Cartea finanțelor pentru cupluri
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartea-finantelor-pentru-cupluri/

Cum evităm problemele financiare în cuplu? Cum ar trebui economisiţi şi investiţi banii familiei pentru a ajunge la echilibru şi prosperitate? Curtea Veche Publishing lansează ghidul de bază pentru orice cuplu aflat la început de drum.

Un articol de Liliana Matei|7 iulie 2021

„Dragă, unde-s banii?“ de Adrian Asoltanie este prima carte de educație financiară în doi scrisă de un român.

Până la bacalaureat, copiii noștri fac aproximativ 1 200 de ore de matematică, dar nicio oră de educație financiară. 76% dintre români nu rămân cu bani de la un salariu la altul, indiferent de cât câștigă, iar problemele și discuțiile financiare sunt cauza nr. 1 pentru stres, conflicte și despărțire în cuplu.

„Educația financiară e despre viață, nu despre bani”, spune Adrian Asoltanie, specialist în educație financiară, creatorul comunității online Viața și Banii, speaker, trainer, antreprenor de aproape 20 de ani și autor al editurii Curtea Veche.

În „Dragă, unde-s banii?” Adrian Asoltanie ne educă despre bani și viață, oferindu-ne informații pe care nici școala și nici familia nu ni le-au oferit. Pornind de la nevoile reale din societatea românească, cartea prezintă un sistem de organizare cu șapte pași clari – soluții concrete pentru o relație corectă cu banii personali și ai familiei.

Cartea care nu trebuie să lipsească din nicio casă vorbește despre compatibilitatea financiară, despre gestionarea veniturilor și cheltuielilor într-o familie, despre cum se pot evita greșelile financiare în cuplu, despre lucrurile esențiale când vine vorba despre cumpărarea unei locuințe sau accesarea unui credit, despre cum se poate scăpa mai repede de datorii, despre cum se poate economisi și investi eficient, în funcție de profilul de investitor al fiecăruia dintre parteneri.

Conform psihologului Gáspár György, „psihologia banilor este un domeniu științific puțin dezvoltat în România, însă esențial pentru dezvoltarea oricărei familii. De fapt, acest domeniu nu este doar despre cifre, conturi sau investiții dintre cele mai prospere; psihologia banilor evidențiază, înainte de toate, nevoia de îmbunătățire a sănătății financiare și încurajează o atitudine conștientă în ceea ce privește comportamentele pe care le manifestăm în relația cu banii.”

16
/01
/23

Tatiana Ernuțeanu, poetă, eseistă și publicistă, a publicat recent volumul „Buletin de știri blues“, la Editura Tracus Arte (2022) și volumul „Carne, visuri si oase triste uitate în Hydra“, Editura Eikon (2020). Scrie pentru revistele Forbes Life și Psychologies.

11
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 16.00, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu 1), va avea loc o întâlnire cu tema „Presa culturală: schițe pentru un viitor posibil” – dialog pornind de la cel mai recent număr al revistei Lettre Internationale. Dezbaterea este organizată de ICR prin Centrul Național al Cărții.

10
/01
/23

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) vă invită duminică, 15 ianuarie 2023, între orele 11.00 - 13.00, la un eveniment dedicat legăturii dintre cultura scrisă și artele vizuale.

22
/12
/22

Luna aceasta, în cadrul colecției Anansi. World Fiction de la Editura Pandora M a apărut ediția în limba română a unei cărți mult-așteptate: „Infinitul într-o trestie” de Irene Vallejo, cartea de eseu care, acum doi ani, a ținut primele pagini ale ziarelor de cultură din Spania, fiind recompensată cu două dintre cele mai importante distincții: Premiul Național pentru Eseu și Premiului Ojo Crítico. Ulterior, cartea lui Irene Vallejo a cucerit spațiul cultural internațional, fiind în curs de traducere în peste 30 de limbi.

20
/12
/22

Miercuri, 21 decembrie, de la ora 19.30, Editura Humanitas vă invită în Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o discuție despre volumul „Societatea digitală. Stăpâni, cetățeni sau sclavi?", în care Răzvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, unde predă cursuri de securitate cibernetică, internetul lucrurilor și protecția vieții private, cercetător și unul dintre inițiatorii programului Innovation Labs, analizează problemele și potențialul structurilor digitale care fac din ce în ce mai mult parte din viețile noastre.

19
/12
/22

În cartea sa „Hoții de atenție. De ce nu te poți concentra”, jurnalistul Johann Hari a adunat experiență din 50.000 de kilometri parcurși pentru a sta de vorbă cu nu mai puțin de 250 de experți care studiază consecințele pierderii atenției și concentrării, ea a declarat că, potrivit studiilor sale, acum „suntem mai predispuși să scanăm și să trecem cu ușurință mai departe atunci când citim pe ecrane – ne trecem privirea rapid peste informații pentru a extrage ce avem nevoie".

18
/12
/22

Ziarul Metropolis vă oferă un fragment din romanul „Lecții de chimie” de Bonnie Garmus, apărut recent și în limba română, la Editura Nemira. Bestseller The New York Times, cartea a fost nominalizată pentru Waterstones Debut Fiction Prize și este în curs de ecranizare ca serial Apple TV, cu Brie Larson în rolul principal.