Cărţişor de Autor Nichita Stănescu
https://www.ziarulmetropolis.ro/cartisor-de-autor-nichita-stanescu/

Iubitorii de poezie şi nu numai sunt asteptaţi, astăzi (8 februarie), de la ora 19.00, la Muzeul Naţional al Literaturii Române,la sediul MNLR din Str. Nicolae Creţulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe), la lansarea unui mărţişor literar aparte – Cărţişorul de Autor Nichita Stănescu.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2018

Cărțișorul de Autor Nichita Stănescu a fost manufacturat în Atelierul-muzeu Moara de hârtie din Comana. Participă la lansare Mircia Dumitrescu și Zoltan Octavian Butuc.

De ce Cărțișor?

Pentru că în lada de zestre a poporului nostru există un obicei străvechi, cel al Mărțișorului, iar cartea merită purtată în dreptul inimii.

Cărțișorul de Autor, lansat anul trecut cu versurile poetei Ana Blandiana, continuă cu un alt nume de aur al literaturii române: Nichita Stănescu, ale cărui versuri vor înnobila filele Cărțişorului de Autor din acest an.

De ce Nichita Stănescu?

Simplu. Pentru că: „Răsăritul stelelor e cu mult mai măreţ decât răsăritul soarelui! Adevărul, care oricum ne este refuzat, e mai puţin important decât dragostea, pe care urmează abia s-o pierdem. Globul pământesc este mult prea mic şi mult prea neîncăpător ca să ai dreptul singuratic la eroare. Fii perfect aici, ca să poţi greşi între două stele, unde e loc liber şi imens, şi înţelegere pe măsură!”, dar și pentru că „Cea mai mare fericire este să simți că cineva te iubește, nu să știi, ci să simți”.

Acest cadou cultural va fi disponibil în trei variante, potrivite pentru toți cei ce doresc să ofere daruri sensibile în prag de primăvară. Prima variantă este o ediție bibliofilă, o mică bijuterie manufacturată în 33 de exemplare numerotate, realizate din hârtie de mână din bumbac, însoţite de câte o serigrafie semnată de Mircia Dumitrescu.

De ce 33?

Nu neapărat pentru că este un număr plin de semnificații, cât mai ales pentru că în 1933 s-a născut cel care a schimbat fața limbii române prin POEZIA lui, Nichita Stănescu.

Cărțișorul de Autor va fi disponibil și în varianta din hârtie de mână reciclată, așezat într-o cutie sub formă de carte, cât și o variantă cu copertele din hârtie de mână și interiorul din hârtie reciclată, atașat pe o cartolină din hârtie reciclată de artă.

Mai multe informații, aici.

www.moaradehartie.ro.

Vârsta minimă de participare 9 ani.

Foto: Cărțișorul de Autor Nichita Stănescu – facebook

09
/06
/20

Sâmbătă, 13 iunie, de Ziua Porților Deschise, Fundația Calea Victoriei vine în vizită la tine! Și aduce în dar demo-uri gratuite la cele mai îndrăgite cursuri din program, reduceri care durează un weekend întreg, lectori simpatici și o mulțime de alți oameni care au aceleași pasiuni ca tine.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

29
/05
/20

Cu ocazia Centenarului Paul Celan, Primăria Muncipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Federal al Afacerilor Europene şi Internaţionale al Republicii Austria prin Forumul Cultural Austriac București și Facultatea de Litere din București, Secția Germanistică, au realizat expoziția CELAN 100 – Printre cuvinte/ Unter den Wörtern.

21
/05
/20

Eros Di Prima, arhitect și fondatorul Asociației Culturale Creative Spaces din Italia, ne vorbește despre importanța adaptării artei la schimbările actuale.

20
/05
/20

Istoria capitalei Germaniei de astăzi se leagă direct de dezvoltarea rapidă a Prusiei în secolul al XVIII-lea. Orice Mare Putere europeană avea nevoie de a se afirma simbolic în raport cu celelalte monarhii de pe continent, fiecare investind în măreția orașului său capitală.

04
/05
/20

Un eveniment cultural online lansat de Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, este postat în premieră pe 4 mai, la aceasta adresa https://www.youtube.com/watch?v=mdEgBgfVS1w&feature=youtu.be în ziua în care se împlinesc 65 de ani de la de la dispariţia simbolului culturii muzicale româneşti, George Enescu – compozitor, violonist, pianist, dirijor şi ilustru profesor.