impresie.

05
/07
/18

Când am început eu să bat mingea pe maidan, cel mai mare jucător al lumii era Pele. Până și televiziunea română a dat meciul lui de retragere, cel dintre NY Cosmos și Santos. Am învățat ce înseamnă să centrezi cu efect maxim, cu exteriorul, cu cele mai mici trei degețele ale piciorului, dintr-un filmuleț demonstrativ cu același Edson Arantes do Nascimento.

04
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Au muncit pe brânci / RADAMEL a suspinat / Și-au rămas doar cinci... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

03
/07
/18

Șase meșteri mondiali / Suceau babaroase / LUKAKU a dat mai mare / Și-au rămas tot șase... Ca să nu-l fure somnu’ în “optimi”, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient pentru ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)

02
/07
/18

Ca să nu-l mai fure somnu' și-n "optimile" din seara asta, cronicarul Pantacruel a băut un vin vechi de pe vremea faimosului epigramist Păstorel, suficient ca Mondialul Metropolis să alunece molatic către un ghiers în formă continuată (precum infracţiunile din Codul Penal)