Cărţişor de Autor Nichita Stănescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartisor-de-autor-nichita-stanescu/

Iubitorii de poezie şi nu numai sunt asteptaţi, astăzi (8 februarie), de la ora 19.00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române,la sediul MNLR din Str. Nicolae Creţulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), la lansarea unui mărţişor literar aparte – Cărţişorul de Autor Nichita Stănescu.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2018

Cărțișorul de Autor Nichita Stănescu a fost manufacturat în Atelierul-muzeu Moara de hârtie din Comana. Participă la lansare Mircia Dumitrescu și Zoltan Octavian Butuc.

De ce Cărțișor?

Pentru că în lada de zestre a poporului nostru există un obicei străvechi, cel al Mărțișorului, iar cartea merită purtată în dreptul inimii.

Cărțișorul de Autor, lansat anul trecut cu versurile poetei Ana Blandiana, continuă cu un alt nume de aur al literaturii române: Nichita Stănescu, ale cărui versuri vor înnobila filele Cărțişorului de Autor din acest an.

De ce Nichita Stănescu?

Simplu. Pentru că: „Răsăritul stelelor e cu mult mai măreţ decât răsăritul soarelui! Adevărul, care oricum ne este refuzat, e mai puţin important decât dragostea, pe care urmează abia s-o pierdem. Globul pământesc este mult prea mic şi mult prea neîncăpător ca să ai dreptul singuratic la eroare. Fii perfect aici, ca să poţi greşi între două stele, unde e loc liber şi imens, şi înţelegere pe măsură!”, dar și pentru că „Cea mai mare fericire este să simți că cineva te iubește, nu să știi, ci să simți”.

Acest cadou cultural va fi disponibil în trei variante, potrivite pentru toți cei ce doresc să ofere daruri sensibile în prag de primăvară. Prima variantă este o ediție bibliofilă, o mică bijuterie manufacturată în 33 de exemplare numerotate, realizate din hârtie de mână din bumbac, însoţite de câte o serigrafie semnată de Mircia Dumitrescu.

De ce 33?

Nu neapărat pentru că este un număr plin de semnificații, cât mai ales pentru că în 1933 s-a născut cel care a schimbat fața limbii române prin POEZIA lui, Nichita Stănescu.

Cărțișorul de Autor va fi disponibil și în varianta din hârtie de mână reciclată, așezat într-o cutie sub formă de carte, cât și o variantă cu copertele din hârtie de mână și interiorul din hârtie reciclată, atașat pe o cartolină din hârtie reciclată de artă.

Mai multe informații, aici.

www.moaradehartie.ro.

Vârsta minimă de participare 9 ani.

Foto: Cărțișorul de Autor Nichita Stănescu – facebook

30
/10
/23

Tech Rider's Dilemma, un proiect de cercetare care investighează necesitatea unor noi abordări în producția, expunerea, arhivarea și conservarea lucrărilor new media (și nu numai), prezintă din 1 noiembrie în cadrul Rezidența9 (Str. Ion Luca Caragiale 32), de la ora 19:00, o expoziție new media care ilustrează și aduce în discuție fragilitatea lucrărilor bazate pe tehnologie și nevoia unor metodologii de planificare, arhivare și conservare în acest domeniu.

20
/10
/23

Luni, 23 octombrie, ora 23.00, Marina Constantinescu ne aşteaptă la TVR 1 cu prima ediţie „Nocturne” a noului sezon. Actorul Ştefan Bănică, Anna Ungureanu, dirijorul şi Emil Pantelimon, managerul Madrigalului, actorul Adrian Văncică, Oana Drăgulinescu – fondator al Muzeului Abandonului se numără printre invitaţii noului sezon „Nocturne”.

19
/10
/23

Galeria neconvențională Celula de Artă continuă demersul de a se multiplica și de a cuceri privitorii prin arta pe care o curatoriază, expune și susține, în spațiile proprii sau în cele prietene, cu o serie de evenimente programate până la finalul lunii octombrie.