Cartea finanțelor pentru cupluri
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartea-finantelor-pentru-cupluri/

Cum evităm problemele financiare în cuplu? Cum ar trebui economisiţi şi investiţi banii familiei pentru a ajunge la echilibru şi prosperitate? Curtea Veche Publishing lansează ghidul de bază pentru orice cuplu aflat la început de drum.

Un articol de Liliana Matei|7 iulie 2021

„Dragă, unde-s banii?“ de Adrian Asoltanie este prima carte de educație financiară în doi scrisă de un român.

Până la bacalaureat, copiii noștri fac aproximativ 1 200 de ore de matematică, dar nicio oră de educație financiară. 76% dintre români nu rămân cu bani de la un salariu la altul, indiferent de cât câștigă, iar problemele și discuțiile financiare sunt cauza nr. 1 pentru stres, conflicte și despărțire în cuplu.

„Educația financiară e despre viață, nu despre bani”, spune Adrian Asoltanie, specialist în educație financiară, creatorul comunității online Viața și Banii, speaker, trainer, antreprenor de aproape 20 de ani și autor al editurii Curtea Veche.

În „Dragă, unde-s banii?” Adrian Asoltanie ne educă despre bani și viață, oferindu-ne informații pe care nici școala și nici familia nu ni le-au oferit. Pornind de la nevoile reale din societatea românească, cartea prezintă un sistem de organizare cu șapte pași clari – soluții concrete pentru o relație corectă cu banii personali și ai familiei.

Cartea care nu trebuie să lipsească din nicio casă vorbește despre compatibilitatea financiară, despre gestionarea veniturilor și cheltuielilor într-o familie, despre cum se pot evita greșelile financiare în cuplu, despre lucrurile esențiale când vine vorba despre cumpărarea unei locuințe sau accesarea unui credit, despre cum se poate scăpa mai repede de datorii, despre cum se poate economisi și investi eficient, în funcție de profilul de investitor al fiecăruia dintre parteneri.

Conform psihologului Gáspár György, „psihologia banilor este un domeniu științific puțin dezvoltat în România, însă esențial pentru dezvoltarea oricărei familii. De fapt, acest domeniu nu este doar despre cifre, conturi sau investiții dintre cele mai prospere; psihologia banilor evidențiază, înainte de toate, nevoia de îmbunătățire a sănătății financiare și încurajează o atitudine conștientă în ceea ce privește comportamentele pe care le manifestăm în relația cu banii.”

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.