Cărtărescu, Hurezeanu şi Salman Rushdie, printre cei mai vânduţi autori la Gaudeamus 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartarescu-hurezeanu-si-salman-rushdie-printre-cei-mai-vanduti-autori-la-gaudeamus-2015/

„Solenoid” de Mircea Cărtărescu, „Biblia pierdută” de Igor Bergler, „Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată” de Karl Ove Knausgard şi „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015” de Emil Hurezeanu se situează pe locuri fruntaşe în topul celor mai vândute titluri la Târgul Internaţional Gaudeamus.

Un articol de Petre Ivan|23 noiembrie 2015

Peste 700 de evenimente editoriale și profesionale s-au derulat în cadrul celei de-a XXII-a ediții a Târgului Internațional Gaudeamus — Carte de învățătură, în perioada 18 — 22 noiembrie, sub sloganul „Cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio”. La această ediție, cititorii au fost așteptați de cei peste 300 de expozanți cu sute de mii de titluri, sute de evenimente derulate non-stop pe parcursul celor cinci zile ale târgului, cu invitați speciali și numeroase ateliere de creație, dedicate celor mai tineri vizitatori, ori cu expoziții.

La Humanitas,

pe primul loc s-a situat „Solenoid” de Mircea Cărtărescu, cu peste 1.000 de exemplare vândute, „Mihai Eminescu, românul absolut. Facerea și desfacerea unui mit” de Lucian Boia, „Dialoguri de duminică” de Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu, „Și eu am trăit în comunism”, publicat în cordonarea Ioanei Pârvulescu, și „Cartea simțurilor”, un volum coordonat de Dan C. Mihăilescu.

Pentru Humanitas Fiction,

în top 5, pe primul loc figurează „Femeia în fața oglinzii” de Eric-Emmanuel Schmitt, „Laur” de Evgheni Vodolazkin, „Supunere” de Michel Houellebecq, „Țara Zăpezii” de Yasunari Kawabata și „Moartea la Deptford” de Anthony Burges.

La Curtea Veche Publishing,

în ordinea vânzărilor, topul se prezintă astfel: „Pe trecerea timpului. Jurnal politic românesc 1996-2015” de Emil Hurezeanu, „Comfort Food” de Jamie Oliver, „Săvârșin. Detaliu”, de principesa Margareta și principele Radu, „Carol I. Primul și cel mai mare rege al românilor” de Adrian Cioroianu și Andrei Radu și „Connected” de Christakis și Fowler.

La Editura Polirom,

pe primul loc în topul vânzărilor se află romanul „Doi ani, opt luni și douăzeci și opt de nopți” de Salman Rushdie, urmat de „Du-te și pune un străjer” de Harper Lee, pe locul trei — „Ucenicul arhitectului” de Elif Shafak, pe locul patru — „Drumul către libertate” de Yeonmi Park, urmat pe locul cinci de „Despre toate, pe scurt. De la Big Bang la ADN” de Bill Bryson.

La Editura Cartea Românească,

pe primul loc în topul celor mai vândute cărți se află „Imperiul fetelor bătrâne” de Liliana Corobca, pe locul doi sunt cele două cărți din seria de autor dedicată scriitorului Gheorghe Crăciun — „Compunere cu paralele inegale” și „Scriitorul și puterea”, iar pe locul trei — „Sesiunea de toamnă” de Eugen Negrici. Pe locul patru s-a situat „Călătorii și călătoriile în literatura română” de Mircea Anghelescu, iar pe locul cinci — „Puțin sub linie” de Robert Șerban.

La Corint,

cele mai vândute: „Dezastrul de la Cernobîl” de Svetlana Aleksievici, „Atlasul istoric Duby”, „Mesele de odinioară de la Palatul Regal la Târgul Moșilor”, „Magisterium” (volumul l) și „Misterul din Hanul Pungașilor” de Kate Milford.

La Editura Litera,

în Top 5, conduce „Lupta mea. Cartea întâi: Moartea unui tată” de Karl Ove Knausgard, autobiografia lui Knausgard, pe locul al doilea aflându-se „O cale

 "Biblia pierdută" de Igor Bergler.

„Biblia pierdută” de Igor Bergler.

îngustă spre nordul îndepărtat” de Richard Flanagan, pe locul al treilea se situează cărțile de colorat pentru adulți „Grădina secretă” și „Pădurea fermecată”, pe locul al patrulea se află cartea „De ce eșuează națiunile. Originile puterii, ale prosperității și ale sărăciei”, scrisă de doi dintre cei mai importanți experți din lume în domeniul dezvoltării, Daron Agemoglu și James A. Robinson, pe locul al cincilea fiind „Atlasul mondial al vinului” de Hugh Johnson și Jancis Robinson, o carte deosebită lansată în prezența Aureliei Vișinescu, a lui Mircea Dinescu și Cătălin Păduraru.

În topul cărților pentru copii, cel mai bine vândute la editura Litera se află seria „Descendenții”, cu două titluri — „Povestea filmului” și „Jurnalul lui Mal”—, iar pe locul al treilea „Bunul dinozaur”, carte care va fi și ecranizată la final de noiembrie.

La Editura RAO,

cea mai vândută carte a fost „Biblia pierdută” de Igor Bergler.

Topul trei al celor mai bine vândute cărți la Editurii ALL

este condus de volumul „Al treilea cimpanzeu — Evoluția și viitorul Omului” de Jared Diamond, urmat de „Psihologia pozitivă. Ce ne menține fericiți, optimiști și motivați” de Charlotte Style. Clasamentul este completat de cel de-al treilea volum din seria „Pisicile războinice”, „Pădurea secretelor”, a declarat, pentru AGERPRES, Ana Maria Androne, PR-ul editurii.

Pentru Editura Nemira

a fost un mare succes jurnalul de creație „Sculptând în timp” de Andrei Tarkovski, apărut în colecția Yorick. Fiindcă este o premieră în România și este unul dintre cei mai mari cineaști ai secolului XX, oamenii au venit și au cumpărat cartea. Pe locul doi, ca popularitate, a fost „Cavalerul celor șapte regate” de George Martin, iar pe locul trei s-a situat o carte din Colecția Babel, de literatură contemporană — „Viața elfilor”, de Muriel Barbery.

Foto: Cărtărescu, Hurezeanu şi Salman Rushdie,  Gaudeamus 2015 – facebook

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

16
/06
/20

CRONICĂ DE CARTE Nu știu să existe vreo carte în limba română despre Alain Delon, nici măcar în traducere. Dar pentru că accesul la volume în limbi străine e mai ușor decât oricând, recomand două splendide albume în franceză – „L'encyclopédie Alain Delon” (2016) și „Alain Delon. Film par film” (2019).

17
/05
/20

Vă invităm să o descoperiți pe legendara Billie Holiday prin intermediul cărții „Lady Sings the Blues”, semnată de artistă alături de William Dufty și publicată recent și în limba română, la editura Nemira.

17
/05
/20

Acordînd un loc important dialogului și monologului în care confesiunea se îmbină cu persuasiunea, nuvelele – „specie din păcate neglijată azi la noi (ca și în Franța sau Germania!) de scriitori și editori”, cum spune autorul – ce alcătuiesc volumul ne duc cît se poate de firesc cu gîndul la teatru.

Pagina 1 din 10512345...102030...Ultima »