Cartea Junglei – o poveste despre copii, pentru copii, pe 14 iunie, la Teatrul Elisabeta
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartea-junglei-o-poveste-despre-copii-pentru-copii-pe-14-iunie-la-teatrul-elisabeta/

Marţi, 14 iunie, la ora 18,30 la Teatrul Elisabeta Bucureşti, vă aşteaptă cu porţi magice deschise larg o piesă de teatru plină de poveste şi imaginaţie. Cartea Junglei este un spectacol inedit jucat de copii, pentru copii.

Un articol de Ziarul Metropolis|12 iunie 2022

Rezervă-ți un bilet, aici.

„Cartea junglei” este considerată o lucrare clasică a literaturii universale și încântă pe orice spectator, mai tânăr sau mai vârstnic, prin umorul cu care sunt reproduse întâmplări din viața animalelor, care ar putea foarte uşor sa semene cu aspecte din societatea umană. Contactul lui Mowgli cu animalele junglei descoperă însușiri care, cu ușurință, pot fi asemuite cu cele ale oamenilor: curaj, înțelepciune, demnitate, dar si lăudăroșenie, oportunism, dorința de a stapâni abuziv. Ajutat de frații săi, lupii, și de pantera Bagheera, puiul de om luptă pentru a învinge pe stăpânul-tiran, tigrul Shere Khan.

„Cartea Junglei sau povestitorul din spatele unui spectacol povestit de copii, pentru copii. Un jurnal despre emoții, iubire, prietenie, dragoste, loialitate, dragostea față de oameni, animale, părinți și dorul de casă. Am jucat de vreo trei ori pe scene mari alături de pitici. De vreo 10 ani sunt povestitorul. Povestitorul inimilor. Povestitorul din spatele inimilor care bat din cauza emoțiilor. Din spatele celor care se joacă! Lecția noastră pentru public! Fericirea o găsești oriunde atâta timp cât ești alături de cei care nu doar ți-au fost părinți de împrumut ci ți-au fost alături la bine și la greu. Animalele din junglă suntem propria ispită a răutăților, a neajunsurilor, a lipsei de iubire.

Haideți la Teatrul Elisabeta! Copiii mei au muncit enorm, sunt extrem de sensibili, talentați, iubitori de oameni ( și natură, animale)“, spune Lajos Kristof, inițiatorul proiectului.

Lajos Kristof are 11 ani experienţă în domeniul educaţional, cu expertiză în descoperirea şi antrenarea copiilor cu abilităţi superioare, management educaţional al instituţiilor pentru educaţia timpurie a copiilor 0-5 ani, în sisteme alternative educaţionale: gifted education, Waldorf şi Regio Emilia, experienţă alternativa britanică şi americană, abilităţi de aplicare metode şi tehnologii avansate în predarea disciplinelor socio-umane.

Proiectul Cartea Junglei este susținut de Asociația de Tineret pentru Prietenie și Educație și Teatrul Elisabeta și are ca scop strângerea de fonduri pentru burse dedicate copiilor supradotați, în parteneriat cu Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Fundația Mereu Aproape.

12
/08
/22

Scriitorul Salman Rushdie, celebru odată cu publicarea romanului „Versetele satanice”, care i-a atras amenințări cu moartea din partea Iranului, a fost înjunghiat la New York, anunță Bloomberg.

12
/08
/22

ICR New York și Battery Dance Festival, unul dintre cele mai de impact evenimente culturale ale verii new-yorkeze, formează de mai mulți ani un parteneriat foarte strâns, care continuă în 2022 printr-un proiect comun de această dată chiar mai amplu decât cele de până acum.

12
/08
/22

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), se apropie de final.

12
/08
/22

Pe 13 şi 14 august, bucureştenii şi turiştii sunt aşteptaţi în ultimul weekend pietonal al verii la „Străzi deschise” cu plimbări urbane şi noi activităţi recreative pe Calea Victoriei şi activităţi sportive pe şoseaua Kiseleff.

12
/08
/22

Festivalul Cinemascop din Eforie Sud, ajuns la a cincea ediție anul acesta, s-a încheiat pe 7 august.

12
/08
/22

Ediția aniversară a Galei Tânărului Actor HOP – program al UNITER aflat sub direcția artistică a coregrafului și regizorului RĂZVAN MAZILU – se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în perioada 25-27 august 2022.