Casa Artelor, în circuitul cultural bucureştean
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-artelor-in-circuitul-cultural-bucurestean/

Casa Artelor, un spaţiu nou şi modern situat în sectorul 3, a intrat, începând de duminică, în circuitul cultural bucureştean, la eveniment fiind prezenţi numeroşi artişti. În cadrul manifestării pianistul Horia Mihail a oferit pe noul pian Steinway, achiziţionat special pentru acest edificiu, un concert extraordinar de muzică clasică. Casa Artelor a găzduit, totodată, şi […]

Un articol de |1 octombrie 2012

Casa Artelor, un spaţiu nou şi modern situat în sectorul 3, a intrat, începând de duminică, în circuitul cultural bucureştean, la eveniment fiind prezenţi numeroşi artişti.

În cadrul manifestării pianistul Horia Mihail a oferit pe noul pian Steinway, achiziţionat special pentru acest edificiu, un concert extraordinar de muzică clasică.

Casa Artelor a găzduit, totodată, şi vernisajul unei expoziţii de artă modernă semnate de şapte artişti plastici români – Misha Diaconu, Mihai Ungureanu, Bogdan Hojbotă, Adela Bonaţ, Arthur Bota, Genţiana Bota şi Aniela Ovadiuc, în timp ce în sala Constantin Brâncuşi putea fi admirată o expoziţie cu fotografii din timpul „naşterii” clădirii.

Cu această ocazie, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a afirmat că spaţiul este destinat culturii şi tuturor copiilor şi tinerilor care doresc să înveţe.

El i-a invitat totodată şi pe artişti să vină să-şi prezinte proiectele în spaţiile special amenajate în cadrul „templului culturii” din sectorul 3.

„Această clădire trebuie să fie un templu al culturii. Un templu al culturii de toate felurile. Vreau (…) ca toţi copiii din sectorul 3 şi nu numai să beneficieze de această enormă oportunitate. (…) Vreau să promovăm cultura. Se vorbeşte foarte mult de criza economică şi se vorbeşte prea puţin de criza culturală. Niciodată bunăstarea economică nu poate exista fără o bună stare culturală. Haideţi să mergem şi să stăm bine pe ambele zone, atât economic cât, mai ales, cultural”, a afirmat Robert Negoiţă, duminică, la deschiderea Casei Artelor.

La inaugurare au fost prezenţi, printre alţii, actorii Radu Gheorghe, Tora Vasilescu, Adrian Titieni, Gelu Niţu, Anca Sigartău, Magda Catone, Paul Chiribuţă, Ana Ciontea, George Ivaşcu şi Alice Barb, cea care a realizat de altfel regia şi scenografia evenimentului.

Casa Artelor este situată în str. Gheorghe Petraşcu nr. 49 şi este construită pe o suprafaţă de 1.565 metri pătraţi. Dispune de un număr impresionant de spaţii cu multiple funcţionalităţi precum: două amfiteatre în aer liber cu o capacitate de 200 de locuri fiecare, o sală de concerte de 192 locuri unde pot avea loc şi spectacole de dans, de teatru, dar şi conferinţe, o sală dedicată artelor plastice, două săli de coregrafie, 35 de săli de studiu pentru instrumentele muzicale, două săli pentru ansambluri instrumentale şi corale, o sala pentru concerte camerale şi un studio de înregistrări.

 

Sursa: Agerpres

19
/04
/15

Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu Ion Caramitru , directorul Teatrului Naţional Bucureşti duminică, 19 aprilie, de la 23.50, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

19
/04
/15

Peste 10.000 de cărți vor fi oferite de Editura Litera, pe 23 aprilie, începând cu ora 18,30, în jurul Palatului Parlamentului, la cea de-a treia ediție a campaniei "Noaptea Cărților Deschise", organizată de această editură și Ring cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții.

18
/04
/15

Fi-voi acuzat de liabugnarism primar dacă voi mărturisi că am apreciat la superlativ spectacolele „Aici nu se simte“ şi „Oase pentru Otto”, care se joacă, într-un cuplaj, dacă mai ştiţi ce este acela un cuplaj, când şi când, la Godot?

17
/04
/15

Se joacă la Centrul Cultural pentru UNESCO “Nicolae Bălcescu” nebuna comedie “O odisee pământeană”. Poate că această clasificare – comedie – este totuși inexactă sau măcar insuficientă. “O odisee pământeană” este, mai ales, un spectacol de teatru atipic pentru scena bucureșteană.

17
/04
/15

Autorităţile spaniole intenţionează să construiască un muzeu permanent dedicat cineastului american Woody Allen în Barcelona, oraşul în care acesta a turnat pelicula "Vicky Cristina Barcelona"

16
/04
/15

Cel mai mare festival de scurtmetraje din România s-a deschis oficial la Cinema Studio, în prezența a sute de invitați și spectatori. Printre invitați s-au numărat Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, actorii Ana Ularu, Maria Obretin, Rodica Lazăr, Radu Iacoban, Tudor Chirilă, regizorii Lucian Georgescu, Alexandru Maftei şi scenarista Lia Bugnar.

16
/04
/15

Lungmetrajul "Aferim" al lui Radu Jude, premiat cu Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin 2015, a fost promovat la Bruxelles, miercuri seara, la sediul Parlamentului European, în prezența unui numeros public și a mai multor oficialități.