Cartierul poveștilor, la Teatrul Ion Creangă
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartierul-povestilor-la-teatrul-ion-creanga/

Teatrul Ion Creangă readuce în actualitate „Cartierul poveştilor”, un spectacol interactiv plin de culoare, dedicat tinerilor spectatori cu vârsta peste 4 ani. Concept inedit „Cartierul poveştilor” a călătorit cu succes la festivaluri din Israel, Franţa, Singapore şi România, iar acum revine în programul Teatrului Ion Creangă în stagiunea estivală 2015 într-o variantă adaptată, realizată cu sprijinul Ambasadei Statului Israel la Bucureşti.

Un articol de Petre Ivan|25 iunie 2015

Spectacolul propune o formă specială de teatru, care îmbină contraste: înăuntru – în afară, mare – mic, text și improvizație.

Povești, mituri și situații familiare, abordate altfel, sunt reaşezate într-un spațiu de joc miniatural: 5 căsuțe fantastice, ale cărorCartierul musafiri devin spectatori și actori.

Regizat de Michal Svironi (Israel) şi proiectat ca în basme de Andreea Săndulescu, scenograf, „Cartierul poveştilor” este o experienţă unică, într-un spațiu al bucuriei, intimitatea oferită de spațiul de joc amintind de o întâlnire între prieteni.

Gazdele sunt actorii Ana-Maria Calița, Elena Dumitrescu, Cătălin Frăsinescu, Cristina Purici, Cristina Țane, Romina Boldașu și Claudia Revnic.

Aceștia îi vor conduce pe copii prin fascinantul labirint al poveștilor, alături de prinți, prințese, acrobați din lumea circului și multe alte personaje extravagante, și vor organiza un atelier, ca parte a spectacolului, cu scopul de a îi învăța pe tinerii spectatori despre grija și răbdarea pe care trebuie să le ai atunci când lucrezi cu obiecte foarte, foarte mici.

Spectacolul va avea loc în aer liber, la sediul administrativ al Teatrului Ion Creangă (Str. General Constantin Budișteanu, nr. 24, Sector 1), pe data de 27 și 28 iunie, respectiv 4 și 5 iulie, orele 10.00, 11.00 și 21.00.

Pentru fiecare reprezentație Teatrul va pune în vânzare 15 bilete pentru copii, accesul adulților fiind gratuit.

Foto: Cartierul poveștilor – teatrulioncreanga.ro

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.