Cartea Junglei – o poveste despre copii, pentru copii, pe 14 iunie, la Teatrul Elisabeta
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartea-junglei-o-poveste-despre-copii-pentru-copii-pe-14-iunie-la-teatrul-elisabeta/

Marţi, 14 iunie, la ora 18,30 la Teatrul Elisabeta Bucureşti, vă aşteaptă cu porţi magice deschise larg o piesă de teatru plină de poveste şi imaginaţie. Cartea Junglei este un spectacol inedit jucat de copii, pentru copii.

Un articol de Ziarul Metropolis|12 iunie 2022

Rezervă-ți un bilet, aici.

„Cartea junglei” este considerată o lucrare clasică a literaturii universale și încântă pe orice spectator, mai tânăr sau mai vârstnic, prin umorul cu care sunt reproduse întâmplări din viața animalelor, care ar putea foarte uşor sa semene cu aspecte din societatea umană. Contactul lui Mowgli cu animalele junglei descoperă însușiri care, cu ușurință, pot fi asemuite cu cele ale oamenilor: curaj, înțelepciune, demnitate, dar si lăudăroșenie, oportunism, dorința de a stapâni abuziv. Ajutat de frații săi, lupii, și de pantera Bagheera, puiul de om luptă pentru a învinge pe stăpânul-tiran, tigrul Shere Khan.

„Cartea Junglei sau povestitorul din spatele unui spectacol povestit de copii, pentru copii. Un jurnal despre emoții, iubire, prietenie, dragoste, loialitate, dragostea față de oameni, animale, părinți și dorul de casă. Am jucat de vreo trei ori pe scene mari alături de pitici. De vreo 10 ani sunt povestitorul. Povestitorul inimilor. Povestitorul din spatele inimilor care bat din cauza emoțiilor. Din spatele celor care se joacă! Lecția noastră pentru public! Fericirea o găsești oriunde atâta timp cât ești alături de cei care nu doar ți-au fost părinți de împrumut ci ți-au fost alături la bine și la greu. Animalele din junglă suntem propria ispită a răutăților, a neajunsurilor, a lipsei de iubire.

Haideți la Teatrul Elisabeta! Copiii mei au muncit enorm, sunt extrem de sensibili, talentați, iubitori de oameni ( și natură, animale)“, spune Lajos Kristof, inițiatorul proiectului.

Lajos Kristof are 11 ani experienţă în domeniul educaţional, cu expertiză în descoperirea şi antrenarea copiilor cu abilităţi superioare, management educaţional al instituţiilor pentru educaţia timpurie a copiilor 0-5 ani, în sisteme alternative educaţionale: gifted education, Waldorf şi Regio Emilia, experienţă alternativa britanică şi americană, abilităţi de aplicare metode şi tehnologii avansate în predarea disciplinelor socio-umane.

Proiectul Cartea Junglei este susținut de Asociația de Tineret pentru Prietenie și Educație și Teatrul Elisabeta și are ca scop strângerea de fonduri pentru burse dedicate copiilor supradotați, în parteneriat cu Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Fundația Mereu Aproape.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.

13
/03
/24

În perioada 12-15 martie 2024, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București organizează cea de-a XXV-a ediție a Ușilor Deschise, în cele două sedii ale sale, din Str. Matei Voievod nr. 75-77 și Str. Tudor Arghezi nr. 3b.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

12
/03
/24

O nouă traducere din opera Elenei Ferrante a fost publicată de curând în colecția „Anansi. World Fiction” de la Editura Trei. Elena Ferrante e o scriitoare îndrăgită de cititorii din lumea întreagă începând de la publicarea bestsellerurilor internaționale ce alcătuiesc Tetralogia Napolitană.

12
/03
/24

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) anunță prelungirea perioadei de desfășurare a ediției din 2024 cu o zi față de datele comunicate inițial.

11
/03
/24

Grupul de Facebook „Mergem la teatru” numără 35.4K de membri la început de martie 2024 și adună, într-o comunitate surprinzător de activă și de entuziastă, paragrafe de opinii pe spectrul larg dintre gust conservator și deschidere față de experiment, underground și fețe noi.

11
/03
/24

Artiștii selectați vor lucra timp de două luni la proiectelor lor, fiind găzduiți în Casa Albastră din satul Șona (jud. Brașov), casă restaurată în 2011 de către Fundația Ștefan Câlția. Proiect co-finanțat de AFCN, Șona AIR abordează modelul rezidențelor individuale, se adresează artiștilor din domenii culturale diverse, atât din România cât și internaționali, și susține […]