Cartea zilei: „Omul în căutarea sensului vieții”, de Viktor Frankl
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartea-zilei-omul-in-cautarea-sensului-vietii-de-viktor-frankl/

Și pentru că 27 ianuarie este Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, vă propunem spre lectură „Omul în căutarea sensului vieţii” (Editura Vellant), cronica experienţelor îngrozitoare trăite de psihiatrul Viktor Frankl în timpul detenţiei sale la Auschwitz şi în alte lagăre.

Un articol de Liliana Matei|27 ianuarie 2019

Cartea „Omul în căutarea sensului vieții”, devenită bestseller internațional cu peste 10 milioane de copii vândute, deschide cea mai intimă perspectivă asupra înțelegerii omului în situații de nesupraviețuit, cum acceptă trauma și în final, găsește sens în ceea ce trăiește. Volumul, o reeditare împrospătată de un cuvânt înainte scris de Harold S. Kushner și de o postfață de William J. Winsdale, a apărut de curând în colecția VERSANT de la Editura Vellant.

Omul în căutarea sensului vieții, de Viktor Frankl, este una dintre marile cărţi ale epocii noastre. În mod normal, dacă într o carte există un singur pasaj, o singură idee suficient de puternică încât să schimbe viaţa cuiva, atunci cartea aceea merită citită, recitită şi şi merită pe deplin locul într o bibliotecă.

Harold S. Kushner

„Cartea de faţă a ajuns să numere aproape o sută de ediţii în limba engleză – pe lângă traducerile în alte douăzeci şi unu de limbi. Numai ediţiile în engleză au depăşit trei milioane de copii vândute.

Acestea sunt faptele şi probabil tot acesta este motivul pentru care reporterii presei scrise americane, dar mai cu seamă reporterii posturilor de televiziune îşi încep cel mai adesea interviurile, după expunerea acestor cifre, cu următoarea exclamaţie: Dr. Frankl, cartea dumneavoastră a ajuns un adevărat bestseller – cum vă simţiţi după un asemenea succes?. În primul rând, le explic că eu în faptul că volumul meu a ajuns bestseller nu văd o realizare sau o reuşită personală, ci mai degrabă expresia stării de nefericire la care a ajuns lumea contemporană: dacă sute de mii de oameni cumpără o carte care încă din titlu promite să se ocupe de problema sensului vieţii, atunci probabil că această chestiune îi macină profund pe oamenii aceştia.”

Viktor Frankl

Cine trebuie să citească această carte?

  • Oricine se întreabă care este sensul vieții
  • Oricine studiază și / sau practică logoterapia și psihoterapia
  • Oricine dorește să afle cum oameni obișnuiți fac față situațiilor extraordinare

Viktor E. Frankl a fost professor de neurologie și psihiatrie la University of Vienna Medical School până la moartea sa, survenită în anul 1997. A scris 29 de cărți care au fost traduse în 21 de teritorii. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial a fost închis timp de trei ani în lagărul nazist de la Auschwitz.

19
/08
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti vă propune o modalitate inedită de petrecere a sfârșitului de săptămână și vă invită la cea de-a doua ediție a proiectului Biblioteca de weekend, duminică, 22 august 2021, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu”, strada Tache Ionescu nr. 4.

15
/08
/21

A fost odată ca niciodată un pod. Undeva, pe continentul nostru zbuciumat, unde oamenii ar fi trăit nezbuciumați, dacă i-ar fi lăsat sufletele lor de oameni.

01
/08
/21

Cafenelele din Paris, Tirana și Moscova, ca niște simboluri ale orașelor, surprinse de scriitorul albanez Ismail Kadare, în fascinantul volum de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Humanitas Fiction, 2021, traducere din albaneză și note de Marius Dobrescu).

19
/07
/21

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) cu sprijinul Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti a pregătit un nou proiect dedicat copiilor care îşi petrec vacanţa de vară în Capitală.