Cărțile anului 2019 pentru copii, de la Litera Mică
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartile-anului-2019-pentru-copii-de-la-litera-mica/

Litera Mică pregăteşte şi anul acesta o mulţime de cărţi frumoase şi interesante, de la poveşti ilustrate pentru cei mai mici la povestiri educative şi ficţiune pentru toate vârstele copilăriei.

Un articol de Liliana Matei|27 ianuarie 2019

Iată câteva dintre cărțile anului!

Five Feet Apart” de Rachael Lippincott împreună cu Mikki Daughtry și Tobias Iaconis este povestea emoționantă a doi adolescenți îndrăgostiți care nu se pot apropia unul de celălalt fără a-și risca viața. Cum să iubești pe cineva pe care nu îl poți atinge niciodată? Cartea va apărea în România în premieră odată cu lansarea ecranizării romanului.

Sally Jones, maimuța criminalului de Jacob Wegelius este un roman de aventuri pentru copii și adolescenți, cu o intrigă captivantă și plină de suspans și o prietenie neașteptată.

The Train To Impossible Places”, de P.G. Bell. Când aude un zgomot ciudat în mijlocul nopții, Suzy coboară la parterul casei și găsește un tren strălucind în întuneric. Dar nu e un tren obișnuit: este expresul magic către o aventură imposibilă.

The Distance between Me and the Cherry Tree” de Paola Peretti este o poveste înălțătoare și extrem de optimistă, dedicată adolescenților, dar, în același timp, o lectură foarte potrivită și pentru adulți.

Merlin Saga” de T.A. Barron urmărește aventurile tânărului Merlin pe insula Fincayra, un tărâm fermecat, stăpânit de o vrajă. Cu ajutorul locuitorilor acestui tărâm, Merlin va realiza că soarta insulei și destinul său personal sunt strâns legate. Căci acest tânăr este sortit să devină cel mai mare vrăjitor al tuturor timpurilor: Merlin! Anul acesta la Litera Mică vor apărea primele trei volume ale seriei.

În The Midnight Hour” de Benjamin Read și Laura Trinder aflăm că părinții lui Emily au dispărut în lumea secretă a Orașului de la Miezul Nopții. Urmărită de creaturi însetate de sânge, Emily trebuie să descopere adevărul pentru a-și salva părinții. Ce secret de familie o leagă pe fată de Orașul de la Miezul Nopții?

Câștigătoare a premiului Amazon Breakthrough Novel, cartea Timebound” de Rysa Walker spune povestea extraordinară a lui Kate, o tânără care – folosindu-se de abilitatea sa moștenită de a călători în timp, se întoarce în trecut pentru a preveni evenimente care au afectat viața familiei sale. Schimbarea trecutului vine însă cu un cost personal: dacă Kate reușește, băiatul pe care îl iubește nu va avea nici o amintire a existenței ei. Dar, indiferent de motiv, are Kate dreptul să manipuleze soarta întregii lumi?

Colecția Prima mea lectură se va îmbogăți în 2019 cu seria Secret Kingdom” de Rosie Banks. Seria urmărește aventurile a trei bune prietene care, într-o zi, găsesc o cutie magică misterioasă, ce le transportă în Secret Kingdom, o lume a unicornilor, a zânelor și a altor spirite năstrușnice! O nouă serie superbă, plină de lucruri pe care fetele le iubesc cel mai mult: secrete, vrăji, prietenii speciale și aventuri încântătoare!

De asemenea, îndrăgitele serii de povestiri cu animăluțe scrise de Holly Webb și de Sue Bentley vor continua cu noi aventuri, iar Martin Widmark, autorul seriei Nelly Rapp și Academia Antimonștri, va reveni anul acesta la Litera mică cu o nouă serie de mistere – The Diamond Mistery. The Whodunit Detective Agency.

Charlie Changes Into a Chicken de Sam Copeland este povestea amuzantă a lui Charlie McGuffin, un băiat care spune despre sine că este un optimist, dar, de fapt, își face griji din orice. Apropiindu-se începerea școlii, Charlie trebuie să găsească o modalitate de a face față

unei noi îngrijorări – și asta cât mai repede!

Surprizele pentru copii constau și în continuări ale bestsellerurilor internaționale semnate de Connie GlynnPrințesă cu adevărat, Laura Ellen Anderson Amelia von Vamp și prinții unicorni, Francesca Cavallo și Elena Favilli – super jurnalul I am a Rebel Girl. A Journal to Start Revolutions”, Philip Osbourne –”Jurnalul unui tocilar. War Games”.

Multe alte lansări și evenimente editoriale vor fi anunțate pe parcursul anului.

#mustreadliteramica2019

Cărțile anului de la Editura Litera pot fi consultate aici.

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.