Cărţile digitale ale editurilor Polirom şi Cartea Românească sunt disponibile şi în format compatibil cu tabletele Kindle
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartile-digitale-ale-editurilor-polirom-si-cartea-romaneasca-sunt-disponibile-si-in-format-compatibil-cu-tabletele-kindle/

O veste bună pentru posesorii de tablete Kindle: începînd din această săptămână, eBook-urile editate de Polirom şi Cartea Românească pot fi descărcate şi într-un format compatibil cu acest tip de dispozitive de lectură.

Un articol de Andrada Văsii|6 august 2013

O veste bună pentru posesorii de tablete Kindle: începînd din această săptămână, eBook-urile editate de Polirom şi Cartea Românească pot fi descărcate şi într-un format compatibil cu acest tip de dispozitive de lectură.

Cărţile pot fi achiziţionate de pe platformele Amazon din Europa şi Statele Unite, care oferă în acelaşi timp şi toate facilităţile uzuale (răsfoire, descărcare eşantioane, descărcare wireless etc.).

Pentru tabletele compatibile cu formatul ePub, cărţile pot fi descărcate, ca şi până acum, de pe www.elefant.ro, dar şi de pe cele mai importante platforme internaţionale cum sunt Barnes & Nobles, Reader Store, Kobo sau iBookstore (pentru posesorii de iPad-uri).

Peste 650 de titluri

Cărţile disponibile pe platformele Amazon sunt marcate cu specificaţia „Romanian edition” şi pot fi localizate cu ajutorul motorului de căutare al platformei introducând cuvântul „Polirom” sau direct numele autorului ori titlul cărţii dorite.

Oferta de cărţi digitale a editurilor Polirom şi Cartea Românească cuprinde la această oră peste 650 de titluri.

Circa 75% dintre noile apariţii editoriale sunt editate atât pe hârtie, cât şi în format digital, dintre care un sfert au fost descărcate de pe platformele internaţionale. Prin noua ofertă de carte digitală în format Kindle, este de aşteptat ca numărul de descărcări să crească semnificativ, dat fiind faptul că sunt numeroşi posesori de tablete Kindle care, până acum, nu au avut acces la cărţi electronice editate în limba română.

Topul celor mai vândute eBook-uri Polirom în 2013

Parinoush Saniee, „Cel care mă aşteaptă’’

Dan Lungu, „Sunt o babă comunistă!’’

Sophie Kinsella, „Am numărul tău’’

Lev Tolstoi, „Anna Karenina’’

F.S. Fitzgerald, „Marele Gatsby’’

F.M. Dostoievski, „Idiotul’’

Siri Hustvedt, „O vară fără bărbaţi’’

N. Steinhardt, „Jurnalul fericirii’’

Ian McEwann, „Solar’’

John Fowles, „Magicianul’’

Cele mai noi titluri editate în format digital

Thomas Mann, „Iosif şi fraţii săi ‘’(vol. I, vol. II, vol. III)

Victor Suvurov, „Numele ei era Tatiana’’

Aurora Liiceanu, „Legături de sânge. Povestea Ioanei’’

Regina Maria a României, „Însemnări zilnice’’. Volumul al VIII-lea (1 ianuarie-31 decembrie 1926)

Carson McCullers, „Inima-i un vînător singuratic’’

Magda Cârneci, „Artele plastice în România 1945-1989. Cu o addenda 1990-2010’’

Foto credit: Polirom

17
/11
/23

Editura Litera invită cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri cu autorii favoriți, între 22 și 26 noiembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus 2023, desfășurat la Pavilionul Central Romexpo.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă miercuri, 15 noiembrie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Eu cânt și muntele dansează de Irene Solà, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Janei Balacciu Matei, carte distinsă cu Premiul pentru Literatură al Uniunii Europene 2020.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

20
/10
/23

Într-o permanentă alunecare între prezent și trecut, romanul Vorbește-mi despre tata, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o dramă psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relații de familie fragilizate.

18
/10
/23

De la volumul biografic „Martin Scorsese: O călătorie“ de Mary Pat Kelly la cartea de interviuri „Călătorie într-o fotografie” de Dia Radu, cărțile pe care vi le propunem de această dată vă invită să descoperiți fascinante istorii personale.

17
/10
/23

Un târg de carte de teatru – adevărat maraton al lansărilor și prezentărilor unor noi produse editoriale din domeniul artei scenice, cu întâlniri, discuții, întrebări, răspunsuri – constituie o componentă importantă a Festivalului Național de Teatru ajuns la a XXXIII-a ediție.

09
/10
/23

Ediţia în română a unei cărţi despre legendarul regizor Martin Scorsese şi un volum în engleză scris de Andrei Gorzo şi Veronica Lazăr despre cinemaul lui Radu Jude sunt două recomandări de lectură pentru această toamnă, pentru cei pasionaţi şi de discursul despre filme, nu doar de vizionarea lor.