Cartea Junglei – o poveste despre copii, pentru copii, pe 14 iunie, la Teatrul Elisabeta
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartea-junglei-o-poveste-despre-copii-pentru-copii-pe-14-iunie-la-teatrul-elisabeta/

Marţi, 14 iunie, la ora 18,30 la Teatrul Elisabeta Bucureşti, vă aşteaptă cu porţi magice deschise larg o piesă de teatru plină de poveste şi imaginaţie. Cartea Junglei este un spectacol inedit jucat de copii, pentru copii.

Un articol de Ziarul Metropolis|12 iunie 2022

Rezervă-ți un bilet, aici.

„Cartea junglei” este considerată o lucrare clasică a literaturii universale și încântă pe orice spectator, mai tânăr sau mai vârstnic, prin umorul cu care sunt reproduse întâmplări din viața animalelor, care ar putea foarte uşor sa semene cu aspecte din societatea umană. Contactul lui Mowgli cu animalele junglei descoperă însușiri care, cu ușurință, pot fi asemuite cu cele ale oamenilor: curaj, înțelepciune, demnitate, dar si lăudăroșenie, oportunism, dorința de a stapâni abuziv. Ajutat de frații săi, lupii, și de pantera Bagheera, puiul de om luptă pentru a învinge pe stăpânul-tiran, tigrul Shere Khan.

„Cartea Junglei sau povestitorul din spatele unui spectacol povestit de copii, pentru copii. Un jurnal despre emoții, iubire, prietenie, dragoste, loialitate, dragostea față de oameni, animale, părinți și dorul de casă. Am jucat de vreo trei ori pe scene mari alături de pitici. De vreo 10 ani sunt povestitorul. Povestitorul inimilor. Povestitorul din spatele inimilor care bat din cauza emoțiilor. Din spatele celor care se joacă! Lecția noastră pentru public! Fericirea o găsești oriunde atâta timp cât ești alături de cei care nu doar ți-au fost părinți de împrumut ci ți-au fost alături la bine și la greu. Animalele din junglă suntem propria ispită a răutăților, a neajunsurilor, a lipsei de iubire.

Haideți la Teatrul Elisabeta! Copiii mei au muncit enorm, sunt extrem de sensibili, talentați, iubitori de oameni ( și natură, animale)“, spune Lajos Kristof, inițiatorul proiectului.

Lajos Kristof are 11 ani experienţă în domeniul educaţional, cu expertiză în descoperirea şi antrenarea copiilor cu abilităţi superioare, management educaţional al instituţiilor pentru educaţia timpurie a copiilor 0-5 ani, în sisteme alternative educaţionale: gifted education, Waldorf şi Regio Emilia, experienţă alternativa britanică şi americană, abilităţi de aplicare metode şi tehnologii avansate în predarea disciplinelor socio-umane.

Proiectul Cartea Junglei este susținut de Asociația de Tineret pentru Prietenie și Educație și Teatrul Elisabeta și are ca scop strângerea de fonduri pentru burse dedicate copiilor supradotați, în parteneriat cu Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Fundația Mereu Aproape.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

26
/01
/24

UNATC „I.L. Caragiale” din București prezintă, în cadrul proiectului ARHIVA ACTIVĂ derulat de Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu”, o retrospectivă cuprinzând toate cele șapte filme de lungmetraj ale cineastului Nae Caranfil.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.