Cartea Junglei – o poveste despre copii, pentru copii, pe 14 iunie, la Teatrul Elisabeta
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartea-junglei-o-poveste-despre-copii-pentru-copii-pe-14-iunie-la-teatrul-elisabeta/

Marţi, 14 iunie, la ora 18,30 la Teatrul Elisabeta Bucureşti, vă aşteaptă cu porţi magice deschise larg o piesă de teatru plină de poveste şi imaginaţie. Cartea Junglei este un spectacol inedit jucat de copii, pentru copii.

Un articol de Ziarul Metropolis|12 iunie 2022

Rezervă-ți un bilet, aici.

„Cartea junglei” este considerată o lucrare clasică a literaturii universale și încântă pe orice spectator, mai tânăr sau mai vârstnic, prin umorul cu care sunt reproduse întâmplări din viața animalelor, care ar putea foarte uşor sa semene cu aspecte din societatea umană. Contactul lui Mowgli cu animalele junglei descoperă însușiri care, cu ușurință, pot fi asemuite cu cele ale oamenilor: curaj, înțelepciune, demnitate, dar si lăudăroșenie, oportunism, dorința de a stapâni abuziv. Ajutat de frații săi, lupii, și de pantera Bagheera, puiul de om luptă pentru a învinge pe stăpânul-tiran, tigrul Shere Khan.

„Cartea Junglei sau povestitorul din spatele unui spectacol povestit de copii, pentru copii. Un jurnal despre emoții, iubire, prietenie, dragoste, loialitate, dragostea față de oameni, animale, părinți și dorul de casă. Am jucat de vreo trei ori pe scene mari alături de pitici. De vreo 10 ani sunt povestitorul. Povestitorul inimilor. Povestitorul din spatele inimilor care bat din cauza emoțiilor. Din spatele celor care se joacă! Lecția noastră pentru public! Fericirea o găsești oriunde atâta timp cât ești alături de cei care nu doar ți-au fost părinți de împrumut ci ți-au fost alături la bine și la greu. Animalele din junglă suntem propria ispită a răutăților, a neajunsurilor, a lipsei de iubire.

Haideți la Teatrul Elisabeta! Copiii mei au muncit enorm, sunt extrem de sensibili, talentați, iubitori de oameni ( și natură, animale)“, spune Lajos Kristof, inițiatorul proiectului.

Lajos Kristof are 11 ani experienţă în domeniul educaţional, cu expertiză în descoperirea şi antrenarea copiilor cu abilităţi superioare, management educaţional al instituţiilor pentru educaţia timpurie a copiilor 0-5 ani, în sisteme alternative educaţionale: gifted education, Waldorf şi Regio Emilia, experienţă alternativa britanică şi americană, abilităţi de aplicare metode şi tehnologii avansate în predarea disciplinelor socio-umane.

Proiectul Cartea Junglei este susținut de Asociația de Tineret pentru Prietenie și Educație și Teatrul Elisabeta și are ca scop strângerea de fonduri pentru burse dedicate copiilor supradotați, în parteneriat cu Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Fundația Mereu Aproape.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.